www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Het kabinet gaat de regels van het medisch eigen risico veranderen. Per behandeling gaan patiënten maximaal 150 euro van hun eigen risico te betalen. Dat betekent bijvoorbeeld dat iemand die één keer een medische behandeling moet ondergaan goedkoper uit zal zijn dan nu. Iemand die vaker een medisch specialist raadpleegt in een kalenderjaar zal maximaal 385 euro per jaar aan eigen risico blijven betalen. Het kabinet schrijft dat patiënten door deze verandering langer worden geprikkeld om na te denken of gebruik van de behandeling medisch noodzakelijk is, of de behandeling wel op dat moment moet plaatsvinden en of een minder vergaande behandeling ook genoeg is. De maatregel zou 200 miljoen euro per jaar moeten opbrengen.

Deze week vindt in Davos Zwitserland de jaarlijkse bijeenkomst plaats van het World Economic Forum. Van 16 tot en met 20 januari komen er meer dan 2.500 afgevaardigden uit de hele wereld naar de conferentie van het lobbyplatform. Volgens Greenpeace International vlogen er 1040 privéjets met passagiers naar Davos. Het tegengaan van klimaatverandering is een van de grote gespreksonderwerpen op het congres. Het World Economic Forum had zelfs een speciale welkomstbalie ingericht op de luchthaven van Zürich, de grootste luchthaven in de buurt van Davos. De deelnemers worden goed beveiligd. Er zijn 5000 militairen ingezet en de militaire politie heeft controleposten opgezet in de straten.  Vanuit Nederland nemen premier Mark Rutte en ministers Sigrid Kaag (Financiën) en Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken), ministers Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Kajsa Ollongren (Defensie) en Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking deel evenals staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat. Rebel News-verslaggever Avi Yemini gaat verslag doen van het evenement en de andere kant van het verhaal te brengen.

Gisteren heeft de International Health Regulations Review Committee zijn nieuwe wijzigingsvoorstellen van het Pandemie Verdrag bij de Wereldgezondheidsorganisatie ingediend. Zij hielden afgelopen week van negen tot dertien januari een gesloten deurbijeenkomst. Volgens de Amerikaanse onderzoeksjournalist James Roguski is de WHO uit op een wereldwijde machtsgreep. “ Ze proberen wijzigingen door te voeren in de internationale gezondheidsrichtlijnen die ertoe zullen leiden dat zij de macht krijgen om over de gezondheid van de hele wereldbevolking te beschikken.” De WHO wil “respect voor de waardigheid, mensenrechten en fundamentele vrijheden van personen” als basisprincipes uit de Internationale Gezondheidsrichtlijnen schrappen en vervangen door “billijkheid en inclusiviteit”. Naar verwachting zullen alle 194 leden van de WHO in mei van dit jaar gaan stemmen over de wijzigingsvoorstellen. Het Pandemieverdrag werd in 2005 ondertekend en geratificeerd door alle 194 lidstaten met betrekking tot de  internationale gezondheidsregelgeving.

Summit News meldt dat de democratische gouverneurskandidaat Geoffrey Young uit Kentucky voorgesteld heeft om Joe Biden onmiddellijk uit zijn ambt te zetten wegen een reeks oorlogsmisdaden die zijn regering heeft begaan. Hij stelt voor dat Biden wordt aangeklaagd wegens oorlogsmisdaden in de Oekraïne. De Verenigde Staten hebben meer dan 110 miljard dollar aan militaire en economische hulp aan Kiev toegezegd.

Kort nieuws

Het Republikeinse Congreslid Chip Roy uit Texas heeft nu de Republikeinen een meerderheid in het congres hebben opnieuw een wetsvoorstel ingediend om de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te ontmantelen.

Gezondheid

De wereldwijd gerenommeerde cardioloog Professor Abdullah Alabdulgader roept op tot opschorting van mRNA jab vanwege bezorgdheid over hartschade. De cardioloog is voorzitter van het internationale congres voor geavanceerde hartwetenschappen en oprichter van het Prins Sultan Hartcentrum in Saudi Arabië.

Het weer

En dan het weer. Door een lagedrukgebied zien we vandaag veel bewolking en neerslag, soms in de vorm van natte sneeuw. De middagtemperatuur komt uit rond de vier graden. In de avond klaart het op.