www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Voorman van Farmers Defence Force, Mark van den Oever, heeft op YouTube een filmpje geplaatst nadat hij de brief met bijlagen gelezen had die de Minister voor Natuur en Stikstof, Christianne van der Wal, afgelopen vrijdag aan de Tweede Kamer stuurde. De brief van zeventien kantjes heet Voortgang Nationaal Programma Landelijk Gebied. Van den Oever zegt in het filmpje: “De overheid wil met de tengels aan onze grond komen. Dat hebben we al jaren geroepen, maar nu staan de eerste kleine bewoordingen in de Kamerbrieven. Ze willen een voorkeursrecht op koop, zowel van grond als op stikstof.” Volgens Van den Oever kun je dan nog beter onteigend worden, want dan krijg je 130 procent van de marktwaarde, benadrukt hij. In het geval van voorkeursrecht bepaalt de overheid wat de marktprijs is. Die marktprijs wordt niet hoger in Natura 2000-gebieden, want daar heb je veel beperkingen, aldus de FDF voorman. De grond rond die gebieden ga je voor weinig inleveren, waarschuwt hij. De FDF-voorman is klaar met overleggen en praten. Hij denkt dat het tijd wordt dat boeren de trekkers weer gaan starten.

Uit de brief die minister Van der Wal vrijdag aan de Tweede Kamer stuurde is verder op te maken dat het kabinet de Tweede Kamer begin 2023 informeert over de provinciale doelen voor klimaat en natuur en de structurerende keuzes. Daarnaast worden dan de stikstofdoelen voor onder andere industrie en mobiliteit bekend. De minister wil in het eerste kwartaal van 2023 een Landbouwakkoord sluiten. In juli van volgend jaar moeten alle provincies de eerste provinciale gebiedsprogramma’s in concept gereed hebben. In de tweede helft van het jaar gaat het Rijk de gebiedsprogramma’s beoordelen.  

Het kabinet reageerde op de aanbevelingen van Johan Remkes om grote stikstofuitstoters bij natuurgebieden snel te laten stoppen door een stikstofregeling in het leven te roepen. Zo’n 3000 piekbelasters zullen een aanbod krijgen om te stoppen of om hun bedrijf flink te verduurzamen. Het bedrag dat zij kunnen krijgen bij uitkoop kan oplopen tot 120 procent van de waarde van hun bedrijf. Hoeveel de regeling oplevert moet in het najaar van 2023 duidelijk worden. Met de vrijgespeelde stikstofruimte zou de vastgelopen vergunningsverlening voor bouw- en infrastructuurprojecten vlot getrokken kunnen worden.

De Pools Amerikaanse onderzoeksjournalist Matthew Tyrmand was dit weekend te gast in het programma War Room van Steve Bannon. Tyrmand heeft sinds eind vorige maand telkens verslag gedaan van de massale democratische protesten tegen de socialistische partij na de uitslag van de Braziliaanse presidentsverkiezingen. In het programma gaf hij aan dat het Braziliaanse leger  achter de huidige president Jaïr Bolsonaro staat en dat het leger bereid is zich te beroepen op artikel 142 van de Braziliaanse grondwet. Daarin staat dat het leger orde op zaken moet stellen als er onenigheid is tussen de wetgevende, uitvoerende en rechterlijke macht en de samenleving dreigt in te storten.

In China zijn massa protesten uitgebroken. Er wordt gesproken over de grootste golf van burgerlijke ongehoorzaamheid op het vasteland sinds Xi Jinping tien jaar geleden aan de macht kwam. De protesten vinden plaats in onder meer Shanghai, Beijing, Chengdu, Wuhan en Guangzhou. Drones spuiten ongeïdentificeerde chemicaliën rond in de buitenlucht in steden. De overheid grijpt alles aan om de massale protesten de kop in te drukken. De Chinese overheid zet nog steeds in op het “Zero COVID”, maar in tegenstelling tot voorgaande maanden komen de Chinezen nu massaal in opstand. De demonstranten verwijderen de PCR-test tenten en eisen dat de Chinese Communistische Partij en Xi Jinping aftreden. Aanleiding lijkt een brand in een flatgebouw in Xinjiang te zijn waarbij zeker tien mensen levend verbrandden omdat barricades die opgeworpen waren om de quarantainemaatregelen te handhaven er voor zorgden dat de brandweer het gebouw niet kon bereiken, bovendien was de toegangsdeur van het gebouw op slot.  

Gezondheid

Een officieel document van het Britse Ministerie van Volksgezondheid onthult dat Covid nooit heeft bestaan. Dit betekent dat de maskers, lockdowns, vaccins en PCR-tests allemaal criminele daden waren. Griep kreeg de naam Corona, dat is duidelijk te zien in de cijfers. De griepgevallen namen af op het moment dat corona zijn intrede deed. Mensen die overleden aan griep werden geteld als Coronadoden, daarnaast stierven in Britse ziekenhuizen mensen door midzazolam en morfinecocktails toegediend kregen.

Weer

En dan het weer. Vandaag wordt het een bewolkte dag waarbij lichte regen of motregen niet uitgesloten is. Later op de dag wordt het vanuit het zuidwesten geleidelijk droger. De maximumtemperatuur ligt in het noorden rond de 8 graden terwijl het kwik in het zuiden van het land stijgt tot maximaal tien graden.