www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

In de Provinciale Zeeuwse Courant is te lezen dat er naar alle waarschijnlijkheid binnenkort meerdere schepen gaan aanmeren in Vlissingen-Oost om plaats te bieden aan een grootschalige opvang voor vluchtelingen. Volgens het artikel is het offshorebedrijf OOS International uit Serooskerke benaderd om daar voor te zorgen. Het zou gaan om het cruiseschip de Superstar Libra, die plaats kan bieden aan 1000 tot 1500 vluchtelingen en twee binnenvaartschepen die plek hebben voor 180 mensen. Het cruiseschip is vanaf september beschikbaar.

Op 21, 23 en 25 juni zullen zo’n 50.000 spoorwegmedewerkers gaan staken in Groot-Brittannië. Daardoor is er een enorme chaos op het spoor te verwachten. Volgens de vakbond gaat dit de grootste staking sinds 1989 worden en gaan de medewerkers staken over loon en banen. De actie zal mogelijk veel ellende gaan veroorzaken voor miljoenen forenzen, maar de vakbond geeft aan geen andere keus te hebben nu de onderhandelingen over hun loonvoorstel en een garantie van geen gedwongen ontslagen zijn mislukt.  De RMT heeft ook een andere 24-uurs staking in de Londense metro aangekondigd die samenvalt met de eerste nationale staking op 21 juni in een aparte ruzie over banen en pensioenen. Ook die vakbond geeft aan een langdurige campagne van vakbondsacties te beginnen, die het spoorwegsysteem stil zullen leggen.

Het monetaire beleid van Europa staat op het punt te veranderen. De Europese Centrale Bank (ECB) kondigde haar inflatieverwachtingen voor 2022 aan en heeft deze opnieuw verhoogd. Daarna werd een concrete datum genoemd voor een eerste renteverhoging. Een dergelijke stap is dringend nodig, want de inflatie is momenteel niet te stoppen. In mei bereikte de consumentenprijsindex (HICP), die de algemene inflatie in de eurozone weergeeft, een nieuw record. De laatste stijging was 8,1 procent.

De Wereldbank (WB) heeft het publiek gewaarschuwd dat de wereldeconomie dit jaar naar verwachting zal inzakken. Uit het WB-rapport “Global Economic Prospects” van juni blijkt dat de mondiale groei naar verwachting zal dalen van 5,7 procent in 2021 tot 2,9 procent in 2022. Wereldbankvoorzitter David Malpass verwacht dat voor veel landen het vermijden van een recessie moeilijk zal zijn. In het persbericht wordt opgemerkt dat meerdere jaren van bovengemiddelde inflatie en benedengemiddelde groei nu te verwachten zijn. Het omvatte dat de groei in de geavanceerde economieën dit jaar zal dalen van 5,1 tot 2,6 procent, terwijl in de opkomende en ontwikkelingslanden, die als kwetsbaarder worden beschouwd, de groei naar verwachting zal kelderen van 6,6 tot 3,4 procent.

De Oostenrijkse federale regering heeft een wijziging van de epidemiewet ingediend zonder gebruik te maken van een beoordelingsperiode. In deze wet staat te lezen dat het uitoefenen van dwangmacht mogelijk wordt. De aanvraag van de ÖVP en de Groenen zegt letterlijk: “Quarantaine kan worden uitgevoerd door directe bestuurlijke bevoegdheid uit te oefenen om te bevelen en te dwingen of door middel van een besluit.” Via herinneringen aan COVID-19 boostervaccinaties willen ze een soort digitale schandpaal voor niet-gevaccineerden en onvoldoende gevaccineerden creëren. En de bewegingsvrijheid van mensen die verdacht worden van een besmetting worden beperkt.

De Vlaamse regering heeft de vaccinatiecentra gevraagd om zich voor te bereiden op een massavaccinatiecampagne in het najaar. De regering heeft daar 60 miljoen euro voor uitgetrokken. De timing van de herfstcampagne ligt nog niet vast en het is ook nog niet duidelijk welke doelgroepen in aanmerking gaan komen voor de extra prik en welke prik dan gezet gaat worden. Op dit moment worden in Vlaanderen 80-plussers en mensen in woonzorgcentra voor de vierde keer geprikt. Er zijn iets minder dan 100.000 tweede boosters gezet.

De Duitse hartstichting waarschuwt nu in een flyer en op de homepage voor trombose na een vaccinatie tegen Corona. Bijzonder is wel dat er ook vermeld staat dat het om een zeldzame bijwerking gaat en de hartstichting blijft ook de vaccinatie propageren. Op de site en in de flyer staat: “Covid vaccinaties kunnen een brede auto-immuun reactie tegen bloedplaatjes veroorzaken. Hartstichting steunt project om het mechanisme te onderzoeken.”

Uit onderzoek blijkt dat veel Duitse artsen zich niet bewust zijn dat ze verplicht zijn elke vaccinatieschade binnen 24 uur te melden. Anders kunnen ze een boete krijgen van 25.000 euro per geval.  (https://report24.news/auch-in-deutschland-nichtmelden-von-impf-nebenwirkungen-von-hoher-strafe-bedroht/?feed_id=16947). Naar verwachting zal er een enorme golf van rechtszaken gaan ontstaan op het moment dat gevaccineerden zich realiseren dat zij voor het leven zijn geschaad als proefpersonen van een farmaceutisch onderzoek. En als familieleden van de gevaccineerden beseffen dat “plotseling en onverwacht” het gevolg was van de mRNA-vaccinatie.

En dan het weer. Na een prachtig zonnig weekend wordt het vandaag een wat koelere dag doordat er een matige noordwestenwind waait. Ook zien we een afwisseling van zon en wolken. In de ochtend is een bui in het noordoosten van het land niet uit te sluiten. Vanmiddag zal het overal droog zijn. De middagtemperatuur ligt tussen de 16 en 21 graden.