www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Hoewel in het regeerakkoord was afgesproken dat dit jaar de knoop zou worden doorgehakt over het wel of niet openen van Lelystad Airport, is dat beslismoment nu voor twee jaar uitgesteld. Lelystad Airport kan voorlopig niet open. Daarnaast heeft het kabinet besloten dat Schiphol fors moet krimpen en vanaf eind 2023 nog maar 440.000 vluchten per jaar mag uitvoeren omdat de luchthaven de geluidsgrenzen overschrijdt.

De Koninklijke Landmacht heeft voor komende maand flink wat trainingen gepland in Oost-Nederland. Komende week wordt er geoefend in Steenwijkerland. Inwoners kunnen dan militairen in pantservoertuigen of te voet tegen komen in het gebied. In dezelfde periode wordt ook geoefend in Berkelland en op het militaire oefenterrein ’t Groote Veld. In juli oefent de Koninklijke Landmacht het verkennen van routes en objecten. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van drones. Die training speelt zich af van de Noordoostpolder tot aan Brummen en van Nijkerk tot aan Hardenberg.

Het voormalig Tweede Kamerlid Oplaat, die 13 juni zijn lidmaatschap bij de VVD opzegde uit onvrede over de stikstofplannen van het kabinet, heeft aangegeven lid te worden van de BoerBurgerBeweging.

De advocaat van Ghislaine Maxwell heeft aangegeven dat ze niet in staat is om zich goed voor te bereiden op haar veroordeling nadat gevangenispersoneel haar afgelopen vrijdag in eenzame opsluiting plaatste omdat men bang is dat Maxwell zelfmoord zal plegen. Haar veroordeling staat voor morgen gepland.

Als gevolg van het terugdraaien van het vonnis in de zaak Roe versus Wade hebben inmiddels al 15 staten in Verenigde Staten met onmiddellijke ingang abortussen verboden. Het gaat om de volgende staten: Arkansas, Alabama, Idaho, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Missouri, Noord-Dakota, Zuid-Dakota, Ohio, Oklahoma, Tennessee, Texas, Utah, Wyoming. Duizenden demonstranten in onder andere New York, Boston, Philadelphia, Chicago, Denver, Austin, Dallas zijn de straat op gegaan om te protesteren tegen de beslissing van het Hooggerechtshof en om het recht op abortus te verdedigen. De zaak Roe versus Wade deed veel stof opwaaien. Na het winnen van de rechtszaak voor legale abortus bleek jaren later dat Roe gelogen had over de verkrachting waarvan ze ongewenst zwanger zou zijn geworden. Jane Roe bleek in werkelijkheid Norma McCorvey te heten heeft dit live op televisie toegegeven. Ze heeft nooit abortussen ondergaan en is moeder geworden van drie kinderen.

De gouverneur van Tennessee heeft een wetsvoorstel getekend dat de verkoop van ivermectine zonder recept mogelijk maakt.

De Oostenrijkse Minister van Volksgezondheid, Johannes Rauch (Grüne), heeft  gemeld dat artsen in Oostenrijk verantwoordelijk gehouden gaan worden als iemand vaccinatieschade ervaart als gevolg van de covid-prik.

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft zaterdag aangekondigd dat de wereldwijde uitbraak van monkeypox voorlopig geen noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid van internationaal belang vormt.

De G7 is sinds gisteren voor drie dagen bijeen in München, Duitsland. Daar voeren de leiders van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië en Japan overleg over de situatie in de Oekraïne, inflatie, bevoorradingsproblemen, voedseltekorten, de energiecrisis en  klimaatveranderingen.

De Franse president Emmanuel Macron heeft voorgesteld om een nieuwe politieke unie op te richten waarin leiders van de Europese Unie en niet EU-landen op regelmatige basis bij elkaar kunnen komen voor politieke dialoog en het verstevigen van hun onderlinge band. Volgens Macron en Raadsvoorzitter Charles Michel wordt de politieke unie een open platform op basis van geografie en waarden en kunnen landen van de Oekraïne tot aan IJsland er deel van uitmaken. Ook het Verenigd Koninkrijk zou weer deel kunnen gaan uitmaken van deze politieke unie.

The Sunday Times heeft onthuld dat prins Charles een koffer met 1 miljoen euro cash geld aangenomen heeft van een controversiële Qatarese politicus. Het was een van de drie contante geldbedragen van in totaal 3 miljoen euro die prins Charles persoonlijk heeft ontvangen van sjeik Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani, de voormalige premier van Qatar.

De U.S. Space Force heeft aangekondigd dat de nieuwe inlichtingendienst sinds vrijdag operationeel is. De nieuw gevormde Space Delta 18, genoemd naar de status van het National Space Intelligence Center als 18e Amerikaanse inlichtingendienst, zal opereren vanaf Wright-Patterson Air Force Base, Ohio.

