www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

De Minister van Justitie en Veiligheid, Dilan Yesilgöz, schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat het speciale politieteam MIT, dat na de moord op Derk Wiersum werd opgericht om de georganiseerde misdaad te bestrijden af moet slanken en gaat veranderen in een nieuwe organisatie. Volgens de Minister boekte het Multidisciplinair Interventieteam (MIT) de afgelopen jaren te weinig concrete resultaten en duurde de opbouw te lang.

Het lang verwachte rapport van Sue Gray over de Partygate waarbij er feestjes op Downing Street 10 gevierd werden terwijl de bewoners van het Verenigd Koninkrijk in lockdown zat is openbaar gemaakt. Gray geeft in het rapport details over dronken gedrag, een woordenwisseling na het nuttigen van buitensporige hoeveelheden alcohol en een hoge ambtenaar die pochte dat ‘ze er mee weg lijken te komen’ tijdens een Bring Your Own tuinfeest. Minister-president zegt dat hij “de volledige verantwoordelijkheid neemt voor alles wat tijdens zijn dienst heeft plaatsgevonden en zag het als zijn plicht om afscheidsfeestjes bij te wonen. Volgens het rapport van Gray moet de schuld voor de cultuur van het overtreden van de regels worden gelegd bij de hogere leidinggevenden in Downing Street, waaronder Boris Johnson.

De premier van Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe, werd gisteren ten overstaan van president Gotabaya Rajapaksa ook beëdigd als minister van Financiën, Economische Stabilisatie en Nationaal Beleid. De kersverse minister van Financiën zal eveneens de besprekingen met het Internationaal Monetair Fonds leiden, nu het land getroffen is een door een enorme crisis en op zoek is naar een financiële injectie. Wickremesinghe zal binnen zes weken een tussentijdse begroting presenteren waarin de overheidsuitgaven “tot op het bot” zullen worden teruggeschroefd.

Volgens CNN zijn de Verenigde Staten van plan om in de nabije toekomst 100.000 troepen in Oost-Europa te houden, met de mogelijkheid om het aantal te verhogen als het een bedreiging van Rusland voor de NAVO ziet. Functionarissen geven aan dat als de NAVO meer militaire oefeningen in het gebied uitvoert of de “veiligheidsomgeving” verandert, de VS zelfs meer militaire bases in de regio zouden kunnen bouwen. De plannen worden naar verluidt overwogen na een vergadering van militaire hoofden van de NAVO in Brussel.

Irak wordt al enige tijd getroffen door stevige zandstormen met rood zand. De stormen zijn zo hevig dat Iraakse staatsinstellingen moesten besluiten om een dag te sluiten. Ook alle luchthavens gingen dicht omdat honderden burgers gezondheidscomplicaties hebben opgelopen. De zandstormen hebben het land gedurende het grootste deel van de maand mei geteisterd, waarbij één dode is gevallen en duizenden mensen in het ziekenhuis zijn opgenomen wegens verstikking.

Het lijkt er op dat veel mensen besloten hebben om Hemelvaartsdag ergens anders dan thuis door te brengen. Het aantal files was gisteren weer terug op het niveau van voor de corona. Woensdagavond werden er 190 files genoteerd met ruim 1120 kilometer langzaam rijdend verkeer en daarmee was het de drukste avondspits van dit jaar meldt de ANWB.

Op de officiële website van de Amerikaanse gezondheidsdienst NIH, National Institutes of Health, is een artikel gepubliceerd van Russel L. Blaylock waarin hij de waarheid vertelt over het grote wereldwijde Covid19 schandaal. Wie dit met eigen ogen wil zien kan gaan naar de website: https://www.nih.gov/ In de zoekbalk rechts bovenin de site kun je dan typen: Covid update what is the truth. Het artikel gaat onder meer in op het manipuleren van de mensheid betreffende de covid19 vaccinaties. De COVID-19 pandemie is een van de meest gemanipuleerde infectieziekte gebeurtenissen in de geschiedenis, gekenmerkt door officiële leugens in een onophoudelijke stroom geleid door overheidsbureaucratieën, medische verenigingen, medische raden, de media en internationale agentschappen.[3,6,57] We zijn getuige geweest van een lange lijst van ongekende inbraken in de medische praktijk, waaronder aanvallen op medische deskundigen, vernietiging van medische carrières onder artsen die weigeren deel te nemen aan het doden van hun patiënten en de massale regelgeving rondom de gezondheidszorg, geleid door niet-gekwalificeerde individuen met enorme rijkdom, macht en invloed.

En dan het weer. De wind waait deze dagen vanaf de Noordzee, waardoor de temperatuur lager uitkomt dan normaal rond deze tijd van het jaar. Vandaag schijnt de zon regelmatig door het wolkendek. Naar verwachting blijft het droog. Er waait een frisse wind uit het zuidwesten met langs de kust kracht 5 of 6.