www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Het belooft vandaag een onrustige dag te worden in het land. Boeren hebben protesten aangekondigd en iedereen gevraagd om het land plat te leggen. Waar de acties precies plaats gaan vinden is nog onbekend, niemand stelt zich op als organisator en er wordt gesproken over individuele acties waarbij de chaostheorie in werking zal treden. Luchthavens en distributiecentra hebben tegenmaatregelen genomen. Lelystad Airport heeft rondom het terrein aan de Arendweg hekken geplaatst. Achter de hekken staan voertuigen opgesteld als extra barricade. Daarnaast houdt de marechaussee extra toezicht. Ook de driehoek van Haarlemmermeer (burgemeester, politie, Openbaar Ministerie en marechaussee) staan in opperste staat van paraatheid. De Koninklijke Marechaussee die verantwoordelijk is voor de beveiliging van Schiphol heeft zwaar materieel naar de luchthaven gebracht. Er staan pantservoertuigen, maar ook zware vrachtwagens met diepladers om tractoren die in beslag genomen worden af te kunnen voeren. Naar verwachting willen er vandaag zo’n 65.000 tot 70.000 reizigers vanaf Schiphol willen vertrekken naar hun vakantiebestemming. Frank Radstake van de ANVR gaf reizigers met bestemming Schiphol zaterdagavond in het tv-programma EenVandaag de tip om met de trein te komen. Ook Rotterdam The Hague Airport zet zich schrap voor de demonstraties. Ook vissers en chauffeurs hebben aangegeven zich aan te zullen sluiten. Chauffeurs van de Jumbo hebben laten weten dat veel vrachten met verse producten die normaal gesproken vandaag geleverd zouden worden in de winkels dit weekend al bezorgd zijn.

De 71-jarige Johan Remkes van de VVD wordt stikstofbemiddelaar tussen boeren en het kabinet over de stikstofplannen. Remkes begint op 13 juli met de voorbereidingen en de dialoog start in de tweede helft van augustus meldt het Ministerie van Landbouw. Het is de vraag of boeren hier iets mee op gaan schieten, Remkes pleitte in 2019 zelf nog voor de uitkoop van boeren. Bovendien heeft overleg alleen zin als de inhoud van het voorgenomen stikstofbeleid ter discussie staat en dat lijkt niet het geval. Agractie en Farmers Defence Force hebben al aangegeven ontevreden te zijn over de benoeming. De organisaties geven aan dat Remkes geen vertrouwen geniet in de sector en naar hun mening zouden de boeren liever met de minister van Landbouw of de premier om tafel zitten.

Terwijl alle ogen gericht zijn op de boerenacties is het Ministerie van Volksgezondheid druk bezig om de Wet publieke gezondheid aan te passen met als doel een versterkte pandemische paraatheid. Naar nu blijkt juichen VNO-NCO en MKB-Nederland dit van harte toe. Een senior legal counsel schrijft namens beide organisaties: Wij juichen het toe, dat de voorgestelde eerste tranche van de Wet publieke gezondheid een structurele grondslag creëert voor collectieve, verplichtende maatregelen voor infectieziektebestrijding van A-ziekten in het algemeen (waaronder Covid-19). Daarnaast staat er te lezen dat beide organisaties er voor pleiten om in die eerste tranche ook te voorzien in een mogelijkheid om een coronatoegangsbewijs voor te schrijven voor bepaalde locaties om de verspreiding van het virus te remmen. Ondernemend Nederland juicht dit wetsvoorstel dus toe en pleiten in het bijzonder voor een coronatoegangsbewijs.

Flakkeese boeren hielden dit weekend een publieksvriendelijke actie bij Concert at Sea. Daar werden vlak voor de ingang van het festivalterrein kaas, tomaten en een rode boerenzakdoek uitgedeeld aan het publiek.

Afgelopen vrijdag is de wet- en regelgeving voor het toepassen van geweld door de politie veranderd. De Stelselherziening Geweldsaanwending zorgt er voor dat politieagenten een andere positie krijgen dan burgers in wat de politie noemt: moeilijke situaties. Burgers mogen geen geweld gebruiken en agenten moeten soms geweld gebruiken vanuit hun werkveld. In de oude situatie zou een agent die geweld gebruikt bij een aanhouding met verzet nog vervolgd kunnen worden voor mishandeling. In de nieuwe situatie zal gekeken worden of de agent zich gehouden heeft aan de geweldsinstructie. In deze nieuwe geweldsinstructie mag pepperspray ook weer ingezet worden in het gelaat bij mensen boven de 65 jaar. Waar mensen voorheen maximaal twee keer in het gelaat gesprayd mochten worden met pepperspray, is dat nu ook losgelaten. De agenten krijgen wel mee dat ze niet meer geweld moeten gebruiken dan nog is en dat het geweld in verhouding moet staan tot het doel. Ieder geweldsgebruik gemeld bij de hulpofficier van Justitie.

Het Common Law kantoor Utrecht gaat vandaag naar het gemeentehuis in Soest. De medewerkers gaan daar gevolg geven aan een eerder dit jaar aan de gemeente afgegeven Common Law kennisgeving. Deze kennisgeving betrof de vaccinatie misdaden op priklocaties in de gemeente Soest. Wie de actie wil steunen kan zich om 13 uur melden bij het gemeentehuis. Om 13.30 uur gaat het Common Law kantoor een formele mededeling doen aan het gemeentebestuur.

