www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Stikstofbemiddelaar Johan Remkes heeft in een persconferentie na het gesprek met de boeren aangegeven dat er sprake is van een vertrouwenscrisis die verder gaat dan de stikstofdiscussie. Hij wijt de situatie tussen de boeren en het kabinet aan de houding van het kabinet richting de boeren. Hij sprak over een zwalkend beleid van de overheid. Daarnaast zei Remkes dat het kabinet aan hem had toegegeven dat de stikstofkaarten niet exact genoeg zijn.

Hulpdiensten zijn zaterdag aan het eind van de middag massaal uitgerukt voor een incident bij het asielzoekerscentrum in Ter Apel. Tientallen politiewagens, vier ambulances en een traumahelikopter spoedden zich omstreeks half zes naar het aanmeldcentrum. Volgens een woordvoerder van de politie zou er een grote vechtpartij zijn geweest. Hierbij waren tientallen mensen betrokken. De hulpverleners ter plekke, inclusief het ambulancepersoneel, droegen tijdens het incident kogel- en steekwerende vesten. De politie meldt dat er bij het incident meerdere personen lichtgewond zijn geraakt. Eén persoon, met een steekwond, is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De politie doet onderzoek naar het incident, er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Politico meldt dat de Biden administratie van plan is om de Covid-19 noodtoestand voor de volksgezondheid te verlengen tot na de tussentijdse verkiezingen. Met de voorgestelde verlenging zou het ministerie van Volksgezondheid en Human Services (HHS) het mandaat van kracht laten blijven tot de tussentijdse verkiezingen in november en mogelijk tot begin 2023. De HHS heeft de noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid voortdurend verlengd sinds de invoering ervan in januari 2020. Dankzij de verklaring kunnen de Verenigde Staten noodtoestemmingen verlenen voor geneesmiddelen, vaccins en andere medische tegenmaatregelen en kunnen miljoenen Amerikanen een ziektekostenverzekering krijgen via Medicaid.

Op het Museumplein in Amsterdam staan tijdens de Pride-week 71 vlaggen in keurige rijen van twee. Het zijn de vlaggen van de landen waar homoseksualiteit of homoseksuele handelingen strafbaar is gesteld. De organisatie achter het monument op het Museumplein, Zero Flags Project, heeft als doel af te tellen naar nul vlaggen. De organisatie noemt de vlaggenactie het ‘zichtbaarheidsmonument’. Bij elke vlag hangt een plakkaat met de naam van het land en welke straf er precies op homoseksualiteit staat.

Op Youtube is een op het kanaal Cultuur onder Vuur tv een filmpje te vinden van campagneleider Hugo Bos die met een petitie stikstofminister Christianne van der Wal opriep boeren niet te onteigenen. De petitie werd 77.000 keer ondertekend, maar de stikstofminister wilde de pallet met petities niet in ontvangst nemen. Daarop heeft Cultuur onder Vuur iets bedacht: de organisatie gaat de petities per post versturen aan de minister. De postkamer van het ministerie zal het daar goed druk mee gaan krijgen, want het ministerie is verplicht om alle post te behandelen. En de 77.000 brieven moeten allemaal per stuk geopend worden. Hugo Bos wenst minister Van der Wal veel succes en hoopt dat ze op deze manier extra druk creëren die mogelijk een extra motivatie zal zijn voor de minister om eindelijk te stoppen met deze heilloze weg van stikstofbeleid.

De Russische president Vladimir Poetin is op bezoek bij zijn ambtsgenoot in de Verenigde Arabische Emiraten. De nieuwe president, Muhammed bin Zayed Al Nahyan, van de Verenigde Arabische Emiraten noemt Rusland zijn tweede thuis. Eerder had Vladimir Poetin Muhammad hem gefeliciteerd met zijn verkiezing in het ambt. De politicus trad aan na het overlijden van zijn halfbroer – de president van de VAE, Khalifa bin Zayed Al Nahyan, die op 13 mei na een lang ziekbed overleden was.

