www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft ruim 161 miljoen euro gereserveerd voor het CoronaToegangsBewijs voor 2023. Ook verwacht het ministerie van VWS een verdubbeling van de kosten voor de aanschaf van zelftesten en antigeentesten. Voor volgend jaar heeft Minister Ernst Kuipers ook 12 miljoen euro gereserveerd voor “extra inzet in de Corona crisis” voor de veiligheidsregio’s. Het gereserveerde budget voor de vaccinimplementatie is verdrievoudigd. Het RIVM krijgt ruim 29 miljoen euro voor diverse activiteiten binnen het Programma-19.

Toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) laat in een persbericht weten een voorstel te hebben gelanceerd om de regels voor het opzeggen van vaste energiecontracten aan te passen. Op dit moment moet iemand die een vast contract opzegt 50 euro betalen voor stroom en 50 euro voor gas als het contract minder dan anderhalf jaar loopt. Het ACM stelt nu voor dat de opzegvergoeding variabel wordt. In veel gevallen zal die vergoeding hoger uit gaan vallen, want de energiebedrijven pleiten al langer voor een hogere opzegvergoeding. De ACM denkt dat een variabele opzegvergoeding energiebedrijven kan bewegen om weer vaste contracten aan te bieden. De energiebedrijven bieden nu geen vaste contracten meer aan omdat ze bang zijn dat mensen hun vaste contract op zullen zeggen zodra de energieprijzen weer gaan dalen. De huidige opzegvergoeding zou dan hun verlies van de inkoop van dure energie niet dekken. De komende tijd kunnen energieleveranciers en consumentenorganisaties op het voorstel reageren. ACM zou graag zien dat de veranderingen per 1 januari 2023 ingaan.

John Paul Mac Isaac, de eigenaar van de computer reparatie winkel die de Hunter Biden laptop ontving heeft in een interview bij Real America gezegd dat hij niet naar de FBI ging vanwege een pistool, porno of omdat hij iemand crack zag gebruikten. Hij ging naar de FBI omdat hij zag dat er veel geld uitgewisseld werd, veel gunsten verleend werden en dat allemaal vanuit het kantoor van de toenmalige vice-president. Mac Isaac beschouwde het als een zorg voor de nationale veiligheid.

De volgende Britse premier zal op vrijdag 28 oktober gekozen worden. De fractieleider van de Tories in het Britse Lagerhuis Penny Mordaunt doet voor de tweede keer in een paar maanden tijd een poging om premier te worden. Ze heeft echter nog niet voldoende steun van haar partijleden om zich kandidaat te mogen stellen. Elke potentiële kandidaat moet gesteund worden door tenminste honderd Conservatieve Partijleden, Mordaunt heeft nu de steun van twintig leden. Rishi Sunak heeft tot nu toe de meeste steun vergaard. Hij haalde vrijdag als eerste de drempel van 100 parlementariërs om zich kandidaat te mogen stellen. 41 parlementariërs willen dat de vorige premier Boris Johnson opnieuw het ambt gaat vervullen. Johnson heeft een partijlid laten weten zijn vakantie af te breken en terug te keren naar het Verenigd Koninkrijk.

Economie

Times of India meldt dat Google een boete van omgerekend 166 miljoen euro heeft gekregen. Volgens de toezichthouder Competition Commission of India maakt Google met zijn mobiele besturingssysteem Android misbruik van zijn machtspositie. Het bedrijf verplicht smartphonefabrikanten om apps als Google Maps en Gmail vooraf te installeren op nieuwe telefoons, anders mogen de fabrikanten de telefoons niet laten draaien op Android. Google heeft nog niet op de bekendmaking van de boete gereageerd.

Irak wil met Rusland samenwerken bij de ontwikkeling van olievelden. Het eerste project dat samen met Lukoil is gepland in het Eridu-veld moet in 2025 van start gaan en de productiecapaciteit kan oplopen tot 200.000 vaten per dag.

De Oekraïne heeft de Europese Unie meegedeeld dat het 3 à 4 miljard euro per maand nodig heeft van de Unie en de Verenigde Staten om de basisbehoeften te dekken. De EU zal maandelijks tot 1,5 miljard euro aan Oekraïne toewijzen. De maandelijkse financiële bijstand zal gekoppeld worden aan de wederopbouw van het land en het hervormingsproces dat de Oekraïne ondersteunt op weg naar toetreding tot de EU ondersteunt.

Meerdere onderzeese kabels ten zuiden van Frankrijk zijn afgelopen week doorgesneden. Daardoor ontstonden er overal ter wereld internetproblemen. Het probleem kwam slechts enkele uren na een groot incident op de Shetland-eilanden voor de kust van Schotland plaatsvond, waarbij de inwoners zonder verbinding kwamen te zitten na eveneens schade aan een onderzeese kabel. Volgens cloud security bedrijf Zscaler Trust had de schade aan de kabel in Frankrijk gevolgen voor de connectiviteit naar Europa, Azië, de VS en mogelijk andere delen van de wereld. Het incident trof naar verluidt drie kabelverbindingen: Marseille-Lyon, Marseille-Milano en Marseille-Barcelona. Ingenieurs hebben één kapotte verbinding gerepareerd en het onderzoek is nog gaande.

Gezondheid

Het adviescomité van de CDC heeft voor de toevoeging van COVID-19 mRNA-injecties gestemd aan de “immunisatieschema’s” voor kinderen en volwassenen in de Verenigde Staten. Zodra een vaccin deel uitmaakt van het schema voor kinderen, zijn de fabrikanten ervan beschermd tegen rechtszaken wegens letsel omdat de overheid hen compenseert onder de National Childhood Vaccine Injury Act (1986).

Vandaag om half vijf vindt er een vervolgbijeenkomst plaats in het Britse parlementsgebouw over de schade, het letsel en de dood die de Covid19-vaccinaties veroorzaken. Vorige week donderdag waren honderdtwintig artsen en nabestaanden van mensen die overleden waren aan het vaccin aanwezig om hun verhaal te doen. Ze eisten nationale persaandacht, onmiddellijke hulp voor de gewonden en de dringende stopzetting van alle COVID-vaccins. Naar verwachting zal de verantwoordelijke minister vandaag vragen beantwoorden over de genoemde kwesties. Mark Sexton eiste dat er bij elk politiekorps een meldkamer wordt opgericht om de doden en gewonden te onderzoeken. Ook bracht hij de kwestie van midazolam en morfine ter sprake als oorzaak van sterfgevallen in bejaardentehuizen en niet, zoals gezegd, door COVID.

Nu er in Australië een vergunning van Astra Zenica opgedoken is waarin het bedrijf vergunning krijgt voor het in de atmosfeer brengen van genetisch gemodificeerde coronavirussen vragen veel Australiërs zich af of ze besmet dreigen te worden met Covid door chemtrails. De titel luidt:  “Vergunning voor de doelbewuste introductie van genetisch gemodificeerde organismen in de atmosfeer (milieu)”. Met deze vergunning hebben farmaceutische bedrijven toestemming gekregen van de Australische regering om genetisch gemodificeerd organisme af te geven in het milieu en niet in het lichaam.

Het weer

We gaan een mooie herfstdag tegemoet, door de aanvoer van zachte lucht houden we hoge middagtemperaturen voor de tijd van het jaar, die uitkomen tussen de 18 en 20 graden. In de avond kan het licht wisselvallig worden en valt er mogelijk hier en daar een bui.