www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Het grote boerenprotest afgelopen zaterdag heeft veel aandacht getrokken in het buitenland. Internationale media van over de hele wereld besteedde aandacht aan het evenement. De Nederlandse media liet zich van zijn gebruikelijke kant zien door net te doen alsof er niets gebeurde op De Dam. Toch bleven de acties niet onopgemerkt. De boerenacties werden in het buitenland ondersteund door de boeren en hun bevolking. De Amerikaanse generaal Mike Flynn sprak de menigte op De Dam toe via een videoboodschap en sloot zijn toespraak af met de woorden: ,,Vandaag zijn we allemaal Nederlandse boeren, jouw strijd is onze strijd. Wij juichen uw moed toe en wij vechten om uw land te verdedigen, uw vermogen om landbouw te bedrijven en uw vrijheden worden aangevallen en wij zullen aan uw kant staan!” Ook Donald Trump sprak zijn steun voor de Nederlandse boeren uit in een toespraak die hij hield tijdens een Turning Point USA rally in Tampa Florida. Marine le Pen twitterde “In een tijd waarin Nederlandse boeren demonstreren tegen onteigening, wil ik als voorzitter van de groep Rassemblement National in het parlement hun mijn steun betuigen.”

Op rechtspraak.nl is te lezen dat de afgelopen week zestien rechters/raadsheren in het strafrecht en het belastingrecht bij het gerechtshof van ’s-Hertogenbosch opnieuw zijn beëdigd. Dit gebeurde omdat hun eerdere beëdiging niet op de juiste manier was verlopen, omdat een aantal raadsheren bij het afleggen van de ambtseed niet de juiste tekst gebruikt had. Bij hun aanstelling aan het hof leggen zowel rechters/raadsheren een ambtseed af als de medewerkers/de gerechtsambtenaren. Daarvoor zijn twee verschillende teksten. In enkele gevallen bleek dat de tekst voor de medewerkers per abuis gebruikt was voor de raadsheren. Door de onzorgvuldigheid in de beëdigingsprocedure kan er voor procespartijen, slachtoffers en nabestaanden tijdelijk onzekerheid ontstaan over de geldigheid van de uitspraak. Het hof is nagegaan welke rechtszaken door de betreffende raadsheren zijn behandeld en als dit gevolgen gaat hebben, worden partijen die het aangaat zo spoedig mogelijk persoonlijk op de hoogte gesteld.

Het Verenigd Koninkrijk kampt al jaren met illegale immigranten. Zij worden vaak via een zwarte markt van agentschappen en werkgevers aan banen geholpen. Volgens het Tony Blair Institute is dat één van de redenen waarom het Verenigd Koninkrijk een probleem met illegale immigratie heeft. En daarom heeft het instituut de goedkeuring van digitale id’s aanbevolen, waarbij alle burgers een digitale legitimatie zouden moeten hebben. Elke ingezetene van het land die werk zoekt of om een uitkering verzoekt is verplicht deel te nemen aan de digitale identiteitsverificatie, waarbij elke immigrant moet bewijzen dat hij legaal in het Verenigd Koninkrijk verblijft.

De Franse minister van Energie, Agnès Panier-Runachet, heeft diverse verboden uitgevaardigd om de Fransen energie te laten besparen. Zo moeten winkels en etablissementen in Frankrijk moeten voortaan ’s nachts hun lichtreclames uitschakelen. Het is winkels verboden hun deuren open te houden wanneer de airconditioning of verwarming in werking is. Franse automobilisten kunnen bij openbare laadstations nu nog maar tot 20 kW opladen (genoeg voor 100 km).

Het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten heeft in een uitspraak zonder uitleg een federale rechter in Texas toegestaan de immigratierichtlijn van de Biden-regering te blokkeren die, volgens de aanklagers van de grensstaten, het vermogen van grensagenten om illegale vreemdelingen vast te houden en te deporteren, beperkt. De uitspraak is een politieke tegenslag voor de regering-Biden, die probeert te jongleren met een ongekende golf van illegale immigratie, overbelaste immigratie- en douanehandhaving (ICE) en een agenda om het grensbeleid van de Trump-regering te vervangen.

