www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

In de Provinciale Zeeuwse Courant staat te lezen dat het Zeeuwse provinciebestuur een lijvige reactie heeft gestuurd na aanleiding van de kabinetsplannen voor stikstofreductie. De provincie geeft aan dat de ‘vlekkenkaart’ van de overheid, die aangeeft in welke mate de landbouw de stikstofuitstoot terug moet brengen, voor kennisgeving wordt aangenomen. De Zeeuwse Gedeputeerde Staten schrijven dat ze constateren dat de minister doelen heeft vastgesteld die hen verrasten en waar zij zich niet in kunnen vinden. De landbouw is bij lange na niet de grootste leverancier van stikstof. Zo’n zeventig procent van alle stikstof wordt veroorzaakt door de scheepvaart, de industrie, ammoniak die uit de zee verdampt en door vanuit het buitenland geïmporteerd stikstof.

In Frankrijk werd gisteren gestemd in de tweede ronde van de parlementsverkiezingen. Vooral in de districten waarin in de eerste ronde niemand als winnaar uit de bus kwam, werd het spannend. Uit de eerste exitpolls blijkt dat de pas herkozen president Emmanuel Macron niet de absolute meerderheid krijgt die hij nodig heeft om met vrije hand te regeren. Macron won in april een tweede termijn bij de presidentsverkiezingen, hij en zijn Renaissance-partij hebben 289 zetels nodig voor een absolute meerderheid.   

Fox News heeft zaterdag toegegeven dat de presidentsverkiezing in de Verenigde Staten van 2020 zijn gemanipuleerd. Daarnaast geeft de zender toe dat Big Tech, de Democratische Partij, de CIA en de media hebben samengespannen om de verkiezingen tegen president Donald J. Trump te manipuleren.

Het Comité voor noodgevallen van de Wereldgezondheidsorganisatie zal aanstaande donderdag bijeenkomen om te beoordelen of de uitbraak van apenpokken een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid van internationaal belang vormt. Mocht de WHO de noodtoestand uitroepen dan zijn alle lidstaten, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada, Nieuw-Zeeland en Europa, wettelijk verplicht hierop te reageren.

De Canadese Minister van Betrekkingen tussen de Kroon en de inheemse bevolking, Marc Miller,heeft aangegeven dat de komende reis van paus Franciscus naar Canada op dit moment nog ongewijzigd blijft, maar dat de gezondheid van de paus een “extreme zorg” is. Het Vaticaan gaf vorige week nog te kennen dat de Paus zijn trip naar Congo en Zuid-Soedan die gepland staat van 2 tot 7 juli verplaatst zal gaan worden zodat hij therapie kan ondergaan voor klachten aan zijn knie. De paus wordt over enkele weken in Canada verwacht waar hij een langverwachte verontschuldiging aan zal bieden aan de inheemse bevolking voor de rol van de katholieke kerk in het runnen van residentiële scholen. Naar schatting 150.000 inheemse kinderen werden gedwongen om naar deze door de kerk beheerde, door de overheid gefinancierde instellingen te gaan, waar fysiek en seksueel misbruik, evenals verwaarlozing, veelvuldig plaatsvonden. Het eindrapport dat in december 2015 werd vrijgegeven door de Waarheids- en Verzoeningscommissie van Canada, die getuigenissen verzamelde van duizenden overlevenden, riep op tot een pauselijke verontschuldiging op Canadese bodem voor de rol die de katholieke kerk en haar geestelijken speelden bij het leiden van deze scholen. Dat verzoek werd niet gehonoreerd, totdat paus Franciscus eerder dit jaar zijn verontschuldigingen aanbood aan afgevaardigden van de First Nations, Inuit en Metis, die naar het Vaticaan waren gereisd om met hem over de zaak te spreken. Overlevenden hopen nog steeds dat hij in Canada zijn verontschuldigingen aanbiedt.

