www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

De Tweede Kamer heeft steeds meer moeite met de coronapas. Tijdens het coronadebat over nieuwe versoepelingen, moest vooral de coronapas het ontgelden. De ChristenUnie heeft zich aangesloten bij de partijen die vinden dat het coronatoegangsbewijs moet worden afgeschaft. Ook rechtse oppositiepartijen en de SP zijn kritisch. SGP-leider Kees van der Staaij en Kamerlid Pieter Omtzigt willen dat het kabinet het wetsvoorstel voor 2G helemaal intrekt. Minister president Rutte en minister Kuipers blijven bij hun standpunt dat QR-codes een meerwaarde hebben.   

Duizenden en duizenden truckers uit heel Canada en de Verenigde Staten zijn aangekomen of nog onderweg naar Ottawa. Hoewel premier Trudeau zegt dat het gaat om een  “kleine groepje die niet de mening van de Canadezen vertegenwoordigt” is hij inmiddels wel ondergedoken. De truckers komen onderweg veel uitdagingen tegen, zo is de brug die Ontario met Quebec verbindt een tijdlang bewust gesloten en ook de Alexandra Bridge die een belangrijke verbinding is. Dit protest verbindt het Canadese volk als nooit te voren. Steden waar het konvooi doorheen rijdt staan vol met enthousiaste Canadezen die zwaaien met vlaggen, de truckers een hart onder de riem steken en ze voorzien van eten, drinken en overnachtingsmogelijkheden. Ook in Australië rijden duizenden truckers naar Canberra.

In Europa zijn truckers zich ook aan het verenigen. Het Vrijheid Konvooi heeft de volgende plannen bekend gemaakt: Op 7 februari zal er in elk Europees land een konvooi naar de eigen hoofdstad gaan. Duitse truckers rijden naar Berlijn, Franse truckers naar Parijs, Italianen naar Rome enzovoorts. Op 14 februari zullen Europese truckers zich gaan verzamelen in Brussel om zoals ze het zelf verwoorden in een geest van liefde en solidariteit te eisen dat er een einde komt aan het tirannieke bewind. Deze vreedzame actie is bedoeld om specifieke resultaten te bereiken: het permanente einde van de staat van beleg, het recht om vrij te reizen zonder inmenging, het recht om je eigen gezondheid, welzijn en persoonlijke beslissingen te kiezen. Recht op vrije meningsuiting, het recht om vrij zaken te doen, het recht op individuele soevereiniteit en het recht om je nationale trots, menselijke waardigheid, spirituele overtuigingen en culturele traditie te behouden.

Een geheime eenheid van de Britse overheid gebruikte “onethische” tactieken om de naleving van de Covid-regels af te dwingen. Naar verwachting gaat een  parlementaire commissie een onderzoek instellen naar “advertenties om angst aan te jagen”. Het gedragsinzichten-team maakte gebruik van diverse tactieken om het publiek ertoe aan te zetten de Covid-19-beperkingen na te leven. Het onderzoek komt nadat er bezorgdheid is ontstaan over het “grove onethische” gebruik van de eenheid om “angstniveaus op te blazen”.

Premier Jacinda Ardern van Nieuw Zeeland is in isolatie gegaan nadat ze blootgesteld is aan iemand met Covid-19. Gouverneur-generaal Kiro en een belangrijke adviseur van Ardern, haar hoofdperschef Andrew Campbell, zijn ook in isolatie.

En dan het weer. Het is een onstuimige dag met van tijd tot tijd buien en een stevige wind. Aan de kust is kans op stormkracht 9. De maximumtemperatuur is zo’n zeven graden, al zal het door de stevige wind kouder aanvoelen.