Het ministerie van Justitie in Virginia, die het Envigo centrum had aangeklaagd wegens mishandeling van honden is door de rechter in het gelijk gesteld. Daardoor zijn de eerste 400 van 4.000 Beagles die puur voor medisch onderzoek gefokt zijn, vrijgelaten. De faciliteit werd aangeklaagd nadat undercover reportages gruwelijke omstandigheden voor de Beagles aan het licht brachten. De overige 3.600 zullen de komende 60 dagen worden overgebracht naar het adoptieprogramma van de Humane Society.

De Canadese dominee Artur Pawlowski die tijdens de Covid-pandemie het doelwit van de Canadese autoriteiten omdat hij zijn kerkdiensten gewoon door liet gaan, is in de rechtbank volledig vrij gesproken van alle straffen die hem opgelegd waren. De gevangenisstraf, de boetes en de censuur die hem opgelegd waren bleken allemaal onwettig te zijn. De pastoor werd de afgelopen maanden meerdere keren op brute wijze en met veel machtsvertoon gearresteerd door de Canadese politie.

Op de site Moroccoworldnews.com is te lezen dat Marokko’s ministerie van het Koninklijk Huis, Protocol en Kanselarij aangekondigd heeft dat alle activiteiten en ceremonies gepland voor de 23e verjaardag van Koning Mohammed VI’s troonsbestijging dit jaar zullen worden uitgesteld. Als reden wordt genoemd de toename van het aantal Covid-gevallen. Het uitstel betreft onder meer de receptieplechtigheid die door de koning zou worden voorgezeten, de eedaflegging van de afgestudeerde militairen en alle grote parades en evenementen. De verklaring sluit af met de bevestiging dat Koning Mohammed VI een toespraak tot de natie zal houden.

De Chinese klokkenluider Miles Guo heeft aangegeven dat de apenpokken alleen maar een excuus zijn. Het wordt 100% veroorzaakt door de covid-prikken. 

In het zuidwesten van Japan is gisteren de vulkaan Sakurajima tot uitbarsting gekomen. De vuurspuwende berg ligt op het zuidelijke eiland Kyushu in de buurt van de stad Kagoshima met 600.000 mensen. Er ligt een smalle zeestraat tussen de vulkaan en de stad. Op de eerste beelden is een lavastroom te zien net als dikke rookwolken. De politie liet de zender NHK weten nog geen berichten te hebben gekregen over schade.  De Japanse meteorologische dienst schaalde het waarschuwingsniveau voor Sakurajima tot de hoogste categorie. Wie in het risicogebied woont, moet rekening houden met evacuatie.

In de Hindustan Times is te lezen dat Noord-Korea gisteren de Verenigde Staten beschuldigde van het vervaardigen van biologische wapens in Oekraïne. Het officiële Koreaanse Centrale Nieuwsagentschap (KCNA) zei dat Washington veel biologische laboratoria heeft opgezet in tientallen landen en regio’s, waaronder Oekraïne, in strijd met de internationale verdragen. Rusland maakte in maart van dit jaar een soortgelijke claim, die werd in maart van dit jaar afgewezen door de Verenigde Naties. 

Economie

De SonntagsZeitung meldde op basis van bronnen bij de bank dat Credit Suisse van plan is om banen te schrappen en om andere maatregelen te nemen om de kosten te verlagen in verband met de financiële schandalen. Aanstaande woensdag komt het financiële concern met de cijfers over het tweede kwartaal.

De West-Vlaamse boer, Bart Vanneste, heeft besloten zijn eigen bloemkooloogst kapot te rijden omdat groentebedrijven te weinig betalen. “Ze willen helft van de prijs geven. Dan stopt het. Liever als humus de grond in, dan tegen bodemprijzen verkopen.”

Uit de meest recente kwartaalcijfers van Twitter blijkt dat de omzet in het tweede kwartaal daalde naar 1,18 miljard dollar. Het bedrijf merkt dat de adverteerders wegblijven als gevolg van de strijd met miljardair Elon Musk.

Het Economisch Instituut van de Bouw heeft onlangs op verzoek van De Telegraaf een doorrekening gemaakt over de consequenties voor huizenbezitters als de plannen voor een vermogenstaks mogelijk worden ingevoerd. Uit de berekeningen blijkt dat woningeigenaren op den duur duizenden euro’s per jaar meer gaan betalen. Een commissie kwam onlangs met het idee om vermogens in Nederland af te romen. Onder meer door een vervijfvoudiging van het eigenwoningforfait en de afbouw van hypotheekrenteaftrek.

