www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Het afgelopen weekend vonden er wereldwijd tal van demonstraties plaats tijdens de World Wide Demo’s. Door de straten van Melbourne Australië liepen naar schatting 1 miljoen mensen. Ook in Europa komen steeds meer mensen op de been tijdens demonstraties. In Oostenrijk zagen we dat politie en het leger zich aansloten bij de demonstranten. In andere landen werd de sfeer tussen demonstranten en politie juist steeds grimmiger. In Nederland werd voor het eerst gericht geschoten op demonstraten. In de landen om ons heen zagen we dat de politie vooral wapenstokken, waterkanonnen, traangas of prikkeldraad inzetten.

De angst voor een wereldwijde financiële crash blijft groot door de onzekere toekomst van het Chinese bedrijf Evergrande Group. Als het bedrijf er niet in slaagt zijn schuld van $305 miljard terug te betalen, dan zou dit de ineenstorting van de Chinese vastgoedmarkt kunnen veroorzaken. Evergrande wordt verwijderd uit Hang Seng China enterprises index.

In dagblad Trouw is te lezen dat de Europese Commissie werkt aan permanente coronacertificaten en QR-codes. Ook het aantal prikken dat benodigd is om het certificaat te krijgen zal aangepast worden. Vorige week liet de Britse premier Boris Johnson al weten dat iemand in het Verenigd Koninkrijk pas als volledig gevaccineerd wordt beschouwd na een derde prik. Nu heeft ook de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis op de nationale televisie aangedrongen op aanpassing van de QR-codes. Volgens hem moet de code na zes maanden verlopen, tenzij iemand een vaccinatie-booster heeft gehaald. Na zo’n prik kan een burger dan weer een half jaar door de EU reizen.

Acht landen hebben Covid-19 vaccins voor jongere leeftijdsgroepen opgeschort vanwege de verhoogde risico’s op een hartontsteking. Het gaat dan om de vaccins van Pfizer en Moderna. Taiwan schorst het tweede Pfizer-vaccin voor jongeren van 12-17 jaar. Zweden, Finland, Frankrijk en Duitsland schorsen het gebruik van Moderna voor iedereen onder de 30 jaar. Noorwegen en Denemarken voor jongeren onder de 18 jaar en IJsland schorst Moderna voor alle leeftijden

Australische werknemers van supermarktketen ALDI hebben een brief van de directie ontvangen waarin hen schriftelijk meegedeeld dat zij tot 1 maart 2022 de tijd hebben om hun Covid-19 vaccinatiestatus aan te tonen. Als zij dit weigeren of als blijkt dat zij niet zijn gevaccineerd, zal hun dienstverband worden beëindigd. ALDI maakt in de brief ook duidelijk dat de werknemers alle geplande herhalingsdoses moeten bijhouden om nog steeds als gevaccineerd te worden beschouwd anders wordt hun dienstverband als nog beëindigd.

De Koninklijke Landmacht gaat de komende dagen militaire oefeningen te houden: Van 22 november t/m 26 november 2021 is er een militaire oefening die zich afspeelt in delen van de provincies Overijssel, Gelderland en Twente.

En dan het weer. Op de meeste plaatsen is het zonnig, ondanks dat blijft de temperatuur met 5 tot 9 graden aan de lage kant voor de tijd van het jaar. In de nacht van maandag op dinsdag is er kans op vorst in het zuidoosten van het land.