www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft bekend gemaakt dat ons land nog steeds kampt met aanhoudende oversterfte. Uitvaartondernemers zien sinds de Kerst een enorme drukte en moeten schuiven met de planning om alle diensten rond te krijgen. In de laatste vier weken van 2022 stierf er een kwart meer mensen dan normaal. Toch wordt de oorzaak overal gezocht behalve bij de coronavaccinaties. Omdat veel mensen plotseling en onverwacht overlijden, hebben de kranten inmiddels een hele lijst opgesteld met oorzaken van hartaanvallen. Enkele oorzaken zijn volgens de mainstreammedia: 1.) Eieren, 2.) Koud weer, 3.) Warm weer, 4.) Tuinieren, 5.) Klimaatverandering, 6.) Zonlicht, 7.) Voetbal, 8.) Slaaphoudingen, 9.) Slapen met tv aan, 10.) Zweten, 11.) Zomertijd, 12.) Prijzen van de energierekening, 13.) Luchtvervuiling, 14.) Sneeuwschuiven, 15.) Videospelletjes, 16.) Te snel je hoofd draaien, 17.) Kokende oliën, 18.) Zitten, 19.) Verkeerslawaai, 20.) Vochtigheid, 21.) Autodampen.

Het aantal Provinciale Statenleden is sinds 2007 sterk verminderd, daardoor krijgt elk Statenlid steeds meer werk op zijn of haar bordje. Nu de Provinciale verkiezingen voor de deur staan heeft Minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voorstel bij de Raad van State gelegd om de vergoeding voor Statenleden flink te verhogen. Dat is nodig om genoeg mensen aan te trekken voor de ambten en het nieuwe maandbedrag zou ook meer recht doen aan de werkdruk van de volksvertegenwoordigers. In haar voorstel gaat de vergoeding omhoog van 1329 euro naar 1895 euro per maand. Het kabinet ziet dat Statenleden ook steeds vaker besluiten moeten nemen over landelijke thema’s zoals energie, klimaat, woningbouw en de stikstofcrisis. Het kabinet wil de vergoeding voor Algemeen bestuursleden van de Waterschappen verhogen van 545 naar 720 euro per maand.

Military.com meldt dat de gepensioneerde Tsjechische legergeneraal, Petr Pavel afgelopen zaterdag de presidentsverkiezing in Tsjechië gewonnen heeft. Hij versloeg miljardair Andrej Babis. De 61-jarige Pavel zal Milos Zeman opvolgen. Na telling van alle stemmen door het Tsjechische bureau voor de statistiek kreeg Pavel 58,3% van de stemmen tegen 42,7% voor Babis. De opkomst bedroeg iets meer dan 70%, een record voor een presidentsverkiezing. Pavel, die zich als onafhankelijk kandidaat stelde, is een voormalig voorzitter van het militaire comité van de NAVO, het hoogste militaire orgaan van de alliantie. Hij staat volledig achter de militaire en humanitaire steun van Tsjechië aan Oekraïne in zijn strijd tegen de invasie van Rusland en benadrukt het belang van het lidmaatschap van het land van de Europese Unie en de NAVO.

Tennisser Novak Djokovic heeft gisteren de Australian Open gewonnen. Vorig jaar werd hij nog uit Australië verbannen omdat hij ongevaccineerd was en daardoor een speelverbod kreeg. Dit jaar was hij wel welkom op het toernooi en hij wist deze ook nog op zijn naam te zetten.

Het Europees kampioenschap kunstschaatsen werd in Finland geopend met een onverwachte diversityshow. De spots waren gericht op transgender-schaatster Minna-Maaria die middenin de act viel tijdens de ceremonie en op haar knieën belandde. Het was van kinds af aan zijn/haar droom om kunstschaatser te worden ondanks dat ze weinig tot geen schaatsvaardigheden heeft.

Tijdens de lopende anti-oproeroperaties in de westelijke zone van Rio hebben BOPE-eenheden (speciale eenheden van de militaire politie) een grote hoeveelheid drugs in beslag genomen die in ondergedompelde vaten verstopt waren in een moerassig gebied waar de gemeenschap Cidade de Deus moeilijk bereikbaar is. De afgelopen 12 dagen hebben 6 facties van paramilitairen en militanten van het Rode Commando (Comando Vermelho) en de regeringstroepen gevochten om de gemeenschappen van de Stad van God, Gardênia Azul, Muzema en omgeving.

Italianen hebben de boycot van de Oekraïense president Zelensky op het muziekfestival van San Remo aangekondigd. Een petitie tegen het optreden van de Oekraïense president op het muziekfestival op de officiële website van het evenement werd ondertekend door meer dan 31.000 mensen. Onder hen zijn journalisten, politici en universiteitsprofessoren. In de petitie staat dat wat er in Oekraïne gebeurt wel eens een wereldwijd probleem zou kunnen worden als het Westen Zelensky en zijn regime blijft steunen.

Economie

De vluchten van de Britse luchtvaartmaatschappij Flybe zijn geannuleerd nu de maatschappij richting een faillissement gaat. De toestellen werden aan de grond gehouden nadat de luchtvaartmaatschappij opnieuw faillissementsaccountants had ingeschakeld. Passagiers werden gewaarschuwd om niet naar de luchthavens te komen omdat alle vluchten nu werden geannuleerd, inclusief de internationale routes vanuit Zwitserland en Nederland.

Gezondheid

The Gateway Pundit meldt dat na enkele dagen stilte, farmaceut Pfizer een verklaring afgegeven heeft, als reactie op de Project Veritas-video van Pfizer-onderzoeksdirecteur Jordon Trishton Walker. Project Veritas heeft woensdagavond een explosieve video vrijgegeven van Jordon Trishton Walker, Pfizer Director of Research and Development, Strategic Operations, die toegeeft dat de farmaceut Covid-19 ‘muteert’ via ‘gerichte evolutie’, zodat het bedrijf kan blijven profiteren van vaccins. De dag na de onthulling viel de Pfizer-directeur James O’Keefe van Veritas en zijn personeel fysiek aan en heeft hij de iPad met undercoveropnames vernietigd. Pfizer ontkent het uitvoeren van functiewinst of gericht evolutieonderzoek naar het virus.  Het bedrijf zei dat het af en toe een virusmutatie veroorzaakt: “In een beperkt aantal gevallen waarin een volledig virus geen bekende mutaties bevat, kan een dergelijk virus worden gemanipuleerd, om de beoordeling van antivirale activiteit in cellen mogelijk te maken. 

Senator Marco Rubio (R-FL) heeft een brief gestuurd naar Pfizer CEO Albert Bourla om de onthullingen in de undercover videobeelden van Project Veritas uit te leggen met Jordon Triston Walker, een Pfizer Director of Research and Development, Strategic Operations en mRNA Scientific Planner. Als de beweringen die in de video worden beschreven waar zijn, heeft Pfizer zijn verlangen naar winst boven de zorg van de nationale en mondiale gezondheid gesteld en moet het zichzelf ter verantwoording roepen.

CDC  Directeur, Tom Shimabukuro ,geeft toe dat COVID-vaccins “slopende ziekten” veroorzaken. “We zijn op de hoogte van deze rapporten van mensen die langdurige gezondheidsproblemen ervaren na COVID vaccinatie.”

Het weer

En dan het weer. Vandaag is er ruimte voor de zon, maar er komen ook enkele buien voor, in het noordoosten mogelijk met hagel. De wind komt uit het zuidwesten en is vrij krachtig op de Waddeneilanden soms stormachtig, windkracht 8. De middagtemperatuur komt uit rond de acht of negen graden.