www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Storm Arwen teisterde afgelopen weekend het Verenigd Koninkrijk. De storm bracht niet alleen sneeuw, maar veroorzaakte ook windstoten van 160 kilometer per uur. De M62 werd voor lange tijd in beide richtingen afgesloten nadat 120 vrachtwagens vast kwamen te zitten. Uit het hele land kwamen meldingen van ongevallen en overlast door sneeuw, ijs en omgevallen bomen.

Een comité van het Europese Medicijnen Agentschap EMA heeft afgelopen vrijdag aanbevolen het COVID19 vaccin dat ontwikkeld is door BioNTech en Pfizer toe te staan voor gebruik bij kinderen van 5 tot 11 jaar. In het programma Goedemorgen Nederland heeft kinderarts en OMT-lid Karoly Illy aangegeven dat er relatief weinig bekend is over de veiligheid van het vaccin. Er is op dit moment een hele kleine studie beschikbaar van ongeveer 1500 kinderen. Hij vroeg zich hardop af of het verstandig is en of we het met z’n allen verstandig vinden om gezonde kinderen te gaan vaccineren die geen onderliggende ziektes hebben.  Vooral omdat gezonde kinderen zelf niet tot nauwelijks ziek worden van het virus,” vertelde Illy in het programma. Hij gaf aan dat je het dan eigenlijk alleen maar doet voor de beroemde vaccinatiegraad.

Sinds gisteravond gelden in ons land de verscherpte coronamaatregelen. Alle sectoren die geen eerste levensbehoefte vervullen moeten nu hun deuren sluiten van 5 uur ’s middags tot 5 uur ’s ochtends. In de persconferentie werd ook bekend gemaakt dat basisschoolleerlingen vanaf groep 6 geacht worden een mondkapje te dragen in de gangen en zich twee keer in de week thuis moeten testen. Dit zorgde voor veel onrust onder ouders, daarom is het goed om te weten dat dit een dringend advies is en geen verplichting.

Het Europese Medicijnen Agentschap EMA meldt dat er in de EU bijna 30.000 overlijdens gemeld zijn na coronavaccinaties. Daarnaast zijn er ruim twee, acht miljoen meldingen van zwaar letsel gemeld nadat mensen één van de vier Covid19 vaccinaties hadden ontvangen. Volgens het meldingen en registratiesysteem EudraVigilance zouden de geregistreerde cijfers volgens wetenschappelijk onderzoek door onderrapportage slechts 6 procent van de werkelijkheid vertonen. Dat zou betekenen dat er zo’n 499.000 doden gevallen zijn en bijna 47 miljoen mensen schade zouden hebben geleden door de vaccins.

Vandaag begint in de Verenigde Staten het proces tegen Ghislaine Maxwell. Naar verwachting zal deze rechtszaak veel stof doen opwaaien. Ook de Verenigde Naties zitten in de problemen, nu Ghislaine Maxwell geëist heeft dat de VN haar uit de gevangenis haalt. Dat lijkt een vreemde eis, behalve voor mensen die weten dat de VN haar kinderhandel netwerk financierde. In 2012 richtte Ghislaine Maxwell het TerraMar-project op. Het project werd gepositioneerd als NGO, die de oceanen wilde redden van de mensheid. Het lijkt waarschijnlijker dat TerraMar een dekmantel was voor mensensmokkel en deel uitmaakt van een uitgebreid netwerk voor kinderhandel over de oceaan.

De Duits-Amerikaanse advocaat Reiner Füllmich heeft tijdens de tachtigste zitting van zijn coronacommissie aangekondigd dat er aan het einde van dit jaar een internationaal tribunaal komt. Hij heeft inmiddels contacten met rechters, aanklagers, advocaten, getuigen en deskundigen.

En dan het weer: Vanochtend kan het vooral in het westen en zuiden van het land regenen. De ochtend begint in het oosten met mist en kans op gladheid. In de loop van de dag is het op de meeste plaatsen droog en schijnt de zon geregeld. In de middag kans op een bui in het westen. De maximumtemperatuur is zes graden.