www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Gisterochtend zaten vertegenwoordigers van Bouwend Nederland (Maxime Verhagen), VNO-NCO (Ingrid Thijssen) en MKB Nederland aan tafel bij stikstofbemiddelaar Johan Remkes. Daarnaast waren de minister van Volkshuisvesting Hugo de Jonge, de minister van Economische Zaken Micky Adriaansens en de minister van Natuur en Stikstof Christianne van der Wal vertegenwoordigd namens het kabinet. Vooral de ondernemers hadden stevige kritiek op het kabinetsbeleid en drongen aan op een snelle actie in het stikstofdossier. Ook wilden zij dat er meer aandacht komt voor innovaties als oplossing van het stikstofprobleem en dat het makkelijker wordt om nieuwe vindingen te certificeren.

Op Nu.nl staat te lezen dat vakbond FNV Spoor laat weten dat er vanaf woensdag 24 augustus gestaakt gaat worden op het spoor. De staking gaat vijf dagen duren en het idee is dat er elke dag in een andere regio gestaakt gaat worden. Wanneer welk gebied aan de beurt is, moet nog worden vastgesteld. De stakingen vinden plaats omdat de NS vorige week niet akkoord ging met de cao-eisen van de vakbonden. De bonden eisen een hoger salaris en efficiëntere roosters voor werknemers. Als de NS na de eerste stakingen niet aan de eisen van de bond tegemoet komt, volgen er over twee weken landelijke stakingen aldus FNV Spoor.

Op de site van het Australische Sky News is te lezen dat de huidige premier van Australië Anthony Albanese zijn voorganger Scott Morrison bestempeld als “passief agressief” en “egoïstisch”. Morrison is de afgelopen dagen onder vuur komen te liggen nadat werd onthuld dat hij in de periode van maart 2020 tot mei 2021 vijf geheime ministerportefeuilles bekleedde toen hij aan de top van het land stond. Tony Abbott zegt dat de geheime ministeriële overnames van premier Scott Morrison ‘ongewoon, onorthodox en vreemd’ waren, maar steunde de vertegenwoordiger van de koningin, David Hurley. Maar de Monarchist League zegt dat het standpunt van de gouverneur-generaal onhoudbaar is. Australiërs vragen zich nu af wat de echte agenda is. Wordt de positie van gouverneur-generaal nu gedumpt en komt een Australische Republiek daarmee dichterbij?

De Russische president Poetin heeft via een videoverbinding gesproken op de openingsceremonie van een veiligheidsconferentie in Moskou. Hij zei daarin dat de situatie in de Oekraïne laat zien dat de Verenigde Staten dit conflict proberen te verlengen. En ze handelen op precies dezelfde manier, door het potentieel voor conflicten in Azië, Afrika en Latijns-Amerika aan te wakkeren,’ zei Poetin. ,,Het Amerikaanse avontuur met betrekking tot Taiwan is niet zomaar een uitstapje van een individuele onverantwoordelijke politicus, maar maakt deel uit van een doelbewuste, bewuste Amerikaanse strategie om de situatie in de regio en de wereld te destabiliseren en chaotisch te maken”, voegde hij eraan toe. 

De Duitse journaliste Alina Lipp doet al geruime tijd verslag van wat er echt gebeurt in de Donbass. Dat wordt haar niet in dank afgenomen, in Duitsland werd een strafzaak tegen de journaliste aangespannen en haar moeder moest zelfs naar Rusland vertrekken vanwege de bedreigingen die ze ontving. En dat allemaal omdat Lipp haar professionele plicht vervult. Alle grote Russische media hebben inmiddels gemeld dat de bankrekening van haar moeder in Duitsland gesloten is en dat ze nu naar Rusland is gekomen omdat ze in Duitsland lastiggevallen en vervolgd wordt. Alina geeft aan dat haar rekening als gesloten is, even als dat van haar vader en moeder. Haar moeder werd bedreigd, haar werd verteld dat ze elk moment langs konden komen om haar op te halen voor verhoor.

