www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

De Britse premier Boris Johnson zit zwaar in de problemen. De steun voor de Britse premier en zijn regerende conservatieve partij is sterk gedaald na een reeks schandalen. Werd vorige week bekend dat er tijdens de strenge lockdown maatregelen een gezellig kerstfeest plaatsvond op Downing Street. Dit weekend werd er een foto gepubliceerd in The Mirror waarop te zien is dat de premier vragen voorleest aan het personeel tijdens een kerstquiz. Dominic Cummings, Johnson’s voormalige stafchef, beweert dat er ook in het appartement van de Britse premier met enige regelmaat feestjes plaatsvonden en dat er veel foto’s van de feestjes zijn die onvermijdelijk naar buiten zullen komen. Volgens een dit weekend gehouden peiling vindt een meerderheid van de kiezers dat Boris Johnson nu af moet treden.

Ook in de Verenigde Staten beginnen steeds meer mensen aan te geven dat ze president Joe Biden willen zien vertrekken. MSNBC’s analist nationale zaken John Heilemann deed in het programma Meet the Press gisteren een opmerkelijke uitspraak. Hij verklaarde dat 20 tot 30 miljoen Amerikanen er klaar voor zijn om de wapens op te nemen om president Joe Biden uit zijn ambt te verwijderen.

Cybersecurity-experts hebben alarm geslagen over een voorheen onbekende kritieke fout in een veelgebruikte softwaretool. Hackers zouden daarmee mogelijk miljoenen apparaten die met internet verbonden zijn kunnen hacken. De fout staat bekend als ‘Log4Shell’, daarmee kan men zonder wachtwoord in computersystemen en servers komen. Sommige experts spreken over de ergste internethack in de geschiedenis. Onderzoekers hebben gewaarschuwd dat de fout invloed heeft op servers die worden beheerd door techreuzen zoals Microsoft, Apple, Amazon en Twitter

Tornado’s en noodweer hebben grote schade aangericht in meerdere staten, waarbij een kaarsenfabriek in Kentucky, een Amazon-faciliteit in Illinois, een verpleeghuis in Arkansas en talrijke huizen en gebouwen zijn verwoest. Er wordt gevreesd voor tientallen doden. Fotograaf Brandon Clement heeft een video gedeeld van drone-opnames van Mayfield in Kentucky. Uit de luchtopnames blijkt dat het voorheen schilderachtige stadje in het midwesten van de VS vorige week compleet verwoest is door tornado’s. De huizen van ongeveer 10.000 inwoners zijn gereduceerd tot puin.

Er komen steeds meer rapporten die wijzen op aanzienlijke gezondheidsschade als gevolg van de coronavaccinaties. Gezondheidsautoriteiten in Scandinavische landen, het Verenigd Koninkrijk en Japan erkennen dat de Pfizer en Moderna vaccins van Pfizer en Moderna, met name bij jongeren, leiden tot hartschade. In steeds meer landen worden een hartspierontsteking of de ontsteking van het hartspierzakje officieel als bijwerking geregistreerd. In het Verenigd Koninkrijk is een paper gepubliceerd waarin acht onderzoekers aantonen dat er een rechtstreeks verband is tussen de toediening van de vaccins en de pieken in het sterftecijfer. Ook in Nederland komen steeds meer berichten van oversterfte naar buiten. Afgelopen dagen verscheen er een tabel waaruit bleek dat de oversterfte het meeste voorkomt in de provincies met de hoogste vaccinatiegraad.

Terwijl vele mensen hun hoop hadden gericht op de Nuernberg 2 rechtszaken van Dr. Reiner Fuellmich, geeft hij zelf aan geen kans meer te zien om via de normale weg recht voor de bevolking te halen. Zijn boodschap is kort en bondig. Het rechtssysteem is verrot, Nuernberg 2.0 is kansloos, we moeten het zelf doen. Volgens Fuelmich zijn de rechtbanken zijn zo geïnfiltreerd, dat de oplossing daar niet ligt. Hij ziet geen andere oplossing dan het opzetten van een nieuw rechtssysteem. Fuellmich raadt de mensen aan om in opstand te komen en de autoriteiten te laten weten dat het genoeg is.

En dan het weer: Het is vandaag overdag bewolkt ondanks dat blijft het op de meeste plaatsen droog. De temperatuur is maximaal 9°C met een matige zuidwestenwind. In het noordwestelijk kustgebied kan de wind vrij krachtig worden.