De Nigeriaanse politie heeft bekend gemaakt dat ze tientallen tienermeisjes hebben gered uit een Nigeriaanse ‘babyfabriek’ waar ze als seksslavinnen werden gebruikt en gedwongen werden hun baby’s op de zwarte markt te verkopen. Tenminste 35 tienermeisjes zijn gered uit het Gally Gally hotel in de zuidoostelijke deelstaat Anambra. De politie bevrijdde al eerder tientallen minderjarige vrouwen en baby’s uit illegale kraamhuizen. In de babyfabrieken werden ook wapens en contant geld gevonden. De eigenaar van het hotel is op de vlucht, terwijl drie verdachten zijn gearresteerd. Zij zijn beschuldigd van het ontvoeren van de tieners, het bedrijven van seksuele slavernij en prostitutie en het exploiteren van een babyfabriek.

In de Daily Mail staat te lezen dat een 66-jarige man uit het Schotse Stirling die al jaren bloed geeft, zegt dat hij bij de bloedbank werd afgewezen nadat hij had geweigerd te antwoorden of hij zwanger was of in de afgelopen zes maanden zwanger was geweest. Leslie Sinclair gaf de afgelopen vijftig jaar meer dan 125 pinten bloed. De National Health Service geeft aan dat ze middels deze vragen  inclusiviteit willen bevorderen. De bloeddonor is van mening dat gezond verstand zou moeten zegenvieren over de zwangerschapskwestie.

Zhang Siqing, 89, Chinees politicus, vice-voorzitter van de CCP (1998-2008) en procureur-generaal (1993-1998) is overleden.

De vertrouwelijke Pfizer-documenten, die de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) door een gerechtelijk bevel gedwongen is te publiceren, onthullen dat Pfizer bewijs presenteerde dat ontvangers van het Covid-19-vaccin last kregen van auto-immuunziekte en vaccin-geassocieerde ziekten als bijwerking, maar de FDA verkoos deze te negeren. De injectie met Covid-19 van Pfizer maakt gebruik van een technologie die vóór eind december 2020 nog nooit was toegelaten voor gebruik bij de mens. Het staat bekend als mRNA. En er is een vrij goede reden waarom het nooit is toegestaan voor gebruik bij mensen. Bij dierproeven met SARS en MERS had het middel het tegenovergestelde effect van het beoogde effect en verergerde het de ziekte juist door antilichaam-afhankelijke versterking te induceren. Achttien maanden na de toediening van de injecties in de proeven waren alle dieren gestorven. Desondanks kreeg de Pfizer-prik wereldwijd een vergunning voor noodgevallen en werden er miljoenen mensen mee behandeld. Sinds juni 2022 wordt bijna 90% van Australië als volledig gevaccineerd beschouwd, toch kent het land momenteel de grootste golf van Covid-19-doden sinds maart 2022. En volgens de gegevens van maart 2022 zijn ten minste 4 op de 5 van die sterfgevallen onder de volledig gevaccineerden.

De experimenteel fysicus en biomaterialen-onderzoeker Prof. Antonietta Gatti onderzocht verschillende PCR-teststrookjes onder de microscoop en analyseerde de bestanddelen ervan. Het resultaat: ze zijn gemaakt van harde materialen en bevatten een groot aantal nanodeeltjes van zilver, aluminium, titanium, glasvezels, waarvan sommige niet worden vermeld in de bijsluiter. Als deze in het slijmvlies terechtkomen, kunnen zij wonden en ontstekingen veroorzaken, aldus de wetenschapper. KNO-artsen ervaren dat zij meer verharde slijmvliezen opmerken bij mensen die vaak worden getest op SARS-CoV-2. Slijmvliezen die niet langer intact zijn, kunnen niet langer virussen, bacteriën en schimmels bestrijden voordat ze de luchtwegen bereiken. De ziektekiemen dringen zo de luchtwegen binnen zonder immuunfilter. Mensen die veelvuldig een mondkapje dragen zorgen er ook nog eens voor dat het  warme ademvocht onder de maskers een ideale broedplaats is voor ziektekiemen van allerlei aard.

En dan het weer. Vandaag staat een vrij zonnige dag op het programma. In de ochtend kan het in Limburg nog enige tijd bewolkt zijn, plaatselijk zou zelfs een bui kunnen vallen. In de rest van het land zal het droog zijn met veel ruimte voor de zon. De middagtemperatuur ligt tussen de 18 en 23 graden. De wind komt uit het noordwesten en is matig tot vrij krachtig.