www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Defensie heeft gemeld dat een instructeur van de Koninklijke Militaire Academie in Breda per direct op non-actief gesteld is door de commandant na meerdere meldingen van ongewenst en grensoverschrijdend gedrag. Ook is er bij de Koninklijke Marechaussee aangifte gedaan tegen de instructeur. Op de KMA worden cadetten opgeleid tot militaire officieren. Commandant René Baksteen noemt grensoverschrijdend gedrag ‘onacceptabel’ en zegt dat hij ‘zelfs al bij vermoedens daarvan’ ingrijpt. “Een veilige omgeving is essentieel om toekomstige officieren voor te bereiden op hun functies bij de krijgsmacht.” Defensie heeft niets bekendgemaakt over de aard van de beschuldigingen.

Minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken heeft in antwoord op vragen uit de Tweede Kamer aangegeven dat China zijn illegale politiebureaus in Nederland heeft gesloten. Dat heeft de Chinese ambassade bevestigd tegenover het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op tegenwind.tv is de documentaire Tegenwind in première gegaan waarin professor dr Pierre Capel, die gespecialiseerd is in biochemie en immunologie in gesprek gaat met Alain Grootaers over ons DNA, kwantummechanica en de geheimen van virussen. Ook wordt Capels boek Het Emotionele DNA besproken.

Het lijkt erop dat de Braziliaanse president Bolsonaro een decreet heeft getekend waarin de arrestatie van 9 ministers/rechters wordt bevolen. Officieel decreet federale politie moet optreden.

De Oekraïense president Zelensky is gisteren op bezoek geweest bij Joe Biden. Naar eigen zeggen is hij in Washington om het Amerikaanse volk, de president en het Congres te bedanken voor hun broodnodige steun en om de samenwerking voort te zetten om de Oekraïense overwinning dichterbij te brengen.

 Het bezoek zou samen kunnen vallen met het voornemen van de regering Biden om een nieuw hulppakket naar Kiev te sturen waarin ook raketsystemen zijn opgenomen. Het Kremlin heeft bij monde van woordvoerder Dmitry Peskov gewaarschuwd dat de reis van Zelensky naar Washington DC en de voortzetting van westerse wapenleveranties aan Oekraïne zullen leiden tot een “dieper wordend” conflict.

Het hoofd van de politiebond van Queensland in Australië, Ian Leavers, wil alle “Anti-Vax, Pro-Gun, Soevereine burgers en conspiracy terroristen verwijderen van alle social media. Daarvoor nemen ze momenteel contact op met fora als Meta (Facebook), Twitter & anderen om Australiërs te laten verwijderen.

Rio times online meldt dat het Peruaanse Congres een wetsvoorstel heeft goedgekeurd om algemene verkiezingen te vervroegen. Onder druk van protesten waarin vervroegde verkiezingen worden geëist, heeft het Peruaanse parlement een wetsvoorstel goedgekeurd dat het mogelijk maakt algemene verkiezingen te houden in april 2024. Te midden van de politieke crisis die Peru doormaakt na het ontslag van voormalig president Pedro Castillo, neemt de wetgevende macht een besluit dat tegemoet komt aan een van de belangrijkste eisen van de demonstraties die sinds 7 december jl. in het land plaatsvinden. De ommezwaai van het Congres vindt plaats na de constante druk van alle sociale groepen die in het land zijn gemobiliseerd, terwijl het aantal slachtoffers van de repressie van de protesten door de staat al is opgelopen tot 26.

Kort nieuws

De Russische president Vladimir Poetin heeft een wetsvoorstel ondertekend dat buitenlandse onderdanen en alleenstaande mannen verbiedt om draagmoeders in te huren.

De Nationale Garde van Texas is ingezet bij de Rio Grande in El Paso, Texas. Ze hebben er prikkeldraad geplaatst op de plek waar migranten massaal zijn overgestoken. Ook is er een linie van pantservoertuigen opgesteld. Gouverneur Greg Abbott stuurde 400 soldaten naar El Paso in afwachting van een “massale migratie” naar zijn staat.

De US Drug Enforcement Administration (DEA) heeft 50,6 miljoen namaakpillen op recept van fentanyl en 10.000 pond fentanylpoeder in beslag genomen. De hoeveelheid in beslag genomen drugs zou genoeg geweest zijn om elke inwoner van de Verenigde Staten te doden. Deze door de mens gemaakte opioïde is vijftig keer krachtiger dan heroïne en is de dodelijkste drugbedreiging voor Amerika. Alleen al dit jaar overleden als gevolg van een overdosis fentanyl 107.000 doden.

FTX-oprichter Sam Bankman-Fried is gisteren teruggevlogen van de Bahama’s naar de Verenigde Staten, waar hij wordt geconfronteerd met meerdere strafrechtelijke aanklachten in verband met de ineenstorting van zijn cryptobeurs FTX.

Gezondheid

Professor Shmuel Shapira, die van 2013 tot 2021 aan het hoofd stond van het Israëlische Instituut voor Biologisch Onderzoek, heeft op Twitter fel uitgehaald naar het Israëlische ministerie van Volksgezondheid vanwege de lockdowns en de massavaccinatiecampagne. In zijn tweet schrijft de professor dat de Israëlische overheid beweerde dat het mRNA-vaccin van Pfizer veilig en effectief is. “De ongemakkelijke waarheid over het vaccin is dat het effectief noch veilig is,” schreef de professor. “Ik zat er drie keer naast: bij de eerste prik, bij de tweede prik en bij de derde prik. Mensen vergeten dat Israël zich vrijwillig aanbood als lab van de wereld. Er waren nauwelijks data beschikbaar,” schreef hij.

De Noorse onafhankelijke politica Susanne Hart heeft geopenbaard dat zo’n 60.000 Noren ernstig beschadigd zijn door de vaccins. ,,Er zijn meer dan 60.000 andere mensen in Noorwegen die hun eigen verhaal te vertellen hebben over verwondingen door vaccins. Er zijn veel hartverscheurende verhalen van voorheen gezonde mensen die in goed vertrouwen deelnamen aan een nationale inspanning die zogenaamd “veilig en effectief” was. Ze werden bedrogen omdat de coronavaccins veilig noch effectief waren. De mensen werd verteld dat de vaccins infecties zouden voorkomen. Dat deden ze niet. De mensen werd verteld dat de vaccins ziekte en dood zouden voorkomen. Dat deden ze niet. We zitten met een aantal ernstige bijwerkingen. Tegelijkertijd zijn er meldingen van hoge en onverklaarbare oversterfte in heel Europa, ook in Noorwegen nadat de vaccinatie was begonnen.”

Gynaecoloog Dr. James Thorp en postpartumverpleegster Michelle Gerhsman uit Californië hebben nogmaals de exponentiële stijging van het aantal foetale sterfgevallen en misvormingen bij geprikte zwangere vrouwen aan de kaak gesteld. De verpleegster geeft aan dat er een exponentiële groei te zien is in het aantal baby’s dat opgenomen moet worden op de intensive care. Verder ziet ze in haar ziekenhuis een enorme toename van doodgeboren baby’s en late miskramen. Zowel de arts als de verpleegster zijn van mening dat de farmaceuten en de media er alles aan doen om deze gegevens actief te verbergen.

Weer

En dan het weer. De komende dagen overheerst bewolking en we zien op diverse plaatsen in het land perioden met regen of motregen. De middagtemperatuur komt uit rond de elf graden en er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind.