www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

De rechtszaak tegen Ghislaine Maxwell krijgt een bijzondere wending. Eén van de juryleden heeft een interview gegeven. De man die aangeduid wordt als Scotty David heeft in het interview gezegd dat hij als kind leed aan seksueel misbruik en dat hij zijn eigen ervaring gebruikte om niet alleen de slachtoffers in de zaak Maxwell goed te begrijpen, maar ook om andere juryleden ervan te overtuigen dat er geen inconsistenties zijn in hun getuigenissen. In The Telegraph is nu te lezen dat de onthullingen kunnen dienen als grond voor het indienen van een nietig geding. De aanklagers hebben de rechter gisteren gevraagd een onderzoek in te stellen naar de onthullingen. Als blijkt dat David heeft gelogen bij het invullen van een vragenlijst voor alle jurykandidaten voorafgaand aan de selectieprocedure en hij specifiek een vraag met betrekking tot persoonlijk seksueel misbruik onjuist heeft ingevuld om jurylid te kunnen worden, dan zou dat reden kunnen zijn tot vrijspraak van Maxwell op alle aanklachten.

In veel grote steden in de Verenigde Staten en in Frankrijk kampen ziekenhuizen met zo’n te kort aan personeel dat als noodoplossing personeel dat besmet is met Covid mag blijven werken. De Franse regering wil dat verpleegkundigen die weinig of geen symptomen hebben, mensen blijven behandelen in plaats van zichzelf te isoleren te midden van een tekort aan ziekenhuispersoneel.

Kazachstan is in rep en roer door wijdverspreide woede over de prijzen van vloeibaar petroleumgas. De prijzen van LPG zijn in een paar dagen tijd verdubbeld. De gewelddadige protesten hebben geleid tot bijna 200 ziekenhuisopnames. Inmiddels is de regering ontslagen en is de noodtoestand inclusief een avondklok afgekondigd in Almaty en de Mangistau-regio. Omdat de onrust zich inmiddels over het hele land verspreid heeft, zijn militairen uit zes omringende landen gevraagd naar Kazachstan te komen om de vrede te bewaren. De reguliere media brengen alleen de onrusten over de gasprijzen onder de aandacht. Kazachstan speelt een belangrijke rol in deze tijd. Jarenlang hebben de films Borat ons willen laten geloven dat Kazachstan een onderontwikkeld land was dat louter bestond uit geitenboeren. De hoofdstad van het land fungeert echter als hoofdkwartier van de New World Order en is de spil in een groot netwerk van mensenhandel. Het land speelt ook een grote rol in Bitcoin. Het land wordt beschouwd als de op één na grootste Bitcoin-mijnbouwnatie ter wereld. Mijnwerkers werden naar Kazachstan gelokt door de belofte van goedkope en overvloedige energie. Energietekorten zorgden er vervolgens voor dat het land de industrie hard aanpakte. Als gevolg van alle commotie in het land daalde Bitcoin gisteren naar een waarde van 44.000 dollar.

De Servische tennisster Novak Djokovic is gevraagd Australië te verlaten, enkele uren nadat hem de toegang tot het land was ontzegd vanwege een probleem met zijn visum en de vaccinvereisten. De nummer 1 van de wereld kan daardoor zijn titel niet verdedigen. Het verhaal gaat dat een lid van zijn team een visum had aangevraagd die niet van toepassing is op mensen die een medische vrijstelling van de vaccinatie-eisen hebben gekregen zoals de tennisster. Djokovic reisde eerder deze week naar Australië om deel te nemen aan de Australian Open.

En dan het weer. Vandaag is het de hele dag zo goed als droog. De dag begon frisjes, later vandaag zal ook de zon zich laten zien. In de loop van de middag neemt de bewolking toe. Het wordt 5 of 6 graden. Er waait een zuiden- tot zuidwestenwind, die later vandaag aan zee vrij krachtig wordt. Vanavond trekt een regenfront vanuit het westen naar het oosten. Vanwege de lagere nachttemperaturen kan er tussen de regendruppels ook af en toe wat natte sneeuw vallen.