Van maandag 4 juli tot en met dinsdag 12 juli vindt een militaire oefening door het 43 Brigade Verkennings Eskadron. De oefening speelt zich af in het gebied tussen de volgende plaatsen: Steenwijkerland, Westerveld, Meppel, De Wolden, Hoogeveen, Hardenberg, Staphorst, Zwartewaterland, Midden-Drenthe, Noordoostpolder, Kampen, Zwolle, Dalfsen, Ommen, Hellendoorn, Raalte OlstWijhe Heerde, Hattem, Oldebroek, Heerde, Rijssen-Holten, Deventer, Voorst, Epe, Elburg, Nunspeet, Ermelo, Apeldoorn, Lochem, Zutphen, Brummen, Rozendaal, Arnhem, Renkum, Ede, Barneveld, Nijkerk, Putten en Harderwijk.

Morgen wordt het toetredingsprotocol voor Zweden en Finland tot de NAVO ondertekend meldt NAVO-chef, Jens Stoltenberg. Daarnaast bevestigde hij dat de volgende NAVO-top in 2023 in Litouwen wordt gehouden.

De rechtbank van Berlijn heeft besloten dat de interne notulen van de besprekingen tussen de federale regering en de deelstaten in Duitsland over de Coronapandemie openbaar gemaakt moeten worden. De besprekingen over de coronamaatregelen waren door de federale regering als geheim bestempeld, maar de Kanselier moet de afschriften na een klacht van de Tagesspiegel vrijgeven. De rechtbank heeft aangegeven dat er vijf verslagen uit 2020 openbaar gemaakt moeten worden. Vier verslagen uit maart en april 2020 die gaan over de eerste lockdown, het vijfde verslag is van november 2020.

Na Argentinië en Iran heeft nu ook Saoedi-Arabië aangegeven oren te hebben naar lidmaatschap van de BRICS. Mocht het land besluiten toe te treden, dan heeft dit wereldwijd enorme gevolgen. Het resultaat zou een wereldwijde energie en economische splitsing zijn.

PJ Media heeft een onthullend rapport vrijgegeven waarin heimelijke afspraken worden aangetoond tussen de regering van de Verenigde Staten (de FBI, het Ministerie van Defensie, EAC en CISA) en progressieve groepen en individuen die betaald zijn om de presidentsverkiezingen van 2020 in de Verenigde Staten te beïnvloeden. Er wordt gesproken over de Elections Group, CTCL en het Brennan Center, maar ook Microsoft wordt genoemd.

Zaterdag gingen inwoners van Warschau de straat op om te protesteren tegen de aanhoudende golven van migranten uit de Oekraïne. De demonstranten scandeerden “Dit is Polen, niet Ukropol” en ze beschuldigden de Poolse regering er van Polen te veranderen in een staat voor Oekraïners. Het protest viel samen met het beëindigen van het beleid van de regering om burgers die Oekraïense vluchtelingen opvangen en voeden 40 zloty ($ 8,91) per dag voor elke Oekraïner te betalen. In totaal zijn ongeveer 3,57 miljoen Oekraïners Polen binnengekomen sinds de start van de Russische speciale operatie in Oekraïne. Uit peilingen blijkt echter dat de meesten van hen naar andere landen willen verhuizen.

Wisconsin sluit zich aan bij de staat Texas en Maricopa County, Arizona om unaniem de resultaten van de presidentsverkiezingen van 2020 te verwerpen en dat Joseph R. Biden niet legitiem is gekozen door het volk van de Verenigde Staten en roept alle resterende 3143 provincies en County-equivalenten in het hele land om een   vergelijkbare resolutie aan te nemen die in overeenstemming is met het illegale electorale gedrag dat in elke respectieve provincie/staat wordt ervaren.

De regering Biden heeft een nieuw contract met Pfizer getekend voor een nieuwe levering van 105 miljoen vaccins. Het contract zal Pfizer meer dan $9 miljard opleveren. Vergeleken met eerdere overeenkomsten met Pfizer, zal deze publiek-private no-bid overeenkomst de Amerikaanse belastingbetaler veel meer geld gaan kosten. De Biden Administratie heeft er mee ingestemd om Pfizer 56% meer te betalen voor hun COVID-prikken. De farmaceut  verbrijzelt nu al alle winstrecords en zal naar verwachting in 2022 meer dan $100 miljard aan inkomsten genereren.

Duizenden inwoners in het zuidwesten van Sydney, Australië hebben gisteren opdracht gekregen de stad te verlaten vanwege dreigende overstromingen door de aanhoudende zware regenval. De zware langdurige regenbuien kunnen leiden tot plotselinge overstromingen en aardverschuivingen langs de oostkust in de staat New South Wales. In het gebied zijn dammen al doorgebroken, rivieren buiten hun oevers getreden en de kust kampt met erosie.

The Financial Times weet dat de Britse een crisisplan opgesteld heeft waarin gemeld wordt dat het Verenigd Koninkrijk van plan is België en de rest van de Europese Unie van haar gasvoorziening af te snijden als de Europese energiecrisis verergert en het land zelf met tekorten te maken krijgt.

En dan het weer. Vandaag zal het op de meeste plaatsen droog blijven en vanmiddag is het vrijwel overal zonnig. Verspreid over het land is een enkele bui mogelijk. De middagtemperatuur komt uit tussen de 20 en 22 graden en er waait een matige zuidwestenwind. Kijken we naar het weekend dan zien we op  beide dagen een mix van wolken en zon en er waait een matige wind uit het zuidwesten. De temperaturen schommelen tussen de 20 en 24 graden.

En daarmee zijn we aan het einde gekomen van het nieuwsoverzicht.