www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

De Russische president Poetin heeft voor de vier onlangs aan de Russische Federatie toegevoegde regio’s de staat van beleg afgekondigd. De Federatieraad heeft het decreet van de president over de invoering van de staat van beleg op het grondgebied Luhansk, Donetsk, Zaporozhye en Cherson goedgekeurd.

Volgens de federale constitutionele wet “On Martial Law”, worden vanaf de dag dat het decreet over de invoering van de staat van beleg van kracht wordt, maatregelen genomen om de productie te organiseren voor de behoeften van de staat, om de strijdkrachten van de Russische Federatie en andere troepen te voorzien . De maatregelen zijn alleen geldig op het grondgebied van nieuwe onderdanen. Wat zegt de wet:  

 — De bescherming van de openbare orde, de bescherming van militaire en kritieke infrastructuurvoorzieningen wordt versterkt;

 – Economische, sociale en culturele voorzieningen worden geëvacueerd, evenals tijdelijke hervestiging van bewoners naar veilige gebieden;

 – De activiteiten van politieke partijen en religieuze verenigingen worden opgeschort;

 – Burgers zijn betrokken bij het werk voor de verdediging en het elimineren van de gevolgen van het gebruik van wapens door de vijand;

 – De benodigde goederen worden in beslag genomen bij organisaties en onderdanen van goederen met aansluitende schadevergoeding;

 – Het is verboden vergaderingen en stakingen te houden en een verblijf- of verblijfplaats te kiezen;

 – Auto’s worden geïnspecteerd, hun bewegingsvrijheid wordt beperkt;

 – Dit impliceert de invoering van een avondklok en bijkomende controles van documenten;

 – Het is verboden om wapens, munitie te verkopen, in sommige gevallen kan hun inbeslagname zijn;

 – Militaire censuur wordt ingevoerd;

  – Internationale organisaties waarvan de activiteiten gericht zijn op het ondermijnen van de defensie en veiligheid van de Russische Federatie, staken hun activiteiten.

De president van de Republiek Zuid-Afrika, Cyril Ramaphosa, heeft bij thuiskomst van een staatsbezoek aan Saudi-Arabië bekend gemaakt dat het de wens van kroonprins Mohammed bin Salman Al Saud is om zijn land deel te laten uitmaken van de BRICS-landen.(Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika)

Hoewel de Britse premier Liz Truss nog geen twee maanden aan het roer van het Verenigd Koninkrijk staat, is haar positie zeer wankel. Drie conservatieve parlementsleden hebben haar opgeroepen af te treden na het vertrek van haar kanselier. Er gaan steeds meer stemmen op om voormalig leider Boris Johnson weer aan te stellen als premier, vooral na de beleidsombuigingen van Liz Truss en de laatste peilingen. Meer dan 10.000 leden en aanhangers van de Conservatieve Partij hebben zich aangesloten bij een petitie van de Conservative Post, waarin wordt geëist dat Johnson “in zijn rechtmatige positie wordt hersteld”. Inmiddels is de Britse minister van Binnenlandse Zaken, Suella Braverman, na slechts 43 dagen in functie te zijn geweest, afgetreden.

Als onderdeel van een inspanning om de vaccinatiegraad in Japan te verhogen, biedt Disney Park Tokyo een speciale korting op de toegang tot het themapark aan gasten die kunnen bewijzen dat ze al hun COVID-vaccinaties hebben ontvangen. De korting geldt voor zowel Japanse gasten als internationale bezoekers.

Nederland scoort goed op een wereldwijde ranglijst voor kinderrechten die gisteren gepubliceerd is. Ons land staat op de vierde plaats van de 185 landen die door de organisatie met elkaar vergeleken werden. Bij het opstellen van de KidsRights Index  kijkt de kinderrechtenorganisatie KidsRights hoe landen vijf fundamentele rechten van kinderen beschermen. Het gaat om het recht op leven, recht op gezondheid, recht op educatie, recht op bescherming en of er een gunstig klimaat voor de rechten van het kind is. 

De Amerikaanse Minister van Landbouw, Tom Vilsack, heeft aangekondigd dat boeren in het kader van de Inflation Reduction Act kunnen profiteren van financiële ondersteuning. De minister gaf aan dat de boeren en veehouders in zijn land de afgelopen jaren, buiten hun schuld om, te maken hebben gehad met ongelooflijk moeilijk omstandigheden. Daarom is begonnen om de boeren financieel te ondersteunen met als doel om hen in de landbouw te houden en financiële obstakels weg te nemen die voormalig landbouwers er van weerhouden terug te keren naar de landbouw. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft aangekondigd dat landbouwers al bijna 800 miljoen dollar aan bijstand ontvangen hebben als onderdeel van het budget van 3,1 miljard dollar.

Economie

In Duitsland zijn de afgelopen 24 uur een aantal grote bedrijven omgevallen. Sommige bedrijven 80 jaar anderen 170 jaar na oprichting. Het gaat om de meubelfabrikant Hülsta, de bakkerijketen Thilmann, bouwbedrijf Wolff Hoch- und Ingenieurbau, zoetwarenfabrikant Bodeta, autotoeleverancier Borgers en de zeepmaker Kappus.

Het hoofd van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen heeft aangegeven dat de Europese Unie erin geslaagd is haar “enorme afhankelijkheid” van Russisch gas in acht maanden tijd met tweederde te verminderen en haar gasopslagfaciliteiten met 92 procent te vullen. Ze roept nu op tot energiesolidariteit in de Europese Unie.

Bloomberg Law meldt dat Twitter Inc. aan het begin van de week de aandelenrekeningen voor werknemers bevroor, omdat de deadline voor het sluiten van een deal met Elon Musk nadert. Het sociale-mediabedrijf heeft deze week zijn pagina met veelgestelde vragen voor werknemers bijgewerkt om het personeel te waarschuwen dat ze geen toegang zullen hebben tot of aandelen kunnen verhandelen vanuit het Equity Award Center. De pagina zei dat de wijziging was doorgevoerd ‘in afwachting van de afronding van de op handen zijnde overname van Twitter door een entiteit die wordt gecontroleerd door Elon Musk.

Gezondheid

Dr. Aseem Malhotra: ,,Het is mijn plicht als cardioloog om elke dokter, patiënt & lid van het publiek dringend te informeren dat het mRNA-product een waarschijnlijke bijdragende factor is in alle onverwachte hartstilstanden, hartaanvallen, beroertes, hartritmestoornissen & hartfalen sinds 2021 totdat het tegendeel is bewezen’’.

Het weer

En dan het weer. Vandaag trekt er een warmtefront over ons land. In het noorden en oosten van het land is het nog vrij zonnig. In het zuidwesten neemt de bewolking de overhand en zal het al snel gaan regenen. De temperaturen variëren per regio van 17 tot 20 graden.