Gezondheid

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de wereldwijde uitbraak van het apenpokkenvirus uitgeroepen tot internationale noodtoestand. Uit de stemming blijkt dat directeur generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus van de WHO zelf deze classificering (van Public Health Emergency of International Concern (PHEIC)) heeft toegekend, want de commissie die vergaderde of de apenpokken voldoet aan het uitroepen van een internationale noodtoestand stemde tegen. Het uitroepen van noodtoestand geeft de WHO de macht om een mondiale strategie te ontwikkelen om de uitbraak hoegenaamd een halt toe te roepen. Daardoor wordt het voor regeringen wereldwijd weer mogelijk om lockdowns en mandaten in te voeren. Ook dringt de WHO weer aan op vaccinatie tegen de apenpokken terwijl ze aan de andere kant toegeven dat iedereen die een MonkeyPox-vaccin ontvangt deel uitmaakt van een “klinische proef” om gegevens te verzamelen over de effectiviteit ervan. De werkzaamheid van Imvanex is alleen in dierstudies  onderzocht. Er is beperkte kennis over de mate van persoonlijke bescherming die het vaccin geeft tegen apenpokken en de mate waarin het de verspreiding reduceert.  In ons land heeft het ministerie van Volksgezondheid samen met het RIVM selectiecriteria geformuleerd voor wie in aanmerking komt voor een vaccin. Om personen met de grootste kans op besmetting te bereiken gebruikt de GGD haar eigen databestand. De GGD nodigt eerst mensen uit die PrEP (een medicijn tegen hiv) slikken, of daarvoor op de wachtlijst staan. Vervolgens zijn mensen die met hiv leven aan de beurt en daarna mensen die vaker op de soapoli langskomen.

Het Robert Koch Instituut (RKI) meldt dat het aantal Duitsers dat met acute aandoeningen aan de luchtwegen naar de huisarts moet op het moment drie keer hoger is dan normaal. In de week van 11 tot 17 juli meldden 1,2 miljoen patiënten zich bij een arts voor acute aandoeningen aan de luchtwegen. De gezondheidsautoriteit wijt het probleem aan covid in combinatie met rondgaande rhinovirussen en parainfluenzavirussen. Opmerkelijk want  ademhalingsproblemen zijn een erkende bijwerking van de covid-prikken en worden vaak gemeld. Toch worden de experimentele mRNA-injecties tegen corona niet als mogelijke oorzaak in het rapport genoemd.

91% van alle Covid-sterfgevallen die sinds begin 2022 geregistreerd zijn, blijkt te worden veroorzaakt door de drie of viervoudig geprikte mensen. Dat heeft de Britse regering bevestigd.

Eerstelijnsartsen in de Verenigde Staten hielden zaterdag voor de tweede keer een “World Ivermectin Day” in een poging om het “wondermiddel” te promoten dat ze hebben gebruikt om duizenden levens te redden, ondanks het verbod in de meeste ziekenhuizen in het hele land. Tijdens een 2 uur durende conferentie over Zoom gaven artsen, die hun carrière hebben geriskeerd om te helpen voorkomen dat patiënten worden gegijzeld en gedood door moorddadige CDC- en NIH-protocollen in “helspitsen”, advies over hoe de immuniteit te versterken te midden van de aanhoudende COVID-pandemie en getuigenis over hoe Ivermectine, een medicijn dat verboden is in ziekenhuizen en apotheken, de “hoeksteen” is van het afweren van opkomende varianten.

Het weer

En dan het weer. Vandaag wordt een weersomslag verwacht. De dag begint op de meeste plaatsen nog zonnig en de temperatuur zal stijgen naar 23 tot 29 graden. In de loop van de dag trekken er wolken met buien over ons land, soms kan dat leiden tot een klap onweer. Na de buien zal het steviger gaan waaien waardoor de lucht flink afkoelt. Aan de kust is windkracht zes mogelijk. In de nacht naar dinsdag daalt de temperatuur tot 15, 16 graden.