www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Gisterochtend hebben acht boerenorganisaties op het Catshuis ontbeten met de minister president en de Ministers Adema van Landbouw en Van der Wal van Natuur en Stikstof. Voorman Mark van den Oever van Farmers Defence Force liet op YouTube weten dat er een aantal rode lijnen in het rapport Remkes staan. FDF gaat niet instemmen met de zonering, gedwongen onteigening of het intrekken van vergunningen. Alleen vrijwillige opkoop is een optie. FDF wil zoveel mogelijk pashouders helpen. Mocht dat gebeuren dan gaat FDF weer actie voeren. Vrijdag 14 oktober komt de Ministerraad met een officiële reactie op de bevindingen van stikstofbemiddelaar Johan Remkes.

Blackboxtv meldt dat twee scholen in Veenendaal als eerste aftrappen met het digitale beloningssysteem High-Five, dat gericht is op het veranderen van het gedrag van kinderen én hun ouders. High-Five wordt gebracht als een programma om kinderen te stimuleren om lopend of met de fiets naar school te komen, maar het systeem heeft alle elementen van een sociaal kredietsysteem in zich. Het volgen en controleren van de kinderen gebeurt via een armband met een chip of met een chip die aan de fiets bevestigd wordt. Een kind moet onderweg naar school langs een High-Five paal en de chip laat scannen door een High-Five te geven. Het kind ontvangt dan direct digitale muntjes waarmee ze beloningen kunnen kopen variërend van iets lekkers tot een kaartje voor het zwembad.

KGB-chef Ivan Tertel verwacht een keerpunt in de speciale operatie in Oekraïne tussen november en februari volgend jaar. De voorzitter van het Staatsveiligheidscomité van Wit-Rusland (KGB) zei dat tijdens een briefing over de lopende militaire en politieke ontwikkelingen in Wit-Rusland en in het buitenland. Als de Russische Federatie een hoogwaardige mobilisatiecampagne voert, haar groep voorziet van technische middelen en geavanceerde wapens, dan zal de militaire operatie een sleutelfase ingaan.

In een gesprek met de zender NTD Français heeft voormalig parlementslid Jean Lassalle onthuld dat de Franse president Emmanuel Macron en de meeste Franse parlementsleden niet gevaccineerd zijn tegen corona. Hij haalde zelf een prik van Janssen omdat hij zich daar als parlementslid toe verplicht voelde en heeft daar grote spijt van. Het vaccin werd bijna zijn dood.  De politicus moest na zijn coronavaccinatie vier hartoperaties ondergaan.

Economie

De Russische staatsmedia melden dat Rusland Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, toevoegt aan de lijst van ’terroristische en extremistische organisaties’.

Zerohedge meldt dat Amerikanen de inflatie blijven betalen met hun creditcards. Volgens de laatste gegevens over consumentenkredieten van de Federal Reserve liep de totale consumentenschuld van creditcards op tot een recordbedrag van $ 4,68 biljoen. De totale schuld staat nu op $1.154 biljoen. De creditcardmaatschappijen hebben hun rentetarieven ook verhoogd tot recordhoogte. De gemiddelde jaarlijkse percentages (JKP) bedragen  momenteel 18,45%.

Reclaim the Net meldt dat audiostreamingdienst Spotify het bedrijf Kinzen overgenomen heeft. Kinzen is een bedrijf dat “gevaarlijke desinformatie en schadelijke inhoud” binnen audiocontent opspoort en markeert door audiotranscripties te genereren en te analyseren. Kinzen heeft eerder financiering ontvangen van techgigant Meta en Poynter’s International Fact-Checking Network (IFCN). IFCN werkt samen met Meta om berichten op haar platformen op feiten te controleren. De technologie van Kinzen werkt met behulp van modellen voor machinaal leren om “schadelijke taal, beweringen, verhalen en beleidsovertredingen” op te sporen en te markeren binnen de audiotranscripties die het heeft gegenereerd.

Gezondheid

De Nederlandse Europarlementariër Rob Roos (JA21) wilde van Pfizer-directeur Janine Small weten of hun vaccin wel getest was op bescherming tegen coronabesmetting voordat deze werd geïntroduceerd. De directeur van Pfizer gaf lachend toe dat de vaccins voordat ze beschikbaar werden gesteld aan het grote publiek nooit getest waren op het voorkomen van verspreiding van het virus. Ze gaf aan dat ze snel resultaten moesten leveren voor de wetenschap en alles met risico’s moesten doen. Je doet het voor een ander blijkt dus gewoon een leugen te zijn geweest.

Op de Australische overheidssite servicesaustralia.gov.au staat nu te lezen dat de Australische overheid voortaan de gemaakte kosten van een begrafenis of uitvaart terugbetaald aan de familie van mensen die zijn overleden door direct toedoen van de vaccins. De mogelijkheid en de procedure worden beschreven op de website. Bovendien heeft het land nu officieel toegegeven dat de vaccins ernstige bijwerkingen kunnen veroorzaken. De federale regering heeft een financiële regeling ingesteld voor slachtoffers van de bijwerkingen van de coronavaccins. Iedereen die lijdt aan bijwerkingen van de prikken, kan nu aanspraak maken op een schadevergoeding. 

Actievoerders vragen hulp van het publiek, nu de gemeente Ooststellingwerf  alle omgekeerde alle vlaggen heeft verwijderd. De gemeente heeft niet alleen de vlaggen weggehaald, ze doen ook moeilijk om de vlaggen terug te geven. De gemeente heeft aangegeven dat er één vlag per persoon mag worden opgehaald en zijn zeker honderd vlaggen of meer in beslag genomen omdat ook alle dorpjes en buitenwegen ontdaan zijn van het protestsymbool. Dus de actiegroep zoekt nu mensen die bereid zijn om maandag 17 oktober om half elf ’s morgens een vlag op te halen bij het gemeentehuis van Ooststellingwerf aan ’t Oost 11 in Oosterwolde.

Het weer

En dan het weer. Vandaag zien we dat het weer wat omslaat omdat lagedrukgebieden een grotere rol gaan spelen. Er is een afwisseling van zon en wolken en er is elke dag kans op perioden met regen of enkele buien. De middagtemperatuur komt uit rond de zestien graden en er waait een zuidwestenwind die merkbaar toeneemt in kracht. In de kustgebieden is er kans op windstoten van 75 kilometer per uur.