Gisteren werd Londen opgeschrikt door een enorme brand tussen de stations London Bridge en Waterloo East. Ongeveer 70 brandweerlieden werden ingezet voor de bestrijding van de brand. Bewoners werd geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Het vuur had een spoorwegboog met voertuigen in de Union Street, Southwark, volledig overspoeld. Tenminste twee elektrische auto’s stonden in brand, bevestigde Network Rail. Verschillende gebouwen in het gebied werden geëvacueerd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Rechter Bruce Reinhart houdt vandaag om 13 uur plaatselijke tijd een hoorzitting om het Mar-a-Lago bevelschrift te ontzegelen. Naar verwachting zal daarin staan wat de ware reden was voor de inval. Het bevel luidt: In overweging nemend de motie om het huiszoekingsbevel te ontzegelen, inclusief bijlagen. Aangezien de tussenpersonen/advocaten om een hoorzitting hebben verzocht, wordt besloten dat een hoorzitting in persoon zal worden gehouden op 18 augustus 2022 om 13.00 uur in de West Palm Beach Division voor Magistrate Judge Bruce E. Reinhart. Verschijningen op afstand of per telefoon zijn niet toegestaan. Als een van de partijen een repliek wil indienen op het antwoord van de regering, kan hij/zij dat doen.

Becker News schrijft dat ambtenaren van het Ministerie van Justitie toegegeven hebben dat FBI-agenten ‘onbehoorlijk gedrag’ vertoond hebben  tijdens hun inval in het huis van Donald Trump in Mar-a-Lago. Volgens een nieuw rapport is het ministerie van Justitie (DOJ) van mening dat de FBI onjuist heeft gehandeld door materialen te verzamelen buiten de reikwijdte die was bepaald in de machtiging voor het huiszoekingsbevel.

Polen, dat in feite bezig is met een stille annexatie van West-Oekraïne, heeft Berlijn beschuldigd van territoriale aanspraken. “De teruggave van de gronden die momenteel binnen de Poolse grenzen liggen is een strategisch doel van Duitsland,” zei Adam Glapiński, voorzitter van de raad van bestuur van de Nationale Bank van Polen. Eerder noemde Warschau het aangekochte gas en de bijbehorende infrastructuur het eigendom van Polen en de Europese Commissie heeft er volgens hen geen rechten op.

Australië heeft grond van Rusland in pacht genomen voor de bouw van een nieuw ambassadegebouw, volgens een verklaring die is gepubliceerd op de website van de National Capital Authority (NCA), die zich bezighoudt met ruimtelijke ordening en beheer. Naar verluidt had Rusland eerder de rechten verworven op een terrein in Canberra met de bedoeling een nieuwe ambassade te bouwen ter vervanging van de bestaande in de buurt van de stad Griffith.

De gouverneur van Pennsylvania, de democraat Wolf heeft een uitvoeringsbesluit uitgevaardigd dat therapie bij minderjarigen in de staat verbiedt dat tot doel heeft de seksuele geaardheid of genderidentiteit van een persoon te veranderen. Deze discriminerende praktijk wordt algemeen verworpen door medische en wetenschappelijke professionals en het is bewezen dat deze leidt tot slechtere resultaten op het gebied van de geestelijke gezondheid van LGBTQIA+-jongeren die eraan worden onderworpen. Het gaat erom onze kinderen te beschermen tegen pesten en extreme praktijken die hen schaden.

De affaire rond de op staande voet ontslagen 61-jarige directrice Patricia Schlesinger bij de Rundfunk Berlin-Brandenburg heeft ook gevolgen voor de ARD. Eerder had ze zelf aangekondigd op te zullen stappen, ze is nu ontslagen op verdenking van corruptie. Justitie is alvast een onderzoek gestart. Ook bij de Bayerischer Rundfunk dreigt een crisis. De directeur technologie, Birgit Spanner-Ulmer, beschikt volgens het dagblad Bild over twee bedrijfswagens en twee chauffeurs, die haar elke dag heen en werk brengen tussen werk en huis over een afstand van meer dan honderd kilometer. Daarnaast geniet ze van een speciale status voor privé-reizen, ook dan mag zij de chauffeurs, die in dienst zijn bij de Bayerischer Rundfunk, inzetten. Het nieuwe hoofd van de ARD, Tom Buhrow, verklaarde dat hij vragen van het publiek over salarissen, kantoren, bedrijfsauto’s en de gehele infrastructuur “legitiem” achtte. Hij was echter geërgerd dat “nu iedereen als het ware onder algemene verdenking wordt gesteld”.

