www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

De directeur van de Federale Election Commision, de FEC,  in de Verenigde Staten heeft de verkiezingsresultaten van de presidentsverkiezingen van 2020 afgewezen wegens bewezen fraude en inmenging vanuit het buitenland. Ook het Europees Parlement kan niet langer wegkijken van de verkiezingsfraude, want Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD) heeft ervoor gezorgd dat de film 2000 Mules gisteren vertoond is in het Europees Parlement. De documentaire levert bewijs voor de verkiezingsfraude.

In de Washington Post is te lezen dat de regering Biden haar controversiële plannen om een Raad voor Desinformatie op te richten “gepauzeerd” heeft. Reden voor Nina Jankowicz, die de raad zou gaan leiden om haar ontslag in te dienen. Ze heeft besloten het Departement van Binnenlandse Veiligheid te verlaten. Ze keert terug naar haar werk in de publieke sector nu het werk van de Raad gepauzeerd is en de toekomst van de Raad onzeker geworden is.

Garrett Ziegler, voormalig economisch adviseur van president Trump, heeft naar verluidt deze week 128.775 e-mails geüpload naar een doorzoekbare database via zijn organisatie, Marco Polo. De site, BidenLaptopEmails.com – die nu niet langer toegankelijk lijkt te zijn – liet gebruikers toe om alle vermeende Hunter Biden e-mails te downloaden voor Mac of Windows computers. De beruchte Hunter Biden laptop werd in 2019 door de FBI in beslag genomen.

Volgens nog onbevestigde berichten werd er afgelopen dinsdag in Washington DC een Constitutionele Conventie van 34 Staten gehouden, waar de Amerikaanse Republiek werd hersteld en daarmee zou het land nu functioneren onder de grondwet van 1776.  De dag voor de conventie wapperde de vlag van het Witte Huis halfstok als signaal dat de corporatie, het bedrijf van de Amerikaanse regering Inc. niet langer bestaat. Op de dag van de conventie wapperden de vlaggen hoog in de mast als teken dat de Nieuwe Republiek van de Verenigde Staten een feit is. De Constitutionele Conventie werd begin maart al nauwgezet voorbereid in Texas op de Dyess Air Force basis. 34 staten namen deel aan deze grondwettelijke conventie. Tien democratische staten weigerden deel te nemen en de staat Hawaii onthield zich van stemming. Hawaii heeft ervoor gekozen een onafhankelijke natiestaat te worden.

Finland en Zweden hebben gisteren officieel hun kandidatuur voor toetreding tot de NAVO ingediend. De aanvragen werden door de meeste bondgenoten met open armen ontvangen. Turkije maakte echter bezwaar en de ambassadeurs in Brussel slaagden er niet in een consensus te bereiken over het starten van formele toetredingsonderhandelingen. Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de NAVO, had beloofd dat het proces “snel en soepel” zou verlopen, maar Turkije zal moeten worden gerustgesteld voordat de ratificatie kan plaatsvinden. Het lidmaatschap zou de belangrijkste uitbreiding van de NAVO in decennia kunnen betekenen. Het zou de aanwezigheid van de door de VS geleide organisatie langs de grenzen van Rusland verdubbelen, en president Vladimir Poetin heeft gewaarschuwd dat dit een reactie van Moskou zou kunnen uitlokken. Ambtenaren in Brussel hebben bevestigd dat de vergadering van gisteren van de Noord-Atlantische Raad – ambassadeurs van de NAVO-lidstaten- uiteen ging zonder een akkoord om over te gaan naar de volgende fase van de lidmaatschapsgesprekken. Ook uit het altijd neutrale Zwitserland komen nu geluiden dat ook dit land zich aan wil sluiten bij de NAVO.

Volgens een bericht op Bloomberg.com verliest Twitter Inc. nog drie topmedewerkers, waaronder twee vice-presidenten. Ilya Brown, een VP van product management; Katrina Lane, VP van Twitter Service en Max Schmeiser, hoofd van data science, verlaten allen op eigen initiatief het bedrijf. SparkToro & Followerwonk hebben een gezamenlijke Twitter analyse uitgevoerd en de resultaten zijn: 19,42% van de actieve accounts zijn nep of spam. Een audit heeft ook bevestigd dat de helft van de accounts van president Joe Biden fake is.

Het Russische leger heeft Hilary Clinton, Barack Obama, Joe Biden, de DNC van de Verenigde Staten en George Soros bij naam en toenaam beschuldigd van het faciliteren van een netwerk van biologische wapens in de Oekraïne en de rest van de wereld.