De Russische zender RT meldt dat tien bekende Britse pedofielen naar huis zijn gestuurd nadat ze beweerden aanwezig te zijn in Poolse vluchtelingenkampen om humanitaire hulp te verlenen aan Oekraïense vluchtelingen. Een ambtenaar van de National Crime Agency vertelde dat pas nadat Poolse immigratieambtenaren hen hadden ondervraagd, zij werden teruggestuurd omdat zij aanvankelijk hadden verzuimd hun strafblad op te geven. Er zijn ongeveer 5.000 niet-begeleide Oekraïense kinderen die vanuit Oekraïne in Polen zijn aangekomen, maar het is onduidelijk of de Britse pedofielen enig contact met hen hebben gehad.

De Russische site Pravda meldt dat de Russische president Vladimir Poetin en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan tijdens hun besprekingen in Sochi overeengekomen zijn om bij de betaling van aardgasleveringen over te schakelen op Russische roebels. Tijdens de gesprekken bespraken Poetin en Erdogan ook de bouw van de kerncentrale van Akkuyu, waarbij het jaar 2023 als deadline voor de lancering van het project werd gesteld. De presidenten spraken ook over de Turkse Stream-gaspijpleiding. Poetin wees op zijn beurt op de toegenomen rol van Turks Stroom, dat “een van de belangrijkste aders voor de levering van Russisch gas aan Europa” is geworden. “Ik denk dat de Europese partners Turkije dankbaar moeten zijn voor het verzekeren van een ononderbroken doorvoer van ons gas naar de Europese markt”, concludeerde de Russische president. Gazprom levert via de Turkish Stream-pijpleiding gas van Rusland naar Turkije en Zuid- en Zuidoost-Europa via de Zwarte Zee en Turks grondgebied. De ontwerpcapaciteit van de pijpleiding is 31,5 miljard kubieke meter gas per jaar.

Vladimir Poetin heeft in een speech het volgende gezegd: “De sanctiebesluiten zijn door westerse landen genomen om politieke belangen te dienen, zij zijn opportunistisch en weerspiegelen niet de realiteit van de wereldpolitiek. Zelfs met de voor de hand liggende gevolgen is geen rekening gehouden, zoals een stijging van de kosten van bouwmaterialen op de wereldmarkt en een stijging van de inflatie op wereldschaal. Hetzelfde gebeurt in andere sectoren, met name de energiesector. Politici zijn niet geïnteresseerd in het behoud van de welvaart en de kwaliteit van het bestaan van de burgers, vooral niet in Europa. Om nog maar te zwijgen van zaken als het naleven van de WTO-beginselen – die worden gewoon weggegooid. Blijkbaar willen sommige van onze westerse partners zich deze beginselen niet eens herinneren omdat zij zich eenvoudigweg schamen. Deze beperkingen zijn een flagrante uiting van oneerlijke concurrentie, een poging van de westerse landen om de economie in hun voordeel te herverdelen”.

De Taiwanese Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) is bezorgd dat het recente bezoek van Nancy Pelosi zal leiden tot een Chinese invasie, wat zal resulteren in een sluiting van het bedrijf. TSMC is een van ’s werelds belangrijkste leveranciers van geavanceerde microchips die in alles worden gebruikt, van smartphones tot auto’s tot raketten. Mocht het tot een sluiting komen, dan betekent dat een onmiddellijk einde van de wereldwijde levering van microchips. Meer dan de helft van de wereldwijde halfgeleidermarkt wordt gedomineerd door TSMC, dat chips levert aan Apple, Sony en andere grote multinationals.

Nieuwe Europese wetgeving ter voorkoming van witwassen gaat er mogelijk voor zorgen dat het voortbestaan van cadeaubonnen in gevaar komt. Als de nieuwe wetgeving aangenomen wordt dan zou dat betekenen dat zowel de koper als de ontvanger van de kaart zich voortaan moeten legitimeren. De brancheorganisatie BVCNL denkt dat veel mensen de kaarten dan links zullen laten liggen omdat dit niet past bij het geven of ontvangen van een cadeautje. Daarnaast zouden winkeliers verplicht worden om de naam van de koper en de ontvanger vast te leggen in een Europese databank. De brancheorganisatie verwacht dat mensen er moeite mee gaan hebben om zich te laten registreren. Na de zomer gaat Europa verder onderhandelen over de voorstellen, diverse landen mogen daarbij hun standpunt bekend maken.

