www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

De Chinese autoriteiten hebben de leider van Taiwan een “versnelde ineenstorting” en “grote ramp” beloofd. Het ziet er naar uit dat de Volksrepubliek China dat gefaseerd gaan doen. Er is al een aantal dagen sprake van een economische blokkade van Taiwan, waarbij de im- en export van citrusvruchten en twee soorten vis opgeschort is. Er is een embargo op de levering van natuurlijk zand omdat Taiwan dat gebruikt voor de productie van cement en glas. En van 4 tot 7 augustus houdt China militaire oefeningen waarbij het eiland feitelijk omsingeld is. Bovendien geeft China aan dat er ook raketten in de buurt van Taiwan gelanceerd zullen worden. Er is een gedeeltelijke no-flyzone ingesteld en het maritieme verkeer is beperkt. Daarnaast meldt het eiland zelf dat het kampt met cyberaanvallen. Feitelijk heeft China op deze manier Taiwan afgesloten van de buitenwereld. 

Nancy Pelosi heeft Taiwan weer verlaten en is doorgevlogen naar Zuid-Korea. Toch zal ze daar geen ontmoeting hebben met president Yoon Suk-yeol. Die is op vakantie en weigert dat af te zeggen. Het lijkt dat de Zuid-Koreaanse president haar ontloopt om te voorkomen dat het land China provoceert.

Het AD meldt dat de GGD’s nog 13.000 medewerkers nodig hebben voor de nieuwe vaccinatiecampagne tegen corona komend najaar. Omdat iedereen vanaf twaalf jaar een oproep krijgt, verwacht de GGD dat ze dit najaar zo’n tien miljoen prikken zullen moeten zetten. Om dat te kunnen realiseren zijn er coördinatoren, verpleegkundigen, artsen, prikkers, voorbereiders, hosts en administratieve krachten nodig.

 Het Antonius Ziekenhuis in Sneek heeft moeten besluiten om één van de vier operatiekamers voor een maand te sluiten, omdat er te veel personeel ziek is. Twee operatiekamers blijven open voor geplande ingrepen en één voor spoedoperaties. Het ziekenhuis nam de afgelopen weken al meerdere maatregelen om de werkdruk voor de medewerkers niet te hoog te laten worden, maar voor dit moment lijkt de sluiting van één operatiekamer nog de enige optie.  

De Verenigde Staten zijn in paniek en dat wordt het meest duidelijk als je kijkt naar de berichten in de main stream media. De kranten kopten: de Verenigde Staten hebben al-Qaeda-leider Ayman al-Zawahiri gedood met een precisieaanval met drones. Ze schreven dit na aanleiding van een speech van Joe Biden waarin hij zei dat hij toestemming had gegeven voor een precisieaanval die al-Zawahiri voor eens en altijd van het slagveld zou verwijderen. The Sun meldde op 20 november 2020 al dat de al-Qaeda-leider gestorven zou zijn aan een astma-aanval terwijl hij zich schuil hield in de bergen. Daaraan kun je zien dat er veel nieuws door de main stream media gebracht wordt dat dient als afleiding of om iemands imago weer op te vijzelen. Dit nieuws gaf Biden, die in isolatie zit vanwege zijn positieve besmetting met Corona, de gelegenheid om heldhaftig nieuws te brengen op het moment dat iedereen aan zijn leiderschap twijfelt. 

De columnist Thomas Friedman heeft een column gepubliceerd in The New York Times waarin een interessant detail staat te lezen: hij merkt op dat het bezoek van Nancy Pelosi aan Taiwan een onbezonnen stap is die helemaal niet in het belang van de Verenigde Staten is, vooral nu de situatie in Oekraïne niet in het voordeel van het Westen is. Volgens de journalist zijn Amerikaanse functionarissen in feite uiterst bezorgd over het gedrag van het Oekraïense leiderschap, en is er “diep wantrouwen” ontstaan tussen de Amerikaanse president Joe Biden en Volodymyr Zelensky. “Het is alsof we niet tot op de bodem willen uitzoeken wat er aan de hand is in Kiev omdat we bang zijn daar corruptie of andere ongeregeldheden te vinden, na alle moeite die we ons hebben getroost,” schrijft Fridman. Thomas Friedman heeft nauwe banden met de Amerikaanse inlichtingendiensten en heeft directe toegang tot de president van de Verenigde Staten.

De Spaanse minister van Energietransitie, Teresa Ribera, heeft besloten dat de Spaanse regering de temperatuur in gebouwen, winkels en restaurants wettelijk gaat regelen. In de wintermaanden mag de thermostaat niet hoger dan 19 graden gezet worden. In de zomermaanden mag de airco niet lager dan 27 graden gezet worden. De regeling gaat volgende week in en geldt voor zowel overheidskantoren als warenhuizen, bioscopen en horeca. Bovendien moeten winkels hun deuren dichthouden zodat ze zo min mogelijk energie verliezen. Voor ziekenhuizen, het openbaar vervoer, scholen en kapperszaken maakt de Spaanse regering een uitzondering. 

