www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

De luchtmacht voert onder de naam Falcon Autumn ook deze week laagvliegoefeningen met helikopters uit in het luchtruim. De komende dagen zullen inwoners van de stad Groningen regelmatig helikopters kunnen zien en horen. De deelnemende militairen komen uit zowel Nederland als de Verenigde Staten en Polen. Via het Twitteraccount van het Defensie Helikopter Commando (@dhcluchtmacht) kunnen mensen de meest recente informatie over de vliegbewegingen volgen omdat operationele of weersomstandigheden voor wijzigingen kunnen zorgen.

Samen voor Nederland annuleerde afgelopen vrijdagavond de vredesdemonstratie op De Dam in Amsterdam die gepland stond voor  gisteren. De voornaamste reden daarvoor was dat spreker David Icke de toegang tot Nederland en 25 andere Schengenlanden voor twee jaren ontzegd is. Veel mensen besloten zondag toch naar Amsterdam te gaan om te demonstreren op persoonlijke titel. Op internet is de half uur durende speech te zien die David Icke zou hebben gehouden als hij naar Nederland had mogen komen. Hij waarschuwt de Nederlanders daarin zich niet langer te onderwerpen aan Rutte en degenen die hem beheersen. Het is tijd om op te staan en nee te zeggen voordat het te laat is.  Ook Bewustzijnsdenker Marcel Messing, die liever had gesproken in Amsterdam koos er voor zijn speech via internet toch te houden. 

Op de site van het Vlaam Belang staat een persbericht waarin staat te lezen dat de Vlaamse volksvertegenwoordiger Sam van Rooy de Vlaamse regering vraagt het lidmaatschap van het World Economic Forum op te zeggen. De Vlaamse minister-president had in een antwoord op een parlementaire vraag aangegeven dat de Vlaamse regering in dit jaar 175.763, 87 euro betaald had aan het WEF en 27.000 Zwitserse Frank voor de deelname aan de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF in Davos. Hij vindt het uitwisselen van ideeën en het aantrekken van investeringen lovenswaardige ambities, maar het moet niet gebeuren in de context en onder auspiciën van het WEF, een lobbygroep die een globalistische agenda nastreeft die geenszins beschouwd kan worden als een neutraal forum. De Vlaamse minister-president Jambon gaf tijdens het beantwoorden van vragen aan dat het WEF niet van de regeringen vraagt om een specifieke agenda na te streven, maar dat het wel zo kan zijn dat de deelname aan Davos-bijeenkomsten resulteert in nieuwe beleidsinitiatieven.

Ex-CIA-adviseur Rickards heeft in een artikel in de Daily Reckoning de Amerikaanse media beschuldigt van het verspreiden van leugens over de Russische president Poetin. Hij meent dat de media in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk een “psychologische operatie” uitvoeren en Poetins woorden over massavernietigingswapens verdraaien. De valse informatie over de Russische Federatie en de Russische president wordt door westerse inlichtingendiensten verspreid via publicaties in de Washington Post, de New York Times en NBC News. Rickards benadrukte dat het voor Amerikanen nu bijna onmogelijk is om de werkelijke stand van zaken in de reguliere media te achterhalen.

The Observer meldt dat de voormalige Britse premier Boris Johnson in oktober zijn kandidatuur introk voor de verkiezing van de leider van de regerende Conservatieve Partij in het Verenigd Koninkrijk om geen 10 miljoen pond (11,3 miljoen dollar) per jaar te verliezen aan spreken in het openbaar en de verkoop van zijn memoires.

Economie

Twitter heeft een abonnementsdienst aangekondigd voor 7,99 dollar per maand, daarmee krijgen geverifieerde accounts een blauw vinkje. Het is één van de eerste stappen van Elon Musk, die werkt aan een revisie van het verificatiesysteem van het platform. De abonnementsdienst heet Twitter Blue en komt als eerste beschikbaar voor Apple iOS-apparaten in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk. Het platform heeft op dit moment zo’n 423.000 geverifieerde accounts. In ruil voor het abonnementsgeld krijgen gebruikers minder advertenties te zien, maar wel meer relevante advertenties, ze kunnen lagere video’s posten en hun inhoud krijgt voorrang in antwoorden, vermeldingen en zoekopdrachten.

Gezondheid

Het Royal College of Nursing in de Verenigde Staten zal de komende dagen de resultaten bekendmaken van een stemming onder verpleegkundigen over het wel of niet gaan staken in verband met een geschil over hun salaris. Het voorstel om het werk neer te leggen lijkt op veel steun te kunnen rekenen, mocht dat door gaan, dan wordt het de grootste staking ooit onder Britse verpleegkundigen ooit. Het is de eerste keer in haar 106-jarige geschiedenis dat de RCN haar 300.000 leden aangeraden heeft om een staking te overwegen. Ook de gezondheidsvakbonden, Unison, het Royal College of Midwives, GMB en Unite, zijn van plan hun leden te laten staken.

De Duitse minister van Gezondheidszorg, Karl Lauterbach, heeft een nieuw plan gelanceerd. Hij wil de ziekenhuiszorg hervormen en daarbij meer sturen op ambulante zorg, waarbij geopereerde patiënten niet meer in het ziekenhuis overnachten, maar thuis. De reden voor Lauterbach zijn plan is dat in vergelijking met andere landen er in Duitsland veel intramurale behandelingen plaatsvinden. In Denemarken bijvoorbeeld wordt 80 procent van de hernia’s poliklinisch behandeld, in Duitsland is dat 20 procent. Zorgverzekeraars en patiëntenorganisaties waarschuwen voor de gevolgen.

Weer

En dan het weer. Vandaag vallen opnieuw verspreid over het land enkele buien, waarvan de meeste in het noordwesten van het land. De middagtemperatuur komt uit rond de 15 graden en er waait een matige, soms vrij krachtige zuidwestenwind.