In Canada is een nationale wet aangenomen die de openbare inbeslagneming van rooms-katholieke kerken en hun bezittingen toestaat als genoegdoening voor “eeuwen van zelf toegegeven misdaden tegen de menselijkheid”. De National Council of Common Law Assemblies heeft de wet uitgevaardigd als reactie op de recente publieke bekentenis van Paus Franciscus, Jorge Bergoglio, dat de Rooms-Katholieke kerk genocide heeft gepleegd in Canadese Indiaanse kostscholen. De NCCLA wet zal door sheriffs gebruikt worden om eigendommen van de Katholieke kerk in Canada in beslag te nemen. Het kerkbeslag begint op 4 september als “Defund Genocide” beweging  en breidt zich mogelijk uit naar het buitenland. Diplomaten en inheemse groepen willen het Vaticaan uit de Verenigde Naties zetten. De katholieke kerk ontbinden is een wettelijke en morele verplichting voor de mensheid volgens de wet van de naties.  

Theepochtimes meldt dat Indiana op 5 augustus de eerste staat in het land werd die een wet goedkeurde en aannam die de meeste abortussen verbood.  Nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof eind juni het arrest Roe v. Wade uit 1973 ongedaan had gemaakt.

Donald Trump is in zijn rally’s mensen langzaam aan het voorbereiden op informatie die straks geopenbaard gaat worden. Hij vertelde dat twee illegale  MS13 leden veroordeeld zijn voor het verkrachten en vermoorden van een 15-jarige in een Satanisch ritueel. Het is voor het eerst dat hij openlijk praat over satanische rituelen en hij haalt daarmee de sluier weg die jarenlang over dit soort praktijken gelegen heeft. Hij geeft op deze manier aan dat het kwaad echt bestaat en dat de wereld anders is dan de meeste mensen denken en ontwaakt daar miljoenen mensen mee.

De Russische president Vladimir Poetin zegt over de toekomst van de BRICS-landen: “Elk jaar neemt de geloofwaardigheid van de BRICS-landen en hun invloed op het wereldtoneel gestaag toe. Dit is een objectief proces, aangezien de vijf landen werkelijk over een groot politiek, economisch, wetenschappelijk-technologisch en menselijk potentieel beschikken, en wij werkelijk alle kansen hebben om een doeltreffende samenwerking mogelijk te maken die gericht is op internationale stabiliteit en veiligheid, duurzame groei en welvaart, en verbetering van het welzijn van de bevolking”.

Kort nieuws

De Duitse minister van Volksgezondheid, Karl Lauterbach, is positief getest op corona. Zijn besmetting kwam daags nadat de regering een nieuwe wetgeving voorgesteld hadden waarbij Duitsers standaard van 1 oktober tot 1 april mondkapjes zouden moeten dragen en waarbij toegangsregels voor zalen weer plaats zou vinden op basis van de actuele vaccinatiestatus. Met de federale minister van Volksgezondheid gaat het goed, hij zit in isolatie met milde symptomen. Dat heeft zijn ministerie bekendgemaakt.

Donald Trump won afgelopen zaterdag tijdens de CPAC de CPAC 2024-stro poll voor de presidentsnominatie voor Republikeinen in Texas; Ron DeSantis, de gouverneur van Florida werd tweede. Trump veroverde 69,1%, DeSantis kreeg 23,7%.

Donald Trump was afgelopen zaterdag één van de sprekers op CPAC in Texas hij zei: “Je kunt de vijf slechtste presidenten in de Amerikaanse geschiedenis bij elkaar zetten en ze zouden niet de schade hebben aangericht die Joe Biden ons land in minder dan twee korte jaren heeft aangedaan.”

