www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Natuurminister Christianne van der Wal (VVD) en minister van Landbouw Henk Staghouwer (Christen Unie) presenteren vandaag in het stikstofdebat wat er per gebied nodig is om de natuur te herstellen en welk perspectief daar voor de boeren tegenover staat. Volgens Van der Wal heeft ze geen keuze en gaat het kabinet het stikstofbeleid niet afzwakken omdat er maatschappelijke en politieke druk is tegen de plannen. Het verzet komt niet alleen uit de agrarische sector. Ook binnen haar eigen partij wordt er flink tegen de plannen geageerd. Afgelopen weekend tekenden bijna 400 VVD’ers een petitie waarin de Tweede Kamer en het kabinet opgeroepen worden om de plannen niet uit te voeren. Vorige week lekte uit dat volgens berekeningen die in opdracht van het kabinet gemaakt waren de stikstofuitstoot in bijvoorbeeld de Gelderse Vallei en De Peel in Brabant met 70 tot 80 procent omlaag moet. Volgens deskundigen lukt dat alleen als er op grote schaal boeren uitgekocht gaan worden en dat ligt zeer gevoelig in de agrarische sector.

Eurocommissaris Frans Timmermans die binnen de Europese Commissie vorm moet geven aan de Green Deal heeft een grote domper te verwerken gekregen. De stemming van een aantal cruciale klimaatplannen in het Europees Parlement is op het allerlaatste moment uitgesteld omdat zelfs de voorstanders van de plannen nu onderling onenigheid hebben. Er zou gestemd gaan worden over onder meer het uitbreiden van het betaalsysteem voor CO2-uitstootrechten, een klimaatfonds om de gevolgen voor burgers te verzachten en een importheffing voor klimaatonvriendelijk gemaakt staal en cement. Dat zijn sleutelonderdelen van het zogeheten Fit for 55-pakket van de Europese Commissie, dat de CO2-uitstoot in de EU in 2030 met minstens 55 procent moet verlagen. Het is nog niet bekend wanneer de stemming wel gehouden gaat worden.

NewsPunch meldt dat een groep Latijns-Amerikaanse investeerders, gefinancierd door George Soros, bezig is om Spaanstalige radiostations op te kopen met het oog op de Midterm verkiezingen komende herfst. Inmiddels heeft de groep al 18 radiostations in tien steden gekocht voor het bedrag van 60 miljoen dollar. De groep investeerders is opgericht door Stephanie Valencia en Jess Morales Rocketto. Beiden werkten voor Barack Obama. De overgenomen stations zullen verder gaan onder de naam Latino Media Network en geleid gaan worden door Valencia. De AM en FM-radiostations bevinden zich in Miami, New York, Los Angeles, Chicago, Dallas, San Francisco, Houston en Las Vegas.

The Express Co UK meldt dat Bill Nelson, het hoofd van de NASA tijdens de Investing in Space Summit van de Financial Times bevestigd heeft dat hij gelooft dat er ergens in het heelal buitenaards leven is. De administrateur van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie sprak met wetenschapsredacteur Clive Cookson over verschillende onderwerpen, van zijn relatie met Roscosmos tot de bedreigingen waarmee astronauten nu in de ruimte worden geconfronteerd.

Kort nieuws

Het Russische staatspersbureau RIA heeft gisteren naar buiten gebracht dat het Hooggerechtshof van de onafhankelijk erkende Volksrepubliek Donetsk een vonnis heeft uitgesproken. Drie buitenlandse soldaten van het Oekraïense leger werden daarbij ter dood veroordeeld. Het gaat daarbij in ieder geval om twee Britten, Aiden Aslin en Shaun Pinner.

Trudeau’s minister van Justitie David Lametti heeft bij Rebel News  aangekondigd dat mensen in Canada geen “absoluut recht op privé-eigendom” hebben.

In de Verenigde Staten is besloten om de Nationale Garde in te zetten rondom de uitspraak van het Hooggerechtshof in de omstreden abortuszaak Roe versus Wade. De datum daarvoor is nog niet vastgesteld, maar mogelijke data zijn: de 13e, de 21e, en/of de 27e van deze maand.

NAVO secretaris-generaal Jens Stoltenberg is gediagnosticeerd met gordelroos. Hij gaat vanuit huis werken en heeft een bezoek aan Berlijn afgezegd.

Een nieuw hulpmiddel in het Verenigd Koninkrijk genaamd “Community Resolutions” maakt het mogelijk pedofielen en zedendelinquenten vrij te laten zonder strafblad mits ze hun excuses aanbieden.

