www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Vandaag zal er een tweede ronde van onderhandelingen zijn tussen Rusland en de Oekraïne. Het hoofd van de Russische delegatie, Vladimir Medinsky heeft aangegeven dat beide partijen overeengekomen zijn dat de tweede gespreksronde op een afgelegen plek langs de grens tussen Wit-Rusland en Polen gaat plaatsvinden. Het Russische Ministerie van Defensie heeft bekend gemaakt dat tot op heden 498 Russische militairen omgekomen zijn en 1.597 soldaten gewond zijn geraakt. Aan de kant van de Oekraïne zijn 2870 militairen overleden, 3700 militairen gewond geraakt en 572 militairen gevangen genomen.

De Spetznas van Vladimir Poetin hebben in Oekraïne honderden kinderen gered die gevangen werden gehouden en klaargestoomd voor de sekshandel in de Verenigde Staten. Poetin beweert dat veel van deze kinderen onder de directe controle van de Amerikaanse regering staan, waarbij de operationele leiding in handen was van de regering-Biden en voormalig president Barack Obama.

De Russische ondernemer Alex Konanykhin schreef op LinkedIn dat hij 1 miljoen dollar belooft aan de officier of officiers die met inachtneming van hun grondwettelijke plicht president Poetin arresteren als oorlogsmisdadiger volgens de Russische en internationale wetten.

Het kabinet gaat de vreemdelingenwet aanpassen om het afnemen van een coronatest onder dwang mogelijk te maken. Door de wet te wijzigen kan straks een gedwongen test worden afgenomen bij mensen die weigeren zich vrijwillig te laten testen of die niet bereid zijn de testuitslag te delen. De nieuwe regel gaat gelden voor uitgeprocedeerde asielzoekers die Nederland moeten verlaten. Veel landen waar vreemdelingen naartoe worden uitgezet hanteren vanwege het coronavirus inreisvoorwaarden. Als vreemdelingen een coronatest weigeren kunnen ze niet worden uitgezet, omdat het land van bestemming ze dan niet toelaat.

Het Federale Hof van Australië heeft gehoor gegeven aan de oproep van het Australische Netwerk voor Vaccinatierisico’s, Inc (AVN) om vandaag met spoed een hoorzitting te plannen voor hun COVID-19 vaccinveiligheidszaak.  Daarin vecht het AVN het falen in besluitvorming aan van Brendan Murphy, de secretaris van het Australische Ministerie van Volksgezondheid. Ondanks de ongekende aantallen gerapporteerde bijwerkingen en sterfgevallen annuleerde hij de vaccins niet. De juridische teams van beide partijen spreken met rechter Melissa Anne Perry.

Volgens de Financial Times zijn hedgefondsen en beleggers door Credit Suisse aangespoord om alle documenten die betrekking hebben op leningen die worden gedekt door activa van oligarchen te “vernietigen en permanent te wissen. Het verzoek komt na een groot en recent gegevenslek, waarbij details van meer dan 30.000 rekeningen werden blootgelegd. Eén voorbeeld omvatte een dia van de beleggerspresentatie waaruit blijkbaar bleek dat een derde van de wanbetalingen op leningen voor jachten en vliegtuigen in 2017 en 2018 “verband hielden met Amerikaanse sancties tegen Russische oligarchen”.

Mensen in Tsjechië zijn gewaarschuwd dat ze tot drie jaar gevangenisstraf kunnen krijgen als ze op sociale media steun betuigen aan Rusland. De procureur-generaal van het land, Igor Stríž, kondigde in een persbericht aan dat het “noodzakelijk was om burgers te informeren dat de huidige situatie in verband met de aanval van de Russische Federatie op Oekraïne gevolgen kan hebben voor hun vrijheid van meningsuiting.

De Russische eigenaar van Chelsea, Roman Abramovich, heeft de Londense voetbalclub te koop aangeboden voor 4 miljard dollar. Onlangs droeg Abramovich het “rentmeesterschap en de zorg” over aan de trustees van de club, die om een aansprakelijkheidsverzekering hebben gevraagd voordat ze ermee instemmen tijdelijk de verantwoordelijkheid voor de club op zich te nemen. Naar verluidt hebben zich al meerdere geïnteresseerden gemeld.  

En dan het weer. Door een hogedrukgebied kunnen we de komende dagen genieten van zonnig weer. Door de heldere nachten beginnen de ochtenden vrij koud en meestal onder het vriespunt.  De middagtemperatuur komt al snel uit rond elf, twaalf graden, waardoor het lenteachtig aanvoelt.