www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Werknemers van de regionale vervoerders Arriva en Keolis leggen vandaag opnieuw het werk neer. Het gaat om een 24 uursstaking. De vakbonden laten weten dat de werkgevers nog steeds geen gehoor hebben gegeven aan hun eisen.

In Den Haag is