De miljardair George Soros heeft een opiniestuk geschreven waaruit blijkt dat hij onverschillig staat tegenover de zorgen van de gemiddelde Amerikaan. Hij geeft aan dat hij zijn enorme fortuin blijft besteden aan het financieren van hervormingsgezinde democratische officieren van justitie. Hij heeft de verkiezingen en meer recent de herverkiezingen van deze aanklagers gesteund. Deze officieren van justitie krijgen van de gemiddelde Amerikaan juist veel kritiek op hun manier van werken, want bewoners zien in hun gemeenschappen enorme pieken in de misdaadcijfers ontstaan en wijten de toegenomen criminaliteit aan het beleid van deze hervormingsgezinde aanklagers. George Soros gaf aan dat anders te zien en blijft op de ingeslagen weg voortgaan.

Kort nieuws

Donald Trump heeft gesproken met premier Viktor Orban van Hongarije. In een persverklaring schreef Trump dat ze diverse interessante onderwerpen besproken hadden en stilgestaan hadden bij de overwinning van Orban in april van dit jaar.

De Peruaanse premier, Anibal Torres, is gisterochtend plotseling afgetreden nu steeds meer strafrechtelijke onderzoeken zich richten tegen president Pedro Castillo. De Peruaanse president is nu een jaar in functie en raakt steeds meer geïsoleerd.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken deed de volgende uitspraak: Met de hype rond Pelosi’s bezoek aan Taiwan proberen de Amerikaanse autoriteiten de aandacht af te leiden van Oekraïne en de binnenlandse problemen, waaronder de inflatie.

De Chinese premier Xi Jinping gaf aan dat “Het bezoek van Pelosi aan Taiwan  de zoveelste demonstratie van de onbeschaafde campagne van de imperialisten is. Wij blijven de wereld met open ogen bekijken om geen enkele provocatie van de Amerikaanse reactionairen te missen.”

Kari Lake heeft de overwinning uitgeroepen in de GOP voorverkiezing van Arizona. Zij zal tijdens de midterm verkiezingen in november de Republikeinen vertegenwoordigen in haar deelstaat en het opnemen tegen de democraat Katie Hobbs. Tegen het publiek zei ze: ,,We geven niet op, want we hebben dit gewonnen – en dat gaan we ze laten zien.” Kari Lake heeft nu elke provincie in Arizona gewonnen, behalve Maricopa County, daar moet nog twintig procent van de stemmen geteld worden.

Het Witte Huis heeft gisteren een persbericht uitgebracht waarin te lezen valt dat Joe Biden nog steeds positief test op COVID-19, hij hoest nog en blijft strikt geïsoleerd.

Economie

Bloomberg meldt dat China aangekondigd heeft dat het de bouw van een gigantische fabriek in de Verenigde Staten ter waarde van 5 miljard dollar, die zou gaan zorgen voor de werkgelegenheid van 10.000 Amerikanen uit gaat stellen. Dit na aanleiding van het bezoek van de voorzitter van het Amerikaanse Congres, Nancy Pelosi, aan Taiwan. De fabrikant CATL staat bekend als ’s werelds grootste maker van brandstofcellen en lithium-ionbatterijen. Vanuit de nieuwe vestiging zouden batterijen geleverd gaan worden voor elektrische voertuigen in Noord-Amerika.

Belgische duivenmelkers zijn zo’n 11.000 duiven kwijtgeraakt. De duiven zijn vermist geraakt nadat ze mee zouden doen aan een internationale wedstrijd die startte in de Franse stad Narbonne. Volgens de Belgen hadden de duiven nooit gelost mogen worden omdat de weersomstandigheden op dat moment slecht waren en er waarschijnlijk voor gezorgd hebben dat de duiven de weg naar huis niet konden vinden. In totaal deden er 26.000 duiven mee aan de wedstrijd van wie er 20.000 niet thuis zijn gekomen.

Kort nadat de Duitse minister van Volksgezondheid, Karl Lauterbach (SPD), gisteren om 14:39 uur op Twitter commentaar gaf op het ontwerp van de nieuwe infectiebeschermingswet, bewoog de koers van het aandeel Biontech voor het eerst. Toen minister van Justitie Marco Buschmann (FDP) kort daarop om 15.18 uur volgde, schoot de koers van de “vaccin”-fabrikant echt omhoog.

De Belgische site BusinessAM meldt dat het merendeel van de Europese landen zijn tarieven voor de consumenten baseert op de TTF Gas Futures. Italië laat die koppeling met de Nederlandse benchmark vanaf oktober los in de hoop dat het de energieprijs voor de eindgebruiker kan drukken.

Shell gaat het merendeel van zijn 82.000 werknemers een bonus geven van 8 procent van hun jaarsalaris. Uit de kwartaalcijfers van het tweede kwartaal blijkt dat Shell een nettowinst geboekt heeft van 17,6 miljard euro, dat is twee keer zoveel winst als in het eerste kwartaal. Shell wil met de bonus  medewerkers die geen topfunctie bekleden, laten delen in het succes.

