www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Gistermiddag werd er een stille tocht gehouden in Albergen tegen de komst van het asielzoekerscentrum. Volgens RTV Oost begon de tocht bij de parkeerplaats van een café en eindigde de tocht bij hotel ’t Elshuys waar het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers tussen de 200 en driehonderd asielzoekers wil gaan opvangen. De demonstranten droegen omgekeerde Nederlandse vlaggen bij zich als teken dat het land in nood is. De dorpsbewoners kregen steun van inwoners uit omringende gemeenten. Het leegstaande hotel hangt vol met protestborden. Naar verwachting worden de eerste mensen vanaf komende maand in het hotel ondergebracht.

RTV Oost meldt dat vanochtend om 9 uur drie woon/vrachtschepen hun vaste ligplaats in de Prinses Margriethaven van Zwolle moeten hebben verlaten om plaats te maken voor een cruiseschip, MS Thurgau Saxonia, dat huisvesting gaat bieden aan 84 asielzoekers. De bewoners van de woonboten zijn verbijsterd, ze zijn niet vooraf door de gemeente Zwolle geïnformeerd over dit besluit en worden nu min of meer voor het blok gezet. Het cruiseschip gaat vijf weken crisisnoodopvang bieden aan asielzoekers. De bewoners van de woonschepen is niet een alternatieve ligplaats aangeboden.

Deze week gaat het NS-personeel staken. De vakbonden FNV, VVMC en CNV hebben meer details bekendgemaakt over de aangekondigde stakingen. Aanstaande woensdag wordt het werk neergelegd door medewerkers in Noord-Nederland. Op vrijdag wordt het werk neergelegd in het westen van het land en op 29 en 30 augustus wordt er gestaakt in het noordwesten van het land en in Midden-Nederland. De stakingsestafette eindigt op 31 augustus in het oosten en het zuiden van het land. De stakingen duren steeds 24 uur.

Uit de Oekraïne komt het bericht dat werknemers van bedrijven en instellingen in de regeringswijk van Kiev (President’s Office, Verkhovna Rada, Cabinet of Ministers, National Bank) aangeraden is om van 22 tot 26 augustus thuis te werken. Volgens media uit Kiev bereiden de autoriteiten zich voor op Russische aanvallen op Onafhankelijkheidsdag. Tegelijkertijd heeft Oekraïne nieuwe alarmsignalen ingevoerd voor chemische risico’s, stralingsgevaar en evacuatie uit de stad.

Leden van de Liberale Partij van Denemarken, de Deense Volkspartij, de Conservatieve Volkspartij, de Rood-Groene Alliantie, de Deense Sociaal-Liberale Partij en de Democratische Partij van Denemarken hebben belangstelling getoond voor een reis naar Taiwan. Volgens de politici heeft het land nu hun steun nodig. Een groep politici wil het land graag in het najaar gaan bezoeken. De vertegenwoordiger van de Deense sociaal-liberale partij voor buitenlandse zaken gaf wel aan dat om de reis naar Taiwan werkelijkheid te laten worden er een passend doel nodig is. De Deense minister van Buitenlandse Zaken Jeppe Kofod zei dat hij niet van plan was naar Taiwan te gaan, maar dat hij zich niet zou bemoeien met de plannen van politici om het eiland te bezoeken.

De Duitse krant Bild heeft een onderzoek gedaan naar de waardering van de Duitsers over het werk van hun bondskanselier. Volgens het onderzoek is nog slechts 25 procent van de ondervraagden tevreden over de inzet van Olaf Scholz terwijl 65% aangeeft een negatieve houding tegenover zijn werk te ervaren. Bij rechtstreekse verkiezingen voor het ambt van bondskanselier zou Scholz slechts de derde plaats hebben behaald (18% van de stemmen), waarbij hij het moest afleggen tegen CDU-voorzitter Friedrich Merz (19%) en huidig minister van Economie en Klimaatbescherming Robert Habek (25%). Slechts 27% van de ondervraagden is tevreden over de regering, tegenover 65% ontevreden burgers.

Een ontmoeting tussen de Russische president Vladimir Poetin en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping gaat mogelijk eerder plaatsvinden dan verwacht. De Chinese leider reist in september naar Centraal-Azië voor de top van de Shanghai Cooperation Organisation (SCO) op 15 en 16 september in de Oezbeekse stad Samarkand. Het bureau van Xi heeft laten weten dat Xi Jinping de top persoonlijk zal bijwonen. Vandaar dat het bureau begonnen is met de voorbereiding van mogelijke bilaterale ontmoetingen met Poetin en met de leiders van Pakistan, India en Turkije, die naar verwachting ook zullen komen.