Alle 50 senaatsdemocraten in de Verenigde Staten hebben tegen Titel 42 gestemd, de bevoegdheid om mensen die illegaal de grens oversteken snel weg te sturen.

Chaos in de straten van Bangladesh als burgers in opstand komen tegen bestuurlijk onvermogen. Demonstranten en politie botsten in verschillende steden in het land na het besluit van de regering om de brandstofprijzen met 50 procent te verhogen.

De Franse Nationale Federatie van Landbouwvakbonden (FNSEA) heeft aangekondigd dat zij een tekort aan melk verwachten komende herfst en winter. Voor de melkproductie is veevoeder nodig, voornamelijk luzerne en maïs, die dit jaar niet geoogst zijn. Er is dus een risico van melktekorten deze herfst en deze winter,” vertelde Yannick Fyalip, voorzitter van de economische commissie van de FNSEA, aan Franceinfo.

In de tweede helft van augustus zullen naar verwachting de processen tegen Oekraïense oorlogsmisdadigers beginnen. In Mariupol worden de processen voorbereid met de bouw van tijdelijke cellen. Een reeks open processen zal op het grondgebied van de DPR worden gevoerd tegen Oekraïense nazi’s uit Azov, de Strijdkrachten van Oekraïne en tegen buitenlandse huurlingen.

In Argentinië hebben bendes zaterdag geprobeerd in te breken in een auto met daarin de minister van Economie, die verantwoordelijk is voor de enorme recente inflatie. De mensen zullen de opzettelijke vernietiging van hun levensonderhoud niet tolereren.

Een aantal mainstreammedia heeft eindelijk toegegeven dat de wereld op de rand van een voedselcrisis staat. Business Insider, Reuters en Al Jazeera hebben hier nu voor het eerst aandacht aan besteedt.

Economie

Uit gegevens van UN Comtrade blijkt dat 62 procent van het totale handelsvolume van de Verenigde Staten met Taiwan in 2021 afkomstig was van invoer uit de eilandstaat. Een meerderheid van deze goederen valt in de IT- en elektronicasector, waarbij bedrijven als Apple, Qualcomm en NVIDIA afhankelijk zijn van chips die in de grootschalige halfgeleidergieterijen van Taiwan worden gemaakt. De Verenigde Staten zijn niet de enigen die van de Taiwanese export profiteren. Duitsland, Zuid-Afrika, Brazilië, Saoedi-Arabië en Japan zijn de belangrijkste handelspartners van Taiwan in respectievelijk Europa, Afrika, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, het Midden-Oosten en Oceanië. Duitsland en Japan zijn bijzonder afhankelijk van de industrie van het eiland: de export is goed voor 40 procent van de handel van 21 miljard dollar met het Europese land en voor 34 procent van het Japans-Taiwanese handelsvolume van 86 miljard dollar.

In 2014 kreeg Oekraïne 17 miljard van de Wereldbank IMF. In ruil daarvoor moesten ze het verbod op grondbezit in de particuliere sector in het land opheffen. Sindsdien hebben Monsanto, BlackRock en Vanguard meer dan 20 miljoen hectare ofwel 70% van alle landbouwgrond in de Oekraïne gekocht.

Warner Bros heeft besloten de Batgirl-film ,die $100 miljoen dollar gekost heeft om te maken, te schrappen vanwege de zeer slechte reacties van de testkijkers. Daardoor wordt dit één van de duurste Hollywood-catastrofes ooit. De directie denkt dat deze film de toekomst van het merk zou kunnen schaden om het DC Extended Universe te stroomlijnen. Warner Bros is nu van plan om terug te keren naar de grote bioscoopreleases.

Apple heeft zijn toeleveranciers laten weten geen producten uit Taiwan als “made in Taiwan” te bestempelen. Het technologiebedrijf heeft zijn toeleveranciers laten weten dat producten of onderdelen die in Taiwan zijn gemaakt, moeten worden aangeduid als gemaakt in “Taiwan, China” of “Chinese Taipei” om te voorkomen dat het eiland gezien wordt als onafhankelijk van China.

