www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

In aanloop naar de rechtszaak van Virginia Giuffre tegen de Britse prins Andrew distantiëren steeds meer organisaties zich van de in opspraak geraakte prins. Scholen en sportwedstrijden in zowel het Verenigd Koninkrijk als Canada die vernoemd zijn naar de prins veranderen hun naam. Doordat Queen Elizabeth hem zijn militaire eretitels en de aanspreektitel Koninklijke Hoogheid afgepakt heeft, heeft de prins mogelijk ook geen recht meer op persoonsbeveiliging. Dat zou de Britse belastingbetaler zo’n 2 tot 3 miljoen pond per jaar schelen.

Vorige week werd bekend dat Ghislaine Maxwell bereid was om 8 namen te gaan noemen van mensen die in de rechtbankverslagen John Doe’s genoemd werden. Op social media in de Verenigde Staten circuleren nu de namen van: Jamie Dimon, JPMorgan, Richard Branson, Andrew Cuomo, Al Gore, Lynn Dee Rothschild en Peter Doris.

Het woord prikspijt kreeg vorig jaar met 82,2 procent de meeste stemmen voor woord van het jaar. Inmiddels schrijven duizenden mensen op onder meer Twitter over hun prikspijt en geven ze aan dat de bijwerkingen die ze ervaren erger zijn dan het krijgen van covid. Veel mensen beginnen zich te realiseren dat het sterftecijfer lang niet zo hoog is als dat de overheid ze steeds verteld heeft. Daarnaast hebben de vaccins de lockdowns niet gestopt, ze hebben niet voorkomen dat mensen zich ziek voelen en ze hebben de reisbeperkingen niet opgeheven. Inmiddels is wel bekend dat honderdduizenden slachtoffers ongeneeslijke vaccin-gerelateerde kwalen hebben ontwikkeld. De Europese databank van meldingen van vermoedelijke geneesmiddelenreacties  EudraVigilance melden nu 37.927 dodelijke slachtoffers en 3.392.632 gewonden na injecties met de vier experimentele COVID-19 injecties:

Duizenden Canadese truckers zijn vanuit het hele land op weg naar Ottawa. Ze plannen daar aan te komen op 29 januari voor een Freedom Convoy.  Ze proberen op deze manier alles stil te leggen totdat de vaccinatie eisen worden ingetrokken. De bevoorradingsketens in Amerika en Canada staan op het punt om nog verder lamgelegd te worden. Inwoners van zowel Canada als de Verenigde Staten zijn aangeraden om voor enige tijd voedsel in te slaan.

Het is onrustig op de financiële markten. Afgelopen zaterdag zakte de waarde van Bitcoin met nog eens 10 procent, waardoor de cryptomunt 35.580 dollar waard werd. In november vorig jaar stond de munt nog op een recordhoogte van 69.000 dollar.

En dan nog kort nieuws:

Directeur Hans Kluge, die de Europese tak van de World Health Organisation vertegenwoordigt heeft tegen het Franse persbureau AFP gezegd dat de omicronvariant de pandemie in een nieuwe fase heeft gebracht en mogelijk gaat zorgen voor het einde daarvan in Europa.

Australië heeft in 10 maanden tijd 12 keer meer sterfgevallen geregistreerd als gevolg van de Covid-19-injecties dan sterfgevallen als gevolg van alle andere vaccins samen in 51 jaar.

Het coronaverhaal begint als een kaartenhuis in elkaar te storten. Steeds meer landen moeten hun cijfers bijstellen. Van de 140.000 ‘coronadoden’ in het Verenigd Koninkrijk stierven er 6183 mensen daadwerkelijk AAN corona en niet met corona.

Na het Verenigd Koninkrijk en Schotland heft nu ook Ierland alle coronamaatregelen op. Het Europees Geneesmiddelenbureau EMA zegt nu dat herhaling van Boostershots het immuunsysteem verzwakt.

Tot slot het weer. Vandaag is er weer kans op hardnekkige mist en lage bewolking. De maximumtemperatuur is negen graden. ’s Nachts wordt het niet erg koud, door de bewolking koelt het slechts af tot 3 of 5 graden.