In Venezuela vinden op dit moment militaire spelen plaats, waarbij scherpschutters het tegen elkaar opnemen. Russische en Chinese troepen zijn groots vertegenwoordigd op het evenement dat nog tot 27 augustus duurt. Andere deelnemende naties zijn: Cuba, Bolivia, Nicaragua, Birma, Wit-Rusland, Abchazië, Oezbekistan, India, Pakistan en Indonesië. Volgens een gepensioneerde kolonel van de Venezolaanse Nationale Garde, Isidro Pérez, is de deelname van Rusland aan deze spelen een duidelijk signaal aan de Verenigde Staten. ,,Rusland zegt hiermee eigenlijk: Ik kan ook naar jullie achtertuin komen. Wil je in de Baltische staten komen, in Oekraïne, en in de geo-historische ruimten van Rusland? Wel, ik kom ook in uw ruimten.”

De Hongaarse premier Viktor Orban denkt dat de speciale militaire operatie van Rusland in Oekraïne zal leiden tot het einde van het tijdperk van overheersing door westerse landen. Dat zei hij in een interview met de Duitse editie van Tichys Einblick. Hij wees er ook op dat de confrontatie met Rusland zou leiden tot een “verzwakking van de positie van de EU” in de internationale arena. Met name het sanctiebeleid van de gemeenschap “is er niet in geslaagd” de Russische Federatie te destabiliseren, maar veroorzaakte “enorme schade” aan de economie van de EU. Bovendien heeft een aanzienlijk aantal landen over de hele wereld de Verenigde Staten en de EU niet gesteund in de Oekraïense kwestie: China, India, Brazilië, Zuid-Afrika, evenals de Arabische en Afrikaanse staten. Ten slotte slaagt het Westen er duidelijk niet in om “deze gewapende confrontatie te winnen” en “met militaire middelen”, meent Orban.

Op de site PredictIt kunnen Amerikanen nog ongecensureerd hun mening kwijt en speculeren over de toekomst van de Amerikaanse politiek. Er is geen filtering van meningen wat de site in de ogen van velen tot een waardevolle bron maakt. Nu hebben gebruikers aangegeven dat ze Joe Biden slechts 20 procent kans geven om herkozen te worden in 2024. Reden voor de Biden administratie om de site te willen sluiten. De door Biden aangestelde Rostin Behnam staat aan het hoofd van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Hij heeft bepaald dat PredictIt zijn activiteiten per 15 februari 2023 moet staken. Volgens de Division of Market Oversight (DMO) van de CFTC heeft PredictIt zijn markt niet heeft geëxploiteerd in overeenstemming met de voorwaarden van de brief waarin de exploitatie werd toegestaan. Als gevolg daarvan heeft de DMO zijn vergunning ingetrokken.

The Times of India meldt zondag dat Pakistaanse ex-premier Imran Khan gearresteerd gaat worden op grond van de antiterreurwet. De Pakistaanse politie heeft op grond van de antiterrorismewet (ATA) een proces-verbaal tegen ex-premier Imran Khan opgemaakt omdat hij dreiging zou hebben geuit tijdens een openbare bijeenkomst waar hij zaterdag sprak. De Pakistaanse minister van Binnenlandse Zaken heeft bevestigd dat Imran Khan zal worden gearresteerd.  UPDATE: De Pakistaanse autoriteiten zijn van plan de Pakistaanse ex-premier Imran Khan vandaag te arresteren. Aanhangers van de ex-regeringsleider beloven de hoofdstad Islamabad in te nemen en staan volgens videobeelden op dit moment voor zijn huis om te voorkomen dat Khan gearresteerd kan worden.

Japan heeft de online wedstrijd Sake Viva! gelanceerd waarin ze jongeren vraagt om met ondernemersplannen te komen om het drinken van sake-, bier- en likeur onder jongeren aan te moedigen. Japan merkt dat sinds de pandemie veel producenten voor uitdagingen zijn komen te staan omdat het alcoholgebruik drastisch gedaald is. Veel mensen hebben kritiek op het regeringsprogramma. Zij vragen zich af waarom een regering die eerder mensen heeft aangemoedigd om verantwoord te drinken of zich te onthouden, nu hulp vraagt om jongeren meer te laten drinken.

