www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Aanstaande zaterdag, 29 oktober 2022 organiseert Common Law Nederland de eerste Grand Jury van Nederland in Creil. De Grand Jury voor het comité Gezinshereniging gaat beoordelen of het klopt dat er zo’n 1600 kinderen verdwenen zijn met de toeslagaffaire. Het kunnen er namelijk ook 1900 zijn. De vragen die centraal staan zijn: Wie zijn deze kinderen en waar zijn ze gebleven en kunnen zij terug naar hun ouders? Het doel van dit initiatief is om de kinderen terug te laten keren naar hun ouders. Daarvoor moet het bewijsmateriaal beoordeeld worden en de tekst van het bevel moet beoordeeld worden op juistheid. Dit bevel gaat uit van het volk van Nederland aan de koning. De jury bestaat uit 24 mensen, de helft mannen en de helft vrouwen. Wie deel wil nemen als jurylid waarbij ervaring of opleiding niet vereist is, kan zich aanmelden via de site hollandassembly.nl

RT meldt dat Victor Orban, de premier van Hongarije, deze week aangegeven heeft dat Hongarije zich altijd heeft verzet tegen imperia en ze overleefd heeft. Hij deed deze uitspraak na aanleiding van pogingen van de EU om Boedapest onder druk te zetten. Orban zei: “Laten we ons niet storen aan hen, die vanuit de schaduw of vanuit Brussel op Hongarije schieten. Zij zullen eindigen waar hun voorgangers deden.” De Hongaarse premier deed zijn uitspraak tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van de 66ste verjaardag van het begin van de opstand van 1956 in het toenmalige communistische Hongarije.

Polen begint zijn geduld te verliezen met de Oekraïense president Zelensky die enerzijds miljarden euro’s per maand verlangt van de Europese Unie, terwijl er anderzijds miljoenen Oekraïeners de grens oversteken om al dan niet permanent te verblijven in de landen rondom de Oekraïne. Polen wordt overspoeld met mensen die zich in het land melden en na ontvangst van een speciaal identificatienummer een bijstandsuitkering krijgen.

The Guardian meldt dat pubs, clubs en hotels in de regio New South Wales in Australië van plan zijn om gezichtsherkenningstechnologie te installeren om zo mensen met een zelf opgelegd verbod weg te houden van pokermachines. Dit plan is bekritiseerd door de Groenen die zeggen dat de invasieve maatregel een poging is om verdere maatregelen tegen pokermachines te vermijden. Op dit moment gebruiken zo’n 100 clubs in de regio deze technologie al en volgens de feedback werkt het goed, aldus chief executive Josh Landis van ClubsNSW in een verklaring.

Een Porschedealer in het Duitse Wolfsburg heeft klimaatactivisten die zich bij hem aan de showroomvloer vastgeplakt hadden genegeerd in plaats van de politie te bellen. Daardoor kwamen de demonstranten 42 uur lang vast te zitten. De werknemers deden de lichten uit en zetten de verwarming lager en sloten het gebouw. De demonstranten klaagden over het gebrek aan voedsel en de toegang tot toiletten. Ook in Nederland lijmen klimaatactivisten zich steeds vaker vast. Musea hebben te maken met activisten die zich vastlijmen aan schilderijen of objecten. Deze week lijmde Jelle de Graaf, betoger van klimaatactiegroep Extinction Rebellion, zich vast aan de tafel tijdens een live-uitzending van Beau van Erven Dorens door zijn handen in te smeren met twee componentenlijm. Volgens de activist moet de media eerlijk berichten over het klimaat en de ecologische crisis omdat het leven van ons allemaal op het spel staat.

Economie

De Centrale Bank van Egypte heeft een plan aangekondigd om de Amerikaanse dollar te vervangen. Hassan Abdalla, gouverneur van de Centrale Bank van Egypte, kondigde aan dat Caïro van plan is een nieuwe valuta-indicator te ontwikkelen. Het land wil een index creëren voor het Egyptische pond via een groep andere valuta naast goud om de cultuur te veranderen dat het land gebonden is aan de Amerikaanse dollar.

Gezondheid

Dailyfetched.com heeft een overzicht gepubliceerd van zangers en artiesten die de afgelopen drie maanden hun tournee afgezegd hebben wegens gezondheidsproblemen of die overleden zijn, ziek geworden zijn of op of naast het podium ingestort zijn. De teller staat inmiddels op 53 artiesten.

Spitting Image stopt met het maken van nieuwe afleveringen. BritBox heeft bevestigd dat er geen derde seizoen komt. De annulering is gekoppeld aan de lancering van streamingdienst ITVX. De ooit zo populaire politieke satire werd in 2020 na een onderbreking van 24 jaar opnieuw uitgebracht. Fans van het origineel bestempelden de nieuwe serie als tandeloos en te wakker.

Weer

En dan het weer. Vandaag gaan we een zachte dag tegemoet en er zijn middagtemperaturen van 19 tot 24 graden mogelijk. De wind komt uit zuidelijke richting en is matig.