Stacey Abrams was medevoorzitter van een organisatie die duizenden dollars betaalde aan activisten voor de afschaffing van de politie. Vanaf april vorig jaar was Abrams medevoorzitter van het Black Voices for Black Justice Fund. Ze zei dat de groep “zwarte leiders in de bestuurdersstoel zet met zwarte activisten in het veld die begrijpen hoe racisme in hun gemeenschap speelt en zowel het probleem als de oplossingen definiëren”. Er is voor meer dan 20.000 dollar aan prijzen uitgereikt aan zwarte activistische groepen in het hele land, om “te gebruiken op een manier waarvan zij geloven, gebaseerd op hun ervaring, dat het beste zal doen om raciale rechtvaardigheid in hun gemeenschappen te bevorderen in deze tijd.”

De site Karlsruhe insider meldt dat het elektriciteitsnet van Duitsland als veilig en stabiel wordt beschouwd. Toch raadt het Federaal Bureau voor civiele bescherming burgers nu aan zich ook voor te bereiden op grootschalige stroomonderbrekingen. Zij hebben daarvoor in samenwerking met de dienst rampenbestrijding een lijst opgesteld met levensmiddelen, nuttige tips en informatie om je op het ergste scenario voor te bereiden. Veel mensen realiseren zich niet hoe afhankelijk we zijn geworden van een functionerend elektriciteitsnet. Als de elektriciteit uitvalt, dan werken telefoons, internet, apparatuur in huis, de verwarming, maar ook liften niet meer. Treinen zullen niet meer rijden, supermarkten zullen dicht gaan en je kunt dan ook geen geld meer pinnen of benzine tanken.

The Verge meldt dat Twilio 1600 Signal gebruikers gehackt heeft met een veiligheidsdreigement op dezelfde dag dat Space Force alle globale militaire communicatie satellieten overgenomen heeft. Het Amerikaanse ministerie van Defensie kondigde vorig jaar de overdracht al aan, die deze week een feit werd. Al met al zullen 15 wereldwijde eenheden met 319 militairen en 259 burgers van het leger en de marine overgaan naar Space Delta 8 van de Space Force, de eenheid die verantwoordelijk is voor satellietcommunicatie. Space Delta 8 heeft nu de leiding over het Wideband Global Satcom and Defense Satellite Communications System, een constellatie van militaire communicatiesatellieten, evenals de Global Positioning System constellatie voor zowel militaire als civiele gebruikers, naast andere communicatiesatellieten, aldus ruimtevaartnieuws. Deze satellieten werden oorspronkelijk gebouwd door de Amerikaanse luchtmacht en later decennialang door het leger geëxploiteerd.

In the National Post is te lezen dat kardinaal Marc Ouellet uit het Canadese Quebec is beschuldigd van aanranding. In gerechtelijke documenten beschuldigt een niet met name genoemde vrouw de geestelijke ervan haar in 2008 tijdens een cocktailreceptie te hebben gekust en haar billen te hebben betast. Ook zou hij haar ongewenst hebben aangeraakt tijdens een evenement in Quebec City in 2010. De beschuldigingen tegen de prominente geestelijke maken deel uit van een reeks claims tegen geestelijken die zijn opgenomen in twee collectieve rechtszaken tegen de kerk die door een rechter zijn goedgekeurd. Ouellet werd in 2013 aangeprezen als potentiële opvolger van paus Benedictus XVI.

Kort nieuws

Het National Identity Program (NIDP) van Ethiopië zegt uit te kijken naar een upgrade van zijn hardware-infrastructuur en softwarelicenties om zijn doelstelling voor het begrotingsjaar 2022/2023 te kunnen halen, namelijk de uitgifte van meer dan 10 miljoen digitale identiteitsbewijzen aan burgers.

