www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Fractiemedewerker van Forum voor Democratie Rick de Vries heeft op Twitter een foto geplaatst van acht mappen met documenten met daarin alle correspondentie gevoerd tussen het ministerie van Landbouw en het World Economic Forum. De overheid heeft informatie over samenwerkingsverbanden tussen het ministerie en het World Economic Forum vrijgegeven na een Wob-verzoek. De informatie gaat vooral over Sustainable Investment Policy, de Tropical Forest Alliance, het Food Systems Initiative en de Food Innovation Hubs. Als bijschrift bij de foto schrijft De Vries:  “Premier Rutte zegt dat zij enkel de hotels en zaaltjes regelen. Daar hebben ze zo te zien wel heel veel woorden voor nodig. En dit is nog maar van één ministerie!”

In de Verenigde Staten zijn de nodige ontwikkelingen geweest de afgelopen dagen. Zo hebben de Republikeinen nu officieel het Huis van Afgevaardigden in handen. Dat gebeurde op het moment dat Kevin Kiley tot winnaar werd uitgeroepen in het 3e Congresdistrict van Californië. Daarmee verkregen de Republikeinen 218 zetels in het Huis van Afgevaardigden. Er zijn nog 14 verkiezingen te gaan, dus de uiteindelijke telling voor het 118e Congres staat nog niet vast. Deze uitslag  betekent dat er ook een nieuwe speaker of the House ofwel voorzitter moet worden aangesteld en dat Nancy Pelosi in januari vervangen zal worden. De Republikeinen hebben Kevin McCarthy als voorzitter van het Huis van Afgevaardigden genomineerd. Donald Trump kondigde in zijn speech op Mar-a-Lago zijn kandidatuur aan voor president van de Verenigde Staten. Hij vermelde daarbij nadrukkelijk geen jaartal.

De derde ontwikkeling is dat er een zaak van het Hooggerechtshof over de verkiezingen van 2020 voor 23 november op de rol staat. Het gaat daarbij over de mogelijke verwijdering van een zittende president en vice-president van de Verenigde Staten samen met leden van het Amerikaanse Congres. De actie is gericht tegen 388 federale functionarissen in hun officiële hoedanigheid, waaronder president Joseph Robinette Biden Jr, vice-president Kamala Harris, voorzitter van het Huis Nancy Pelosi en voormalig vice-president Michael Richard Pence (“verweerders”). Ook gaat het over het negeren door het congres van meer dan honderd eisers, op J6, dat de verkiezingen werden vervalst. Ze onderzochten de claim niet, zoals ze hadden moeten doen, en installeerden Biden. Volgens de grondwet is dit verraad, omdat ze de vijand hielpen. Toen de beschuldigingen van verkiezingsfraude naar voren kwamen, hadden de respondenten de plicht dit te onderzoeken of uit hun ambt moeten worden gezet.

Het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland ook wel bekend als KIEN, heeft het Sinterklaasfeest, zoals bijgeschreven door het Sint & Pietengilde, uitgeschreven uit de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Het centrum neemt hierin het advies over van de Toetsingscommissie Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Het is de eerste keer Het is de eerste keer dat immaterieel erfgoed op basis van niet voldoen aan de ethische uitgangspunten uitgeschreven wordt. De inschrijving van het Sinterklaasfeest zoals deze in de Inventaris stond, voldeed niet langer aan de ethische uitgangspunten van het internationale UNESCO-verdrag voor immaterieel erfgoed. Een ingeschreven erfgoed mag bevolkingsgroepen niet discrimineren en dient respectvol om te gaan met culturele diversiteit en etnische identiteit. Omdat de Stichting Sint & Pietengilde vast wilde houden dat de figuur van Zwarte Piet historisch niet racistisch bedoeld is, ging de stichting volgens KIEN voorbij aan het feit dat deze figuur een kwetsende uitwerking heeft op verschillende groepen.

Gezondheid

Er komen steeds meer feiten boven water over handelsplatform FTX, het cryptocurrency platform dat afgelopen weekend failliet ging. Het platform waste niet alleen vele miljarden dollars wit voor de Democraten, maar blijkt nu ook meebetaald te hebben aan een onderzoek van de New England Journal of Medicine (NEJM) studie waarin ivermectine tot een ineffectief middel tegen het coronavirus werd verklaard. Terwijl een onafhankelijk onderzoek in Brazilië juist aangetoond had dat het gebruik van ivermectine het risico op coronasterfte met 92% verminderde. De FTX Foundation gaf 18 miljoen dollar financiële steun aan de TOGETHER trial. Dat onderzoek was de grootste placebogecontroleerde COVID19-trial waarin elf verschillende behandelingen voor COVID werden geëvalueerd. De hoofdonderzoekers ontvingen later de Trial of the Year Award van de Society for Clinical Trials (SCT) in San Diego.

Weer

En dan het weer. Er trekt vandaag een actieve storing van het zuidwesten van het land naar het noordoosten en dat zorgt voor een natte en winderige herfstdag. De middagtemperatuur komt uit rond de tien graden. Mogelijk wordt het in het zuiden van het land vanmiddag iets droger al blijft er kans op een enkele bui.