De miljardair en Tesla CEO Elon Musk heeft een tegenaanklacht ingediend tegen Twitter waarin hij beweert dat Twitter fraude, contractbreuk en schending van de Texas Securities Act heeft gepleegd. Musk suggereert dat deal door kan gaan als het social media platform informatie geeft over het verifiëren van gebruikers en hun accounts.

Centrale banken kopen goud als bescherming tegen de dreiging van een staatsschuldencrisis. De World Gold Council geeft aan dat de centrale banken in juni 59 ton goud hebben gekocht. In de eerste helft van dit jaar hebben de centrale banken 270 ton goud gekocht, waarbij er met name in het tweede kwartaal flink ingeslagen werd, zo’n 180 ton.

Bloomberg heeft aangekondigd dat vijf Turkse banken in één keer het Russische betaalsysteem Mir gaan invoeren. Turkije en Rusland hebben een “road map” voor economische samenwerking ondertekend. De landen zijn van plan de handelsomzet te verhogen tot 100 miljard dollar.

Gezondheid

Dr. Peter McCullough heeft op de CPAC conferentie in Texas afgelopen weekend gesproken over de term ‘medische noodgevallen’. “Medische noodgevallen worden uitgeroepen door artsen in het veld, niet door bureaucraten.  Er is al 18 maanden geen nationale virale noodtoestand meer geweest.  De recente noodtoestand die is afgekondigd is het bewijs dat de regering een valse “gezondheidscrisis” gebruikt om een “agenda” op te leggen/door te duwen.

Dokter Simone Gold heeft op vrijdag op Twitter bekend gemaakt dat een federale rechter in Ohia het militaire COVID 19 vaccinatiemandaat in het hele land geblokkeerd heeft voor leden van de luchtmacht, de ruimtemacht en de luchtmacht nationale garde die om religieuze vrijstelling hebben gevraagd. ,,Een geweldige overwinning”.

EU-regelgevers zeggen dat Novavax COVID-prik in de bijsluiter moet waarschuwen voor bijwerkingen die van invloed kunnen zijn op het functioneren van het hart.

Amerikaanse levensverzekeraars zeggen dat sterfgevallen onverklaarbaar zijn gestegen met 40% onder 18- tot 49-jarigen. Ze zagen een toename van 300% in het aantal kankerpatiënten het afgelopen jaar. Van ongeveer 36.000 nieuwe kankerpatiënten tot meer dan 120.000 in de Verenigde Staten. De gegevens van de verzekeringsmaatschappijen zijn bevestigd door drie militaire artsen die nu als klokkenluiders worden bestempeld.

Twee weken geleden riep de burgemeester van New York, Adams, zijn inwoners in een commercial op om meer kraanwater te gaan drinken. Vrijdag werd bekend dat de watervoorziening van New York besmet is met polio. Het poliovirus is aangetroffen in 7 verschillende afvalwatermonsters in twee aangrenzende graafschappen ten noorden van New York City. Gezondheidsfunctionarissen van de staat New York hebben een dringende oproep gedaan aan ongevaccineerde kinderen en volwassenen om zich in te laten enten tegen polio omdat er nieuwe aanwijzingen zijn van mogelijke “gemeenschapsverspreiding” van het gevaarlijke virus. De gezondheidscommissaris van de staat, Dr. Mary T. Bassett verklaarde dat op basis van eerdere polio-uitbraken, “New Yorkers moeten weten dat voor elk waargenomen geval van paralytische polio, er honderden andere mensen besmet kunnen zijn.”

Weer

En dan het weer. Vandaag hebben met name de noordelijke provincies van het land te maken met wolkenvelden en lokaal een bui. Elders in het land blijft het droog en zal de zon te zien zijn. De wind is matig en waait uit het noordoosten. De middagtemperatuur varieert van 23 graden in het noorden tot 27 graden in het zuiden.

En daarmee zijn we aan het einde gekomen van het nieuwsoverzicht.