De Chinese president Xi Jinping zal Hongkong bezoeken bij het 25-jarig jubileum van de overdracht van de stad aan China. Dat meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua. Xi zal de inauguratie van de zesde regering van Hongkong, dat geleid zal gaan worden door John Lee, bijwonen. Lee begint met zijn nieuwe functie op 1 juli, de dag waarop het precies 25 jaar geleden is dat de Britten na 156 jaar koloniale overheersing Hongkong overdroegen aan China. Bij de overdracht werd afgesproken dat Hongkong de eerstvolgende vijftig jaar een speciale status binnen China zou hebben.

President Alberto Fernández wil dat Argentinië tijdens zijn presidentschap deel gaat uitmaken van de BRICS, dat inmiddels bestaat uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika. Vele landen hebben interesse getoond om zich aan te sluiten bij dit samenwerkingsverband.

WikiLeaks mede-oprichter Julian Assange is “zeer onrechtvaardig” behandeld, en Mexico is bereid Assange een toevluchtsoord te bieden, aldus president Andres Manuel Lopez Obrador. Hij noemde het Britse besluit om Assange aan de VS uit te leveren “zeer teleurstellend”. De Mexicaanse president is van plan Biden te vragen de aanklachten tegen Assange te laten vallen als ze elkaar volgende maand ontmoeten, omdat “de menselijkheid moet zegevieren”. De Mexicaanse president is van mening dat Julian Assange de beste journalist van onze tijd in de wereld is en dat hij zeer onrechtvaardig behandeld.

Het is chaos in Sri Lanka. Verslaggevers melden dat er inmiddels 103 huizen en 88 voertuigen van ministers, parlementsleden en politici in brand zijn gestoken. De bevolking komt massaal in opstand in het land.

De Nigeriaanse senator Ike Ekweremadu en zijn echtgenote Beatrice Nwanneka Ekweremadu zijn in Londen gearresteerd op beschuldiging van plannen om een 15-jarige jongen naar het Verenigd Koninkrijk te brengen zodat zij zijn organen zouden kunnen oogsten. Ekweremadu, 60 jaar, is lid van de Nigeriaanse oppositiepartij People’s Democratic Party (PDP) en is sinds 2003 senator. Hij was plaatsvervangend voorzitter van de Nigeriaanse Senaat van 2007 tot 2019 en is ook advocaat en gastprofessor aan de Universiteit van Lincoln. Het echtpaar weigerde commentaar te geven aan de media, maar ontkende alle aantijgingen tegen hen in de rechtszaal.

Het noodlijdende streamingplatform Netflix heeft nog eens 300 werknemers ontslagen – 4% van zijn personeelsbestand – nadat het er vorige maand al 150 had ontslagen. CEO Ted Sarandos kondigde aan dat verschillende bedrijven in gesprek waren over mogelijke reclame. Mogelijk dat komen er marketing partnerschappen met Google en NBC Universal.

James Roguski waarschuwt voor de Moderna prik voor baby’s en jonge kinderen. Uit hun studie blijkt dat Moderna de jongste groep kinderen 25 microgram toedient, dat is achtmaal de dosering van een Pfizer prik, waarbij de kinderen een dosering van 3 microgram toegediend krijgen. Uit de studie blijkt ook dat een baby van 6 maanden oud die 17 pond weegt, precies dezelfde dosis krijgt als een kind van 5 jaar oud en 50 pond weegt. Het rapport laat tevens zien dat jonge baby’s 500% meer bijwerkingen dan de oudere kinderen.  678 van de 1700, of ongeveer 38% van de kinderen in de studie van Moderna, kregen te maken met een ongewenst voorval waarvoor medische verzorging nodig was.

Gegevens uit Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk, Schotland, Canada en de Verenigde Staten tonen aan dat de hoogste gevallen ziekenhuisopnames en sterfgevallen vallen onder de mensen die drie keer gevaccineerd zijn. Daarnaast is een zorgwekkend aantal gevallen van aids, kanker en sepsis gerapporteerd onder de drievoudig gevaccineerden. De bewijzen zijn overduidelijk, maar het lijkt er op dat steeds meer regeringen er voor kiezen om de data van bijwerkingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen niet langer te publiceren.

En dan het weer. Naar verwachting zal de zon vanochtend nog niet op veel plaatsen te zien zijn, vooral in het oosten van het land is de lucht dicht bewolkt. Mogelijk komt er in het noorden van het land nog een enkele bui voor. Later op de dag zien we vanuit het westen de zon doorbreken. De temperatuur ligt rond de 21 graden en er waait een matige westenwind.