Terwijl Rusland de IAEA voortdurend verzoekt de centrale in Zaporozhia te bezoeken, heeft de VN bepaald dat Kiev toestemming moet geven voor een bezoek van het agentschap aan de centrale. President Zelensky heeft dit ronduit geweigerd en verklaard dat de centrale onder Oekraïense controle moet staan voordat het agentschap deze mag inspecteren. Dit is merkwaardig, want als, zoals Oekraïne en de VS voortdurend beweren, Rusland de centrale heeft beschoten, waarom zou Rusland dan verzoeken om een controle en probeert de Oekraïne die tegen te houden?

Kort nieuws

De dochter van Aleksandr Dugin, bekend als filosoof, politiek analist en publiek figuur, Darya Dugina, is zaterdagavond omgekomen bij een autobomaanslag in Moskou. Aleksandr Dugin was kort na de aanslag ter plaatse en zag de auto met daarin zijn dochter uitbranden. Darya Dugina reed in de auto van haar vader op het moment van de aanslag. Het hoofd van de DPR zegt er over: “Verachtelijke schurken! De terroristen van het Oekraïense regime, in een poging Alexander Dugin te elimineren, bliezen zijn dochter op… in de auto. Gezegende nagedachtenis aan Daria, ze is een echt Russisch meisje !” – Denis Pushilin.

Rechter Bruce Reinhart heeft tijdens de hoorzitting vorige week besloten dat het ministerie van Justitie vóór donderdag 26 augustus om 12 uur een bewerkte versie van het bevelschrift van de huiszoeking in Mar-a-Lago moet indienen. Als Reinhart vindt dat het bewerkte document voldoende transparant is, wordt het vrijgegeven voor het publiek.

De Japanse minister-president Fumio Kishida is positief getest op COVID-19.

First lady Jill Biden heeft negatief getest op COVID-19 en zal South Carolina , waar ze geïsoleerd was sinds haar vakantie met president Joe Biden, verlaten en zich weer bij hem voegen in hun strandhuis in Delaware, aldus haar woordvoerder gisteren.

Mike Lindell heeft afgelopen weekend de Moment of Truth Summit gehouden. Daar waarschuwde hij de aanwezigen voor de toekomst als we ons niet gaan ontdoen van de machines dan gaan we een dystopische, technocratische nachtmerrie tegemoet, vertelde hij hen. Stel je voor dat je buiten je zone gaat, en er komt een drone naar beneden die je vertelt dat je terug je huis in moet gaan. Dit is waar we naartoe gaan met robots en drones en kunstmatige intelligentie. Technologie kan geweldig zijn, maar als het voor slechte doeleinden wordt gebruikt, kun je miljoenen mensen vernietigen.

Mirror co UK schrijft dat de Russische president Vladimir Poetin de scherpe bevolkingsdaling in zijn land probeert aan te pakken met een financiële beloning van ongeveer 13.000 pond voor elke moeder in Rusland die 10 kinderen kan baren. De president, die met een sterke bevolkingsafname wordt geconfronteerd, hoopt dat het bedrag van 13.000 pond meer Russische vrouwen ertoe zal aanzetten grote gezinnen te stichten om de bevolkingsafname van het land aan te pakken. Het nieuwe decreet werd vorige week door Poetin ondertekend.

Het nieuwste beleid dat het World Economic Forum zou willen normaliseren is het implanteren van tracking chips in mensen. Zij voorspellen dat chipimplantaten uiteindelijk handelswaar zullen worden. Bovendien stelt het Economisch Wereldforum dat het implanteren van chips in je kinderen een solide en rationele zet is. Dit alles maakt deel uit van een breder streven naar een toekomst waarin augmented reality (verbeterde realiteit) (AR) zal leiden tot “een augmented society” (verbeterde maatschappij).

Het Republikeinse congreslid Marjorie Taylor Greene heeft in het programma van Tucker Carlson op Fox News haar nieuwe wetgeving aangekondigd, genaamd “Protect Children’s Innocence Act”. Deze wetgeving zou het illegaal maken om “Geslachtsbevestigende” operaties uit te voeren op kinderen onder de 18 jaar.

Facebook en Instagram hebben de Amerikaanse Children’s Health Defense groep, van Robert F. Kennedy, die kritisch is als het gaat om de Covid-vaccins, van hun fora verwijderd. CHD beschuldigt Meta er van haar recht op vrije meningsuiting te beknotten.

