www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Marjolein Faber, PVV-senator in de Eerste Kamer, heeft aandacht gevraagd voor de belangenverstrengeling van OMT-leden: ‘Zij gaf aan dat deze black box opengeknipt moet worden. Op het moment valt het niet te controleren waarop het OMT zijn adviezen baseert. Daarnaast is het ook niet te controleren of de onderliggende gegevens van die adviezen een getrouw beeld geven van de werkelijkheid. Terwijl door de adviezen van het OMT wel de basis gelegd wordt voor verstrekkende maatregelen die grondrechten bedreigen. Faber benadrukte dat OMT-vergaderingen openbaar moeten worden, dat de verslagen moeten worden vrijgegeven en dat de adviezen voorzien moeten worden van een wetenschappelijke onderbouwing.

De Verenigde Staten staan op het randje van een faillissement. Verwacht werd dat dit punt op 3 december bereikt zou worden. Nu blijkt dat president Biden de oliereserves van het land verkocht heeft aan China en India om de ineenstorting van de regering te voorkomen. Daarmee heeft hij tijd gekocht tot 15 december. De olieprijzen in sommige staten zijn door het gecreëerde tekort gestegen tot 7 dollar per gallon. Daarnaast heeft de president commercieel onroerend goed in 20 Amerikaanse steden verkocht om de controle te behouden. Een lichtpuntje voor gezondheidswerkers in de Verenigde Staten nu een rechter in Louisiana de vaccinatieplicht in het hele land heeft geblokkeerd.

Uit het ruwe ontwerp van de Vaccinatie Beschermingswet in Oostenrijk blijkt dat het land met ingang van februari 2022 een algemene vaccinatieplicht mogelijk wil maken. Uitzonderingen op de plicht worden gemaakt worden voor mensen voor wie vaccinatie een risico voor leven en gezondheid inhoudt, zwangere vrouwen en kinderen jonger dan 12 jaar. Ook worden er hoge boetes opgelegd aan mensen die het vaccin weigeren. In het voorlopige wetsontwerp is te lezen dat de boete na een eerste weigering 3.600 euro bedraagt of vier weken hechtenis. Daarna wordt de boete verhoogd naar 7.200 euro.

Na een regeerperiode van zestien jaar legt Angela Merkel haar functie als bondskanselier neer. Zij had in 2018 al laten weten zich niet meer verkiesbaar te stellen. Merkel werd in 2005 bondskanselier van Duitsland. Daarmee was zij de eerste vrouwelijke regeringsleider van het land. Vandaag wordt in het kader van het aftreden een militaire afscheidsceremonie voor het Duitse ministerie van Defensie gehouden.

In het winkelcentrum in de binnenstad van Eindhoven klinkt sinds kort een stem die via luidsprekers het winkelende publiek wijst op de coronamaatregelen. De meldingen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels. Omwonenden hebben hun beklag gedaan, zij ervaren hinder van de berichten die elk kwartier door hun huiskamer klinken.

En dan het weer. Het is vandaag wisselend bewolkt met enkele buien. De meeste buien vinden plaats in de kustprovincies. Tijdens de buien zijn hagel en natte sneeuw niet uitgesloten. Het wordt vandaag maximaal 6 graden.