www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

In aanloop naar de Bevrijdingsfestivals van vandaag werd gisteren tijdens de Nationale Dodenherdenking stilgestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties waarbij Nederland betrokken was. Voor het eerst sinds twee jaar waren er weer duizenden mensen aanwezig om twee minuten stilte in acht te nemen. Het koninklijk paar was aanwezig bij de herdenkingsbijeenkomst in De Nieuwe Kerk in Amsterdam, waar schrijver en historicus Hans Goedkoop zijn 4 mei voordracht “Wat niet mag, gaat vooraf” uitsprak. Precies een uur na de Dodenherdenking presenteerde Theater Na de Dam weer voorstellingen over de Tweede Wereldoorlog in theaters in heel Nederland. Dit jaar was het thema onderbelichte verhalen.

In de Daily Mail is te lezen dat George Soros, medewerkers van Clinton en Obama en de Europese regeringen achter de anti-Musk-campagne zitten om grote bedrijven te dwingen Twitter te boycotten. Musk eiste helderheid over wie deze organisaties financiert. Een groep van 26 activistische organisaties en ngo’s heeft een brief ondertekend aan bedrijven die adverteren op Twitter, waarin ze worden gewaarschuwd zich te bedenken als Elon Musk veranderingen doorvoert. Musk heeft gezegd de ‘censuur’ van Twitter op te heffen en met de gedachte te spelen om Twitter gratis beschikbaar te stellen voor gelegenheidsgebruikers, zakelijke en overheidsgebruikers moeten mogelijk gaan betalen.

Eén van de bestuurders van Just Eat Takeaway, Jörg Gerbig, is uit de raad van bestuur gezet nu er een onderzoek naar hem loopt wegens wangedrag. Er is een officiële klacht tegen Gerbig ingediend vanwege een mogelijke persoonlijke misdraging tijdens een evenement van het bedrijf. Just Eat, moederbedrijf van Thuisbezorgd, is een onderzoek gestart en onthoudt zich van verdere mededelingen. In afwachting van het onderzoek is de bestuurder uit de raad van bestuur gezet. Mocht uit het onderzoek blijken dat de beschuldigingen onterecht zijn, dan komt hij mogelijk weer terug in het bestuur.

Voormalig president Donald Trump oefent zijn politieke invloed uit in de Republikeinse voorverkiezingen van dit jaar, door zijn favoriete kandidaten te steunen in de provinciale en congresverkiezingen. Op één na hebben alle 43 voorgedragen kandidaten van Trump – waarvan 38 zittende politici – tot dusver in de voorverkiezingen gewonnen. De Republikeinse kandidaat JR Majewski won met 20.891 het negende district voor Ohio’s. In november zal Marci Kaptur aftreden en zal Majewski haar staat gaan vertegenwoordigen in Washington.

In Australië worden langzaam maar zeker ook steeds meer mandaten opgeheven. Zo hoeven leerkrachten en gezondheidswerkers in Canberra vanaf eind volgende week niet meer gevaccineerd te worden.

In het Britse daily expose UK is te lezen dat het CDC in de Verenigde Staten toegeeft dat 74,2 miljoen Amerikanen geen enkele dosis van een Covid-19 vaccin hebben gehad en nog eens 157 miljoen hebben een 2de of 3de dosis geweigerd. Dat betekent dat 70% van de gehele bevolking van de Verenigde Staten geen enkele eerste, tweede of derde dosis van het Covid19 vaccin gehad heeft.

In de New York Post is te lezen dat journalisten en medewerkers van diverse Amerikaanse nieuwszenders positief getest zijn op covid na het bijwonen van een diner voor correspondenten. Het gaat om mensen van CNN, ABC News, NBC News, CBS News, Politico en andere nieuwsorganisaties. Medewerkers van diverse media woonden afgelopen zaterdag het Witte Huis correspondenten diner bij in aanwezigheid van president Joe Biden. Er waren zo’n 2600 mensen aanwezig op het gala.

Farmaceut Pfizer heeft weer een deel van zijn documenten vrij moeten geven. Op de website van Public Health and Medical Professionals for Transparency is de volgende partij van 238 Pfizer-vaccindocumenten van de FDA te vinden. De vrijgave van deze maand omvat 80.000 pagina’s.  (https://phmpt.org/pfizers-documents/).

De leider van de Duitse Groene Partij, Ricarda Lang, wil Duitse wapenbedrijven zwaarder belasten, omdat zij meer winst binnenhalen dan normaal vanwege de Russische speciale operatie in Oekraïne. Ze spreekt over een overwinstbelasting, daarmee zou de Duitse regering indirect gaan profiteren van de situatie in de Oekraïne.  

Op de Oostenrijkse website Wochenblick is te lezen dat fabrikanten van de covid19-prikken al lange tijd op de hoogte waren van de risico’s. Ook heeft fabrikant BioNTech nu aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission toegegeven dat de prikken ernstige bijwerkingen kunnen hebben en dat er geen veiligheidsstudies zijn verricht. Uit dierproeven was wel al gebleken dat de lipide nanodeeltjes van de werkzame stof van BioNTech/Pfizer, waarmee het mRNA is omhuld, niet op de injectieplaats blijven, maar zich verspreiden naar organen, met name de lever. Van het vectorvaccin van Johnson & Johnson werden tot 180 dagen lang deeltjes in lymfeklieren opgespoord. De fabrikanten hebben verzuimd te onderzoeken of de preparaten kanker kunnen veroorzaken of het DNA kunnen beschadigen.

En dan het weer. Op deze Bevrijdingsdag zal de zon flink schijnen, al kunnen er landinwaarts enkele stapelwolken tot ontwikkeling komen. In Limburg kan een enkele bui vallen, maar op verreweg de meeste plaatsen blijft het droog. Er is weinig wind en de temperatuur komt uit tussen de 16 en 20 graden. Naar verwachting zien we ook de rest van de week een afwisseling van zon en wolken en valt er tot eind volgende week geen regen van betekenis.