Economie

Uit onderzoek van De Hypotheker blijkt dat het voor huizenkopers met een modaal inkomen van 38.000 euro steeds moeilijker wordt om een woning te vinden. Slechts 1 procent van het woningaanbod is voor hen nog betaalbaar. Voor tweeverdieners met een modaal inkomen liggen de kansen iets gunstiger, maar ook dan valt 80 procent van de koopwoningen af. De oorzaken moeten gezocht worden in stijgende huizenprijzen en een stijgende hypotheekrente. 

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat het aantal afgegeven bouwvergunningen voor het tweede kwartaal op rij is gedaald naar 15.000. Dat is 27 procent minder dan het jaar daarvoor. Minister Hugo de Jonge gaf eerder aan een bouwambitie van 100.000 woningen per jaar te hebben, dat wordt op deze manier niet gehaald. Beleggers en pensioenfondsen lopen weg bij Nederlandse projecten omdat door regelgeving van diezelfde minister Hugo de Jonge het in Nederland nog bijna onmogelijk is om woningen te bouwen (maximale huur, knellende stikstofregels en extra eisen ten aanzien van te bouwen sociale huurwoningen)

Uit cijfers van het Centraal Plan Bureau blijkt dat de koopkracht van huishoudens dit jaar met 6,8 procent gaat dalen. Volgens de ramingen zou de koopkracht volgend jaar mogelijk met 0,6 procent weer herstellen. Op basis van deze koopkrachtcijfers en ramingen gaat het kabinet besluiten nemen over de begroting van volgend jaar. Op Prinsjesdag zal het Centraal Planbureau een update van de verwachtingen publiceren.

China is zich aan het voorbereiden op oorlog. Alle medische fabrieken in China die goederen leveren aan consumenten over de hele wereld zijn door de Chinese Communistische Partij bevolen om aanvoerlijnen te starten voor de CMC, de Centrale Militaire Commissie van de Communistische Partij. De nieuwe herziene Chinese Nationale Defensie Wet geeft aan dat: ,,Iedereen betrokken zal worden bij de nationale verdediging.  “Alle nationale organisaties, strijdkrachten, politieke partijen, burgergroeperingen, ondernemingen, sociale organisaties en andere organisaties moeten de ontwikkeling van de nationale defensie ondersteunen en eraan deelnemen, nationale defensietaken vervullen en nationale defensiemissies uitvoeren volgens de wet.” Alle metaalproductie naar G7 landen en diverse andere landen zal worden stopgezet en worden omgeleid naar militaire productie. De industriële voedselvoorzieningsketens worden omgeleid naar CMC militaire operaties.

De vakbonden FNV en CNV gaan zich hard maken voor zorgmedewerkers die getroffen zijn door long covid. De vakbonden vinden dat deze medewerkers een schadevergoeding moeten krijgen van de overheid, omdat op dit moment veel van deze mensen twee jaar of langer ziek zijn en op het punt staan hun baan te verliezen of die inmiddels verloren hebben. Vaak wordt in geval van ziekte het salaris na een jaar teruggebracht tot 70 procent en na twee jaar mag een medewerker ontslagen worden. De vakbonden vinden dat de overheid verantwoordelijk is voor de situatie.

BAM Bouw en Techniek gaat de bouw van de A-pier van Schiphol vanaf september afmaken. De A-pier is een uitbreiding van de luchthaven die in 2016 groots werd aangekondigd. Schiphol gaf toen aan dat door de bouw van deze pier de luchthaven klaar zou zijn voor de toekomstige groei. Eind vorig jaar kwam de bouw stil te liggen toen de toenmalige aannemer Ballast Nedam/TAV en Schiphol ruzie kregen en BM/TAV uiteindelijk afhaakte. 

Forbes weet te melden dat Rusland opgeklommen is naar de derde plaats in de wereld bij het gebruik van de yuan in de internationale handel buiten China. In maart stond Rusland nog helemaal niet op de lijst, in juni stond het op de zevende plaats. De yuan is ook voor het eerst de dollar voorbijgestreefd in termen van handelsvolume op de beurs van Moskou.

