www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

In de rechtszaak tegen Ghislaine Maxwell heeft de jury haar schuldig geacht aan vijf van de zes aanklachten wegens hulp aan Jeffrey Epstein bij het seksueel misbruiken van tienermeisjes. Van de vijf aanklachten is de zesde aanklacht het zwaarst: samenzwering om minderjarigen mee te lokken op reis om deel te nemen aan illegale seksuele handelingen. Daar alleen al zou Maxwell een gevangenisstraf van 40 jaren voor kunnen krijgen. De rechter heeft de zaak Ghislaine Maxwell en alle details van Epsteins netwerk verzegeld.

Centers for Disease Control and Prevention, het CDC in de Verenigde Staten heeft de PCR-test ingetrokken als geldige test voor het opsporen en identificeren van SARS-CoV-2. De CDC geeft toe dat de PCR-test geen onderscheid kan maken tussen coronavirussen en griepvirussen. Na 31 december 2021 zal CDC het verzoek aan de Amerikaanse FDA intrekken voor toestemming voor noodgebruik van de test. Dr. Kary Mullis, Nobelprijswinnaar en uitvinder van het PCR-proces zei enkele jaren geleden al dat de PCRtest een proces is. Het zegt je niet dat je ziek bent en het was nooit bedoeld als coronatest.

In enkele delen van Duitsland is 2G in de detailhandel nu verboden. De maatregel werd teruggedraaid door een Rechter in Niedersachsen. De rechtszaak was aangespannen door de keten Woolworth, die van mening was dat ze gigantische omzetverliezen leden veroorzaakt door de nieuwe 2G maatregelen. Daarnaast voerde de keten aan dat ze discriminerend bezig was en dat hun omzetverlies niet gecompenseerd werd door de regering.

De Turkse bankenwaakhond heeft aangifte gedaan tegen Durmus Yilmaz, het voormalige hoofd van de centrale bank, en vier andere mensen. Ze worden ervan beschuldigd via openbare kanalen ongegronde claims te hebben verspreid en zich schuldig te hebben gemaakt aan manipulatie van de financiële markten. Bij beleggers blijven zorgen bestaan over het monetaire beleid van het land. De Turkse lira is inmiddels zestig procent minder waard dan een jaar geleden.

De in opspraak geraakte Chinese ontwikkelaar Evergrande had tot begin deze week de tijd om de rente van $255 miljoen dollar op twee reeksen obligaties te betalen. Het bedrijf werd opnieuw met een betalingstermijn geconfronteerd, nadat het eerder deze maand obligaties niet had betaald.

De vervaldatum is verstreken zonder enig teken van betaling door de vastgoedontwikkelaar. Als gevolg daarvan daalden de aandelen vandaag op de beurs en liet alle winst van eerder deze week verdampen. Toen juichte de markt over de eerste vooruitgang die het bedrijf boekte bij het hervatten van de bouwwerkzaamheden.

En dan het weer. De komende dagen is het uitzonderlijk zacht voor de tijd van het jaar. De middagtemperaturen variëren de 12 tot 15 graden. Vandaag is het bewolkt en er valt af en toe een bui of lichte motregen. De kans op een bui is in het noorden van het land groter dan in het zuiden. Er waait een matige, aan zee vrij krachtige zuidwestenwind.