The Guardian meldt dat Google een boete van 715.000 Australische dollars moet betalen aan de voormalige vicepremier van de staat New South Wales, John Barilaro. De politicus werd in twee YouTube-filmpjes van de komiek Jordan Shanks zo beledigd en getreiterd dat hij depressief werd en de politiek verliet. Barilaro klaagde zowel de komiek als Google als moederbedrijf van You Tube aan in 2020. In november vorig jaar kwam de politicus tot een schikking met de komiek. Google weigerde echter de video’s offline te halen en verdedigde de video’s zelfs. De advocaat van de politicus eiste de maximale schadevergoeding. De rechter ging hier in mee omdat hij en zei dat Barilaro “getraumatiseerd” werd door de “haatdragende” en “racistische” video’s. Barilaro was volgens de rechter daardoor gedwongen “het publieke ambt voortijdig te verlaten”.

De hoofd patholoog van de Universiteit van Heidelberg, Peter Schirmacher, dringt aan op veel meer autopsies van gevaccineerde mensen. Naast de coronaire sterfgevallen moeten ook de lichamen van mensen die overlijden in verband met een vaccinatie vaker worden onderzocht, zei Schirmacher tegen de Deutsche Presse-Agentur in Stuttgart. De directeur van het Instituut voor Pathologie in Heidelberg waarschuwt zelfs voor een groot aantal niet-gemelde gevallen van sterfgevallen als gevolg van vaccinatie en klaagt dat pathologen niet op de hoogte zijn van de meeste patiënten die overlijden na en mogelijk als gevolg van vaccinatie. Hij wordt op dit punt echter tegengesproken door andere wetenschappers en ook door de Permanente Commissie voor Vaccinatie (Stiko) en het Paul Ehrlich Instituut.

De Belgische arts Geert van den Bossche waarschuwt dat we onze laatste kans op kudde immuniteit aan het wegvaccineren zijn. “We elimineren een reservoir dat ik de ‘stofzuigers’ van de pandemie noem, dat in feite de ongevaccineerden zijn, met name het jongere deel van de bevolking, en door massale vaccinatie van de kinderen ontnemen we ons in feite onze laatste kans om deze kudde-immuniteit op te wekken. Als het echt waar is, wat ik denk dat het geval is, dat de vaccinale antilichamen tot op zekere hoogte deze aangeboren antilichamen kunnen onderdrukken, dan is wat we zeggen dat we het functionele vermogen onderdrukken, ook bij kinderen, om auto-immuunziekten te voorkomen.”

Volgens dr Naomi Wolf geven gevaccineerde moeders een petroleumproduct rechtstreeks aan de baby via moedermelk. De NIH vond sporen van polyethyleenglycol in de moedermelk van gevaccineerde vrouwen, maar vond dat de hoeveelheden te verwaarlozen waren. Toch erkende de studie wel dat de baby’s van gevaccineerde moeders last hadden van onrust, slapeloosheid en maag- en darmproblemen hebben. Dat roept de vraag op hoeveel van een aardolieproduct in moedermelk verwaarloosbaar is als een pasgeborene zonder immuniteit volledig afhankelijk is van die moedermelk.

PayPal-gebruikers in de Verenigde Staten kunnen sinds deze week Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin overmaken, verzenden en ontvangen. PayPal ondersteunt nu de overdracht van cryptocurrencies tussen PayPal en andere portemonnees.

De aandelen van Netflix zijn met 25 procent gedaald nadat de streaminggigant bekendmaakte dat het abonnees aan het verliezen is. Het bedrijf kondigde deze week aan dat zijn streamingdienst in het eerste kwartaal van 2022 ongeveer 200.000 abonnees had verloren. Dit stond haaks op Netflix eigen voorspelling, waarin gesproken werd over een groei van 2,5 miljoen abonnees in het eerste kwartaal. Hoewel Netflix wereldwijd nog steeds 221,6 miljoen abonnees heeft, is het aandeel aan het dalen en is de waarde nu 40 procent lager dan een jaar geleden. 

En dan het weer. Na een wisselvallige week gaan we vandaag de zon veelvuldig zien. Daarnaast zien we wolken en landinwaarts soms nog een bui. De middagtemperatuur komt uit tussen de 20 en 23 graden. Kijken we naar het weekend dan is de verwachting dat we een zonnig weekend tegemoet gaan. Een enkele bui is niet uitgesloten, maar het zal overwegend droog zijn. De wind komt uit het westen tot zuidwesten. De middagtemperaturen zullen beide dagen wisselen van 19 graden aan zee tot 25 graden in het zuidoosten van het land.