Na Joe Biden is nu ook de viervoudig gevaccineerde Jill Biden positief getest op corona. Het Witte Huis maakte bekend dat ze last heeft van milde symptomen.  Joe Biden blijft negatief testen, wel zal hij uit voorzorg binnenshuis gedurende 10 dagen een masker dragen.

Inwoners van de Turkse regio’s die grenzen aan Syrië kregen via de luidsprekers van de moskee te horen dat er een “militaire operatie” tegen Koerdische paramilitairen aan de aangrenzende kant van start ging.  Mensen werden dringend verzocht thuis te blijven. Turkse konvooien reden Noord-Syrië binnen in door Turkije gecontroleerde regio’s. Verder zijn er meldingen van vliegbewegingen van Turkse gevechtsvliegtuigen en drones over het hele grensgebied.

Het schandaal van de datadiefstal dat door Mike Lindell werd gepresenteerd op het Mike Lindell Cyber Symposium, is bevestigd. Uit de data blijkt dat Donald Trump de verkiezingen in 50 staten gewonnen heeft.

In de staat Wyoming heeft de Republikeinse kandidaat Harriet Hageman met grote meerderheid van stemmen gewonnen van Liz Cheney. Hagemaan kreeg 62,5 procent van de stemmen, Cheney kreeg 33,4 procent van de stemmen. Hageman hield een krachtige toespraak na haar overwinning. Liz Cheney wil zich de komende weken gaan beraden of ze zich kandidaat wil gaan stellen als presidentskandidaat voor de Republikeinen om te voorkomen dat Donald Trump ooit weer in het Witte Huis terecht komt.

Een woordvoerder van het Chinees ministerie van Buitenlandse Zaken heeft verklaard dat 85% van de wereldbevolking geen sancties tegen Rusland heeft ingesteld en dat alleen de meerderheid de internationale gemeenschap vertegenwoordigt.

Het lijkt er op dat de inval van de FBI op Mar-a-Lago een andere uitkomst gaat krijgen dan de dienst waarschijnlijk zelf verwacht had. Want door alle commotie in de Verenigde Staten roepen wetgevers nu op tot de nietigverklaring van corrupte federale agentschappen zoals de FBI, IRS, EPA, ATF en het ministerie van Justitie.

Een massale menigte heeft zich verzameld in Juiz de Fora voor de opening van Jair Bolsonaro’s verkiezingscampagne.

De directeur van de Amerikaanse zender CNBC, Mark Hoffman, heeft aangekondigd na 17 jaar te gaan vertrekken.

Economie

China’s belangrijkste productiecentrum Sichuan heeft alle fabrieken bevolen om gedurende 6 dagen de deuren te sluiten om een stroomtekort te verhelpen. Sichuan is belangrijk voor de halfgeleider- en zonnepaneelindustrie en China’s hub voor het winnen van lithium. Door de sluiting worden onder meer Foxconn, Intel, Apple en de fabrieken van Tesla-leveranciers getroffen.

De Duitse zender N-tv meldt dat er eind augustus een einde komt aan de brandstofkorting. De petroleumindustrie raadt aan tijdig te tanken en niet tot het laatste moment te wachten. Naar verwachting zullen de prijzen gaan stijgen. Wie tot op het laatste moment wacht loopt het risico op lange wachtrijen bij de pomp. Mogelijk wordt de bevoorrading van de tankstations in dat geval ook problematisch aldus de branche.

Consumenten in Estland ervaren grote problemen met het online betalen door de blokkering van de belangrijkste machtiging van de betalingsaggregator ESTO AS. Het bedrijf claimt gehackt te zijn door Russische hackers.

Bloomberg News heeft een artikel geschreven na aanleiding van een onderzoek van het Census Bureau. Daaruit blijkt dat in de maand juli veertig procent van de 5,4 miljoen huishoudens in de Verenigde Staten verwacht de komende twee maanden uit hun huis te zullen worden gezet of dat hun huis door de bank in beslag zal worden genomen. Zij zijn niet meer in staat om de huur of hypotheek te betalen. Om de inflatie het hoofd te bieden hebben miljoenen Amerikanen hun toevlucht genomen tot het verhogen van hun creditcardschuld. De totale creditcardschuld is in het tweede kwartaal van dit jaar met $46 miljard gestegen. Dat is het hoogste bedrag in 20 jaar.

Gezondheid

Haïti heeft zijn burgers niet gevaccineerd tegen corona, het huidige aantal vaccinaties is 1,4% van de 11,6 miljoen inwoners– en toch heeft het land een van de laagste sterftecijfers door corona in de wereld. Uit gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) blijkt dat slechts 837 mensen in Haïti zijn gestorven sinds het begin van de pandemie. In Haïti zijn er vanaf 3 januari 2020 tot 17:03 uur CEST, 7 juli 2022, 31.703 bevestigde gevallen van COVID-19 geweest met 837 doden, gemeld aan de WHO.

Red Voice media meldt dat een Thaise studie heeft uitgewezen dat bij een onderzoek op twee scholen, onder 301 leerlingen in de leeftijd van 13 tot 18 jaar die een tweede Pfizer injectie (BNT162b2 mRNA COVID-19 vaccin) kregen maar liefst 29,24%  van de leerlingen “cardiovasculaire reacties” overhielden aan de injectie. De klachten varieerden van tachycardie, hartkloppingen tot  myocarditis (een ontsteking van het hartzakje).

De Deense regering heeft besloten covid-vaccinaties voor kinderen onder de 18 jaar te beëindigen. De Deense gezondheidsautoriteit gaf eerder toe dat vaccineren van kinderen een vergissing was. Denemarken voegt nu de daad bij het woord en heeft covid-vaccinaties voor kinderen onder de 18 jaar verboden vanwege het ontbreken van ernstige gezondheidsrisico’s voor jongeren door het Sars-Cov2-virus. Het Artsen Collectief roept de Nederlandse gezondheidsautoriteiten op om in elk geval onmiddellijk te stoppen met het vaccineren van jongens en jonge mannen met mRNA-vaccins, vanwege de (peer reviewed) kans op ernstige hartschade die veel hoger ligt dan de kans op dergelijke schade door een Sars-COV2-virusinfectie en vaccinaties voor andere kinderen en jong volwassenen te heroverwegen.

In de Verenigde Staten is de eerste schikking in een rechtszaak tegen vaccinverplichtingen bereikt. Liberty Counsel heeft met succes een overeenkomst bereikt met zorgaanbieders over ’s lands eerste schikking in een massa-actie tegen de vaccinmandaten. Het NorthShore University HealthSystem in Illinois zal nu meer dan 10 miljoen dollar betalen om degenen te compenseren die zij hebben ontslagen omdat zij niet waren gevaccineerd. De zaak draait om werknemers van NorthShore University HealthSystem, die in oktober een rechtszaak aanspanden.

Covid-deskundigen hebben toegegeven dat ze de anderhalve meter afstand houden/’6-feet social distancing hebben verzonnen. The Science™ heeft een serieuze klap gekregen, toen een van de meest hardnekkige Covid mythes werd ontkracht door een van ’s lands meest vooraanstaande volksgezondheidsdeskundigen. Dr. Ashish Jha. De Covid-reactiecoördinator van het Witte Huis, gaf toe dat de “twee meter sociale afstand” volledig verzonnen was.

Dr. Aseem Malhotra heeft aangegeven dat uit een heranalyse van de oorspronkelijke proefgegevens van Pfizer en Moderna blijkt dat men meer kans had op ernstige bijwerkingen van het vaccin dan op een ziekenhuisopname door Corona.

Het weer

En dan het weer. Vandaag is er kans op een enkele bui, maar veel vaker is het droog en de zon schijnt geregeld. Het wordt 23 graden in het noordwesten en 25 tot 27 graden in het binnenland. Naar verwachting zal het morgen overal in het land koeler worden. De temperaturen variëren van 22 tot 24 graden. En er is een mix van zon en stapelwolken.