Gezondheid

Performation heeft boven water gekregen of er voor Covid ook extra vergoedingen betaald werden. Ziekenhuizen klaagden dat ze geconfronteerd werden met hogere kosten door Covid. Toch bleken ze ook extra geld te krijgen. Voor COVID-IC dagen is een vergoeding vastgesteld van 1.232 euro en voor een COVID-verpleegdag een vergoeding van 539 euro. Deze vergoedingen kunnen bovenop de reguliere declaraties (de DOT en/of de IC-dag) worden gedeclareerd. De vergoedingen zijn vastgesteld na het onderzoek dat Performation in 2021 deed in opdracht van de NFU, NVZ en ZN.

Het Hongaarse parlementslid Mi Hazánk koppelt de dramatische daling van het Hongaarse geboortecijfer aan de Covid-prikken. Het aantal geboorten in Hongarije is dit jaar met 20% gedaald in vergelijking met dezelfde periode van het jaar daarvoor.

Disclosure News meldt dat de onstabiele financiering voor huisartsenpraktijken en het tekort aan artsen in Australië er voor zorgen dat het voor patiënten steeds lastiger wordt om de medische zorg te krijgen die ze nodig hebben. En dat leidt tot risicovolle omstandigheden, vertelden artsen zaterdag aan de Australian Broadcasting Corporation (ABC). Artsen worden gedwongen meer papierwerk te doen en veel huisartsen voelen zich overbelast. De last voor huisartsen in steden wordt ook verergerd door een tekort aan artsen in plattelandsgebieden en kleine steden.

Dr. Christy Olezeski, een klinisch psychologe die het Yale Pediatric Gender Program mede heeft gefinancierd en leidt, filmde een interview waarin ze een pediatrisch programma van Yale beschreef dat werkt met “genderexpansieve personen van 3 tot 25 jaar en hun gezinnen.” De video, die viral ging en veel controverse uitlokte, is nu op privé gezet. Het doel van het programma is om individuen die hun genderidentiteit in twijfel trekken door hun genderreis te helpen. De controverse richtte zich met name op het feit dat Yale al kinderen vanaf drie jaar in het programma toeliet. Het programma werd gelanceerd in oktober van 2015 om mensen te helpen hun geslacht te verkennen en zorgopties aan te bevelen, zoals puberteitsblokkers of chirurgie. Yale Medicine heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Op het Tiktok-account van professor Randell is een filmpje gemaakt met een jongeman die beweert in 2013 te hebben deelgenomen aan een proef waarbij mRNA-medicijnen werden getest. Aan de proef deden 200.000 mensen mee. De jongen vertelt dat het in het begin fantastisch leek te gaan. Vooral bij mensen die last hadden van lupus en MS. Toch kreeg 100% van de proefkonijnen te maken met een hartstilstand en duurde het twee jaar voordat alle symptomen/ bijwerkingen (hartaanvallen, hartstilstanden, beroertes, kanker en ontstekingen aan het hartzakje) aan het licht kwamen. Op dit moment leven nog vijf van de 200.000 deelnemers. De video eindigt met een opname van het moment waarop hij zijn handtekening zet om deel te nemen aan deze medicijnstudie.   

Uit de meest recente cijfers uit Nieuw-Zeeland blijkt dat dubbel gevaccineerden tot zeven keer zieker zijn dan voor de covid pandemie. Gezondheidsfunctionarissen zien dit jaar een verdubbeling van het aantal mensen dat hoest, koorts, ziekte voelt ten opzichte van vorig jaar.

De angst voor een stille gezondheidscrisis neemt toe nu uit de cijfers van het Office for National Statistics over het aantal sterfgevallen blijkt dat elke week ongeveer 1 000 mensen meer dan normaal sterven aan andere ziekten en aandoeningen dan Covid. Het ONS registreerde in de afgelopen twee maanden bijna 10.000 meer sterfgevallen dan het vijfjarig gemiddelde en geen enkel geval daarvan houdt verband met het virus.

Het weer

En dan het weer. Vandaag is begonnen met hier en daar een enkele mistbank. In de loop van de ochtend zou de mist moeten verdwijnen. Dan ontstaan er wel meer stapelwolken. ’s Middags zien we een afwisseling van zon en stapelwolken. Hier en daar is kans op een bui. De wind komt uit het zuiden en de temperatuur varieert van 23 tot 28 graden.

Kijken we naar de dag van morgen dan zien we dat er weinig veranderd aan het weerbeeld. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af, er valt hier en daar een bui en de middagtemperaturen variëren van 23 tot 28 graden.