Britse media melden dat een parlementslid van de Conservative Party van premier Boris Johnson gearresteerd is op verdenking van verkrachting, machtsmisbruik en andere seksuele misdrijven. De parlementariër is verzocht in afwachting van het onderzoek weg te blijven uit het Lagerhuis. De strafbare feiten zouden tussen 2002 en 2009 in Londen zijn gepleegd. In 2020 zouden de eerste beschuldigingen tegen het parlementslid zijn geuit. De Conservative Party weigert verder commentaar te geven voordat het onderzoek is afgerond.

De Algemene Rekenkamer, die jaarlijks de overheidsuitgaven controleert,  heeft voor het derde jaar op rij laten weten dat er onduidelijkheid is over de rechtmatigheid van de daadwerkelijke uitgaven van het kabinet. De Rijksoverheid is in 2021 voor 15,5 miljard euro aan financiële verplichtingen aangegaan, waarvan niet vast te stellen is of de uitgaven wel rechtmatig zijn. 1,4 miljard euro is toe te schrijven aan fouten in de aanbesteding bij Defensie. Daarnaast lichtte de minister het parlement niet altijd tijdig in over uitgaven die voortvloeiden uit wijzigingen van het beleid. Daar ging ruim 1 miljard euro mee gemoeid. De rekenkamer toetst uitgaven, beleidsmaatregelen en verplichtingen op zuinig-, zinnig- en zorgvuldigheid. 

De Catshuisregeling, een uitkering van 30.000 euro aan gedupeerde ouders van het toeslagenschandaal heeft voor forse vertragingen in de hersteloperatie gezorgd. Dat is gebleken uit het rapport dat verschenen is van de Algemene Rekenkamer. Eind 2020, vijf dagen na publicatie van het rapport Ongekend onrecht, besloot het kabinet dat gedupeerden sneller en ruimhartiger gecompenseerd zouden worden. Hoewel de compensatie van 30.000 euro ruimhartiger is, heeft het er niet voor gezorgd dat ouders sneller geholpen worden. De speciaal opgerichte uitvoeringsorganisatie, die verantwoordelijk is voor het herstel (UHT) bleek niet te zijn berekend om op korte termijn tienduizenden aanvragen te beoordelen. In een toelichting op het rapport zegt Arno Visser, president van de Algemene Rekenkamer, dat de vertraging mede veroorzaakt is door “de drang om snel te handelen”

In de Volkskrant is te lezen dat premier Mark Rutte jarenlang elke dag sms’jes van zijn telefoon verwijderde omdat hij te weinig ruimte op het apparaat had om de berichten op te slaan. De sms’jes die hij belangrijk genoeg vond om te archiveren, stuurde hij door naar ambtenaren. De rest verwijderde hij zelf. In een reactie op het artikel zei de premier gisteren dat hij alleen onbelangrijke berichten van zijn telefoon gewist had. Hij zou ‘nooit bewust’ belangrijke zaken hebben achtergehouden door zelf te bepalen welke sms’jes wel of niet bewaard moesten worden. Rutte noemde de werkwijze tijdens een ingelast persmoment ‘conform de afspraken’ en ziet er geen overtreding van de wet in. De werkwijze van Rutte kwam dinsdag aan het licht tijdens een rechtszaak die De Volkskrant had aangespannen. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst heeft de premier vorige week donderdag een nieuwe telefoon gekregen. Kamerlid Wybren van Haga heeft een spoeddebat aangevraagd over het sms-gedrag van de premier omdat hij in strijd zou handelen met de Archiefwet en de Wet open overheid.

De artsenbond BVAS klaagt de Belgische staat aan vanwege het wettelijk toestaan van coronavaccinatie in apotheken. Apothekers kunnen niet omgaan met neurologische bijwerkingen, anafylactische schokken en immuniteitscomplicaties, aldus de bond.

De organisatie Free to Fly Canada heeft een verklaring naar buiten gebracht van een internationale coalitie van luchtvaartprofessionals over vaccinatieschade bij piloten. Dagelijks krijgen wetenschappers en artsen die aangesloten zijn bij de coalitie meldingen van piloten met vaccinatieschade. Piloten die een bijwerking melden, riskeren hun baan, want ze krijgen weinig tot geen steun van hun werkgever of de vakbonden. Piloten die in dienst zijn bij onder meer Air France, EasyJet, HOP, Lufthansa, KLM, TUI, American, Delta, JetBlue, SouthWest, United, Frontier, Alaska, Spirit, Jetstar, Qantas, Virgin Australia, Air Canada, Air Transat, WestJet hebben vaccinatieschade gemeld. De coalitie roept de luchtvaartautoriteiten op om in te grijpen zodat deze gezondheidscrisis kan worden aangepakt.

En dan het weer. Vandaag wordt het drukkend warm met temperaturen tussen de 25 en 29 graden. Mogelijk in de middag gevolgd door stevige regen- en onweersbuien. Vrijdag wordt een overgangsdag waarbij de warmte plaats zal gaan maken voor een periode met wat koeler weer.