www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Gisteren vonden in Brazilië de presidentsverkiezingen plaats. De zittende president Jair Bolsonaro en zijn belangrijkste tegenstander Luiz Inácio Lula da Silva hebben aan het begin van de dag hun stem uitgebracht in de eerste ronde van de Braziliaanse presidentsverkiezingen. Omdat geen van beide kandidaten de vereiste vijftig procent van de stemmen heeft gehaald, gaan de Brazilianen op 30 oktober opnieuw naar de stembus voor een tweede ronde. De linkse oud-president Lula heeft volgens de mainstream media een voorsprong in de peilingen, maar Bolsonaro denkt te zullen winnen. Hij wordt op handen gedragen door de bevolking getuige de beelden van zijn verkiezingsbijeenkomsten. In de mainstream media wordt Jair Bolsonaro vaak beschreven als de Donald Trump van Brazilië.

De Russische president Vladimir Poetin heeft bij de Doema een ontwerp voor een constitutionele wet ingediend over de integratie van de Volksrepublieken Donetsk en Luhansk en de regio’s Kherson en Zaporizhzhya in Rusland. De overgangsperiode voor de integratie van de nieuwe onderdanen in de Russische Federatie loopt van de dag van aanneming tot 1 januari 2026. Vladimir Poetin zal de waarnemende hoofden van de vier nieuwe regio’s binnen tien dagen na hun toetreding tot Rusland benoemen. De Russische Federatie garandeert alle volkeren in de LVR, de DPR en de regio’s Kherson en Zaporizhya het recht om hun moedertaal te behouden en te leren. De hoofden van de regio’s Kherson en Zaporizhya worden gouverneurs genoemd. De parlementen van de regio’s DPR, LVR, Zaporizja en Kherson zullen op één enkele verkiezingsdag in september 2023 worden gekozen.

De Russische president Poetin heeft dit weekend opnieuw een nieuw decreet getekend waarin nog eens 120.000 Russen worden opgeroepen voor militaire dienst van 1 november tot 31 december van dit jaar. Het gaat om burgers van de Russische Federatie tussen 18 en 27 jaar die volgens de Russische wetgeving onderworpen zijn aan de dienstplicht.

De Duitse Bondsdag heeft tegen het verhogen van de wapenleveranties aan Oekraïne gestemd. Slechts 179 parlementsleden stemden voor tegenover 476 parlementsleden die tegen stemden.

In een reactie op de aanvraag van de Oekraïne om lid te worden van de NAVO heeft de Litouwse minister van Buitenlandse Zaken, Gabrielius Landsbergis, op Twitter laten weten dat Estland, Litouwen en Letland volledig achter een zo spoedig mogelijke toetreding van Oekraïne tot de NAVO staan. Ook Roemenië, Tsjechië, Montenegro, Noord Macedonië, Polen, Slowakije en Canada hebben zich positief uitgesproken.

Economie

Beursexperts kijken altijd met enige vrees naar de maand oktober. Op de financiële markten wordt zelfs gesproken over het Oktobereffect, omdat gedurende de geschiedenis er een record aantal marktcrashes in oktober plaatsvond. Omdat de cijfers dan in het rood schieten wordt er ook wel gesproken over Red October.

Op de site Republic world staat te lezen dat de BRICS landen overwegen een eenheidsmunt in te voeren om handel te vergemakkelijken. De Russische gezant, Pavel Knyazev, verklaarde dat de BRICS-landen overleggen over de ontwikkeling van één munt. De BRICS-lidstaten vertegenwoordigen ongeveer 40% van de wereldbevolking en ongeveer een kwart van het mondiale bbp.

Reuters meldt dat de People’s Bank of China de grote staatsbanken heeft opgedragen zich voor te bereiden op het afbouwen van hun dollarreserves terwijl zij offshore de Chinese yuan gaan opkopen om zo de lokale munt te ondersteunen. Door deze ingreep hoopt China de daling van de Chinese munt een halt toe te roepen.

De voorzitter van de Trade House of Pakistan Association, Zahid Ali Khan, heeft aangegeven dat Pakistan overweegt om de Amerikaanse dollar te vervangen door Russische roebels en Chinese yuan.

Gezondheid

The World Council for Health erkent dat sommige mensen onwel worden na de  Covid-19 vaccinatie. Daarom hebben zij op hun site een gids gepubliceerd die   de soorten aandoeningen beschrijft die gepaard gaan met de injectie en hoe artsen deze kunnen behandelen. Aangezien het type technologie dat bij deze injecties werd gebruikt nog nooit eerder is gebruikt, zijn sommige van de aandoeningen die zich voordoen nieuw. Daarom zal deze klinische gids over gezond blijven na het ontvangen van een Covid-19 injectie regelmatig worden bijgewerkt als er nieuwe behandelingsprotocollen beschikbaar komen.

Afgelopen zaterdag vond in Roden de eerste verbindingsbijeenkomst ter wereld plaats van de Global Walkout. De Australische initiatiefneemster van The Global Walkout, Monica Smit, is op dit moment in Nederland. Elke zondag presenteert The Global Walkout een stap die iedereen kan nemen om los te komen van het globalistische systeem. De eerste stappen waren: betalen met cash, lokaal kopen, banken verlaten en het vermijden van mainstream media. Het is de bedoeling om straks in elke provincie een actieve groep te hebben zodat mensen elkaar kunnen motiveren en steunen in de walkout-stappen.

Het weer

En dan het weer Vanaf vandaag volgen weer wat drogere dagen. We gaan de zon vaker zien en ook de temperatuur zal weer enigszins stijgen. Woensdag zijn regionaal zelfs temperaturen van twintig graden mogelijk. ’s Nachts gaat het kouder worden waardoor er kans op mist is in de ochtenden.