Gezondheid

Op de site the liberty beacon.com is te lezen dat Justitie van de Balearen, de Spaanse staat tien dagen de tijd heeft gegeven, om alle contracten te verstrekken, die zijn ondertekend met Pfizer en drie andere farmaceutische bedrijven. Van deze bedrijven werden de anti-covid-vaccins ingezet tijdens de pandemie van het coronavirus op Spaans grondgebied. Dit nieuws leidde tot enorme vreugde bij de Spaanse Vereniging Liberum, die voortdurend heeft geëist dat deze contracten openbaar worden gemaakt uit respect voor de burgers.

In haar boek Silent Invasion heeft dr. Deborah Birx, voormalig lid van de COVID-werkgroep van het Witte Huis, toegegeven dat vicepresident Mike Pence en de schoonzoon van president Trump, Jared Kushner, haar belangrijkste connecties waren om een pro-lockdownbeleid in het Witte Huis door te drukken. In haar boek is ook te lezen dat ze zo ver ging in haar regelzucht dat ze veranderingen in het beleid doorvoerde zonder autorisatie en tegen de instructies van de regering Trump in. Eerder in het boek geeft Birx toe dat ze “een omweg heeft bedacht voor de rapporten van de gouverneur”, waarbij ze naar eigen zeggen “de punten waar het Witte Huis bezwaar tegen had opnieuw opnam, maar op een andere plaats. ,,Ik herschikte ook de volgorde en de structuur van de opsommingstekens, zodat de meest saillante punten – de punten waartegen de regering het meeste bezwaar had – niet langer aan het begin van de opsommingstekens stonden. Ik deelde deze strategieën met de drie leden van het datateam die ook deze rapporten schreven. Onze routine op zaterdag en zondag voor het schrijven van verslagen werd al snel: schrijven, indienen, herzien, verbergen, opnieuw indienen. Gelukkig werkte deze strategische goocheltruc. Dat ze deze truc nooit hebben opgemerkt, heeft me doen concluderen dat ze ofwel de afgewerkte rapporten te snel hebben gelezen, ofwel hebben nagelaten de woorden te zoeken die de taal waartegen ze bezwaar maakten, zouden hebben onthuld.”

Voormalig FEMA-klokkenluider Celeste Solum heeft uitgelegd dat de Corona PCR-“test” een microchip implanteert. De Nasofaryngeale Covid19 PCR-“tests” waren helemaal geen tests.  Ze implanteren chips en brengen Nanobots, Nanites genaamd, in die geladen zijn met biowapens voor de hersenen, terwijl ze tegelijkertijd je DNA oogsten. Het PCR-uitstrijkje wordt rechtstreeks in de neus-keelholte ingebracht, achter de neus en het voorhoofd, waar uw ogen zich bevinden.  Het is bij de bloed-hersenbarrière en naast de pijnappelklier. Ze zegt: ,,Ik geloof dat ze de zintuigen van mensen uitschakelen met deze biowapens en de menselijke intuïtie doden en je vermogen om cognitief te zien wat ze met ons doen.”

De Wereldgezondheidsraad (niet te verwarren met de WHO), die wereldwijd 70 instanties vertegenwoordigt, heeft opgeroepen tot een wereldwijde terugroeping van alle vaccins vanwege meer dan 40.000 geregistreerde sterfgevallen. Die aantallen staan alleen al geregistreerd in de vier grootste databanken ter wereld, die de bijwerkingen van de coronaprikken bijhouden: VAERS, Yellow Kartensystem, Vigiaccess en EudraVigilance.

Achter de schermen komen steeds meer politici er achter wat er daadwerkelijk gebeurd is tijdens de coronapandemie. Zo zijn er ook beelden opgedoken van een zitting van het Amerikaanse congres waar Thomas Massie de Covid vaccin mythes en de Covid hoax ontmaskerd ten overstaan van het Congres. “De president (Joe Biden) is zelf besmettelijk op dit moment, dus ik ben gewoon een beetje boos, dat we in een congresvergadering nog steeds deze leugen bestendigend, dat de prik de verspreiding stopt. Dat werd gepropageerd door de farmaceutische bedrijven. Ik zeg absoluut dat wat de minister van Defensie nu doet illegaal is. Dat weten we. Ik zou het willen karakteriseren als een misdaad in uitvoering. Het vaccin met noodtoestemming is alles wat ze hebben ontvangen, geen enkele militair heeft de FDA-goedgekeurde versie ontvangen.”

In de derde week van september gaan we exact horen hoeveel de zorgverzekeringspremie gaat stijgen, nu is het al duidelijk dat die stijging flink zal zijn. Voorlopige berekeningen van het ministerie van Volksgezondheid hebben het over 180 euro per verzekerde per jaar. Dat zou betekenen dat de nominale premie omhoog gaat van 128,30 naar 143 euro per maand. Aanleiding is dat de zorguitgaven explosief toenemen.

Het weer

En dan het weer. Na een vrij warme nacht waarbij de temperatuur bleef steken tussen de 16 en 20 graden belooft ook vandaag een mooie zomerse dag te worden. Plaatselijk kan de thermometer de dertig graden aantikken. Toch zien we in de loop van de dag meer wolken ontstaan en neemt de kans op regen en een enkele onweersbui toe.