www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Het Russische Ministerie van Defensie heeft in een persverklaring gewaarschuwd voor de gevaren die de door de Verenigde Staten gefinancierde biolaboratoria vormen in tal van landen over de hele wereld. De documenten die Russische soldaten tijdens hun militaire missie in Oekraïne uit Amerikaanse biolaboratoria in beslag hebben genomen, vormen slechts een topje van de ijsberg. Het hoofd van de Russische NBC-beschermingsmacht, Igor Kirillov, heeft de Wereldgezondheidsorganisatie opgeroepen om drie met name genoemde Amerikaanse laboratoria in Nigeria aan een nader onderzoek te onderwerpen en het wereldpubliek in te lichten over wat daar gebeurt. Het blijkt dat de VS in talrijke gevallen de biologische veiligheidscontroles schendt en nalatig is in de opslag van de ziekteverwekkers.

De Britse Koninklijke militaire politie heeft zes Ierse soldaten enkele dagen voor de viering van het Platina jubileum van koningin Elizabeth gearresteerd. De dienstdoende leden van de Ierse garde en een veteraan van de Coldstream Guards zijn aangehouden op verdenking van handel in verboden middelen en het uitlenen van geld en andere witwasmisdrijven. De drugsinval werd geleid door de Koninklijke Marechaussee en heeft maanden geduurd. Vijf van de zes bewakers zijn op borgtocht vrijgelaten. Geen van de soldaten tegen wie een onderzoek loopt, zal deelnemen aan de geplande parades.

Volgens Britse media zal premier Boris Johnson deze week gaan aankondigen dat in het Verenigd Koninkrijk het oude Imperial Standard System weer maatgevend wordt. In tegenstelling tot de meeste landen in de wereld gebruikt het Verenigd Koninkrijk een mix van hun eigen maatsysteem en het metrieke stelsel dat ons land kent. Sinds het jaar 2000 was het voor Britse winkeliers verplicht om metrieke eenheden te gebruiken bij de verkoop van goederen die per gewicht verkocht worden. De Europese Unie verplichtte het land om de pounds en ounces te laten verdwijnen en te vervangen door kilo’s en grammen. Nu het Verenigd Koninkrijk de EU verlaten heeft, is er weer ruimte om het oude systeem te herintroduceren. Dat lijkt tegelijkertijd te gebeuren met het Platina jubileum van koningin Elizabeth dat van 2 tot en met 5 juni gevierd gaat worden in het land.

Per 1 juni laat Duitsland alle COVID toelatingseisen vallen. Dat betekent dat er geen inentingsbewijzen, geen herstelbewijs, geen testen voor vertrek of na aankomst of verplichte quarantaine meer nodig is om het land binnen te reizen.

Zweden bereidt zich voor op een “verhoogde verspreiding” van Covid in de komende herfst en winter. Vandaar dat gezondheidsautoriteiten in het land aandringen op een vijfde vaccinatie vanaf 1 september voor degenen die het meeste risico lopen, zoals zwangere vrouwen en 65-plussers. Lena Hallengren, minister van Sociale Zaken, waarschuwde dat de pandemie nog niet voorbij is, ook al gaat Zweden nooit op slot en sluit het geen bedrijven. De minister gelooft dat vaccins het “sterkste middel” tegen Covid zijn.

De Filippijnse National Telecommunications Commission (NTC) heeft afgelopen vrijdag groen licht gegeven aan Starlink Internet Services Philippines Inc. (Starlink), een dochteronderneming van Elon Musk’s SpaceX. Het breedbandinternetsysteem met lage latency belooft downloadsnelheden tussen 100-200 Mbps, vergelijkbaar met bestaande glasvezelnetwerken. Abonnees krijgen een kleine schotel die rechtstreeks communiceert met satellieten in een lage baan om de aarde. Verwacht wordt dat de Starlink-dienst vóór 30 juni 2022 operationeel zal zijn, aldus een regeringsfunctionaris. Starlink heeft momenteel 400.000 abonnees in 36 landen.

In Spanje wordt aanranding voortaan in principe als verkrachting beschouwd, ongeacht of het slachtoffer zich heeft verzet of het uit angst heeft laten gebeuren. Celstraffen kunnen oplopen tot vijftien jaar. Ook wordt het strafbaar om “intimiderende complimenten” te geven of ongevraagd seksvideo’s te verspreiden.

Duitsland heeft uit voorzorg een partij van 40.000 doses van een Beiers Scandinavisch vaccin besteld voor het geval de uitbraak van monkeypox ernstiger wordt, tot op heden wordt gecommuniceerd dat een isolatieperiode van 21 dagen voorlopig voldoende is. Tot nu toe zijn er in Duitsland 5 gevallen gemeld op een wereldwijd totaal van 131 bevestigde gevallen, terwijl er nog 106 andere worden verdacht. Slovenië, Tsjechië en de Verenigde Arabische Emiraten hebben vorige week ook de eerste gevallen gemeld. Sylvie Briand, directeur van de WHO voor wereldwijde paraatheid bij infectieziekten, gaf toe dat het onduidelijk is of de huidige situatie al dan niet het “topje van de ijsberg” is.

Walt Disney Co. is verstrikt geraakt in een corruptieschandaal in Anaheim, de stad in Zuid-Californië waar het Disneyland Resort is gevestigd. Door het schandaal werd de burgemeester gedwongen om af te treden. In een beëdigde verklaring die is ingediend in een federale rechtbank in Californië, beschrijven federale onderzoekers een “kliek” van bedrijfsleiders en gekozen functionarissen in Anaheim die naar verluidt in besloten kring bijeenkomen om openbare beleidsbeslissingen te beïnvloeden. Anaheim is “een bedrijfsstad en Disney heeft een enorme invloed op de politiek van Anaheim”, zegt Fred Smoller, universitair hoofddocent politiek aan de Chapman University in Orange County, Californië. “Ze zijn een belangrijke speler, en ze zijn niet verlegen om hun invloed te gebruiken om gunsten te verkrijgen.”

Rechercheurs van Panama City Beach hebben 21 mannen gearresteerd in een kinderhandeloperatie die “Operation Rogue Wave” werd genoemd. De operatie werd vorige week uitgevoerd. De politie zei dat de aanklachten betrekking hebben op het ontmoeten van een minderjarige voor seks, het verleiden van een kind en het bezit van kinderporno. Er zijn arrestatiebevelen uitgevaardigd voor nog 3 mannen, die worden aangeklaagd voor het benaderen van een minderjarige voor seks. Rechercheurs van de politiedienst werkten undercover op internet en deden zich voor als kinderen van 14 jaar of jonger. Daardoor liepen de mannen in de val, omdat zij bewust op zoek gaan naar jonge kinderen.

Deze maand is een rapport verschenen van het Journal of Neuro immunology waaruit blijkt dat kinderen neurologische hersenschade oplopen als bijwerking van de COVID19-vaccinaties. Neurologische problemen zijn veel voorkomende bijwerkingen van alle kindervaccins, en worden vaak gegroepeerd onder het etiket “autisme”. Er is een zeer duidelijk verband tussen de toegenomen vaccinaties van kinderen en het stijgende aantal gevallen van autisme in de Verenigde Staten, ook al weigeren de gezondheidsdiensten van de Amerikaanse regering elk oorzakelijk verband te erkennen tussen het vaccinatieschema voor kinderen en de diagnoses van autisme. Afgaand op de gegevens van VAERS (Vaccine Adverse Events Reporting System) het register waar bijwerkingen van vaccinaties in wordt bijgehouden, blijkt dat encefalopathie, een term voor elke diffuse ziekte van de hersenen die de hersenfunctie of structuur verandert, na de covid19 vaccinaties met 2000 keer is toegenomen.

En dan het weer. Vanochtend begon de dag droog met een temperatuur van 9 graden. Vanmiddag wordt het een beetje warmer en stijgt het kwik tot zo’n 14 graden. Toch zal voor de hele dag gelden dat door de wind de gevoelstemperatuur lager zal liggen dan dat de thermometer aanwijst. Vanavond is er een grote kans op regen en neemt de wind in kracht toe. Vannacht daalt het kwik tot 10 graden.