www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

In de Canadese regio British Columbia is de noodtoestand afgekondigd. Daags na de grote overstromingen worden de gevolgen pas goed zichtbaar. Ook de stad Vancouver is zwaar getroffen en het leger werkt met man en macht om mensen te helpen en wegen en bruggen weer begaanbaar te maken.

Na meldingen van aardbevingen in Schotland komen er nu ook meldingen binnen uit de Franse hoofdstad Parijs. Verder worden er aardbevingen gemeld vanuit de omgeving van Ankarra in Turkije en vanuit het Britse North Yorkshire.

De spanningen tussen Rusland en de Oekraïne blijven onverminderd hoog. Inmiddels hebben het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Frankrijk president Putin laten weten dat zij bereid zijn om de “territoriale integriteit” van Oekraïne te verdedigen.

De People’s Vaccine Alliance heeft uitgerekend dat de farmaceuten Pfizer, BioNTech en Moderna samen goed zijn van een winst 65.000 dollar per minuut.

De alliantie heeft uitgerekend dat de drie dit jaar samen een winst vóór belasting van 34 miljard dollar zullen genereren, wat neerkomt op meer dan 1.000 dollar per seconde ofwel 93,5 miljoen dollar per dag.

In de zuidelijke stad Aswan in Egypte zijn drie doden gevallen door overstromingen en zijn honderden mensen gewond geraakt door een beet van een schorpioen. Stortregens overspoelden het gebied en veroorzaakten grote overstromingen. Door de hevige buien waren ook schorpioenen massaal uit hun schuilplaatsen gekomen en de huizen van de mensen binnengedrongen. Naar verluidt werden ongeveer vierhonderd mensen door de insecten gestoken – velen moesten in plaatselijke ziekenhuizen een injectie met anti-venom krijgen.

Arts-microbioloog Bert Mulder van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen heeft op social media cijfers gepubliceerd over het aantal opgenomen coronapatiënten tot half november. Het gaat daarbij om patiënten die ook zuurstof nodig hadden. Uit de cijfers blijkt dat 63,1 procent van de opgenomen patiënten is gevaccineerd. Uit de update tot half november blijkt er tussen 1 en 16 november al veel meer patiënten geteld zijn dan in de hele maand oktober. Ten opzichte van augustus is het percentage gevaccineerde patiënten zo goed als verdubbeld.

De komende dagen zullen we in Nederland vaker militairen op straat zien. De Koninklijke Landmacht geeft aan op de volgende data militaire oefeningen te houden:

Van 22 november t/m 26 november 2021 is er een militaire oefening die zich afspeelt in delen van de provincies Overijssel, Gelderland en Twente.

En dan het weer. Het is bewolkt en van tijd tot tijd valt er regen zeker in het noorden van het land. Het wordt vandaag 11 of 12 graden en daarmee is het aan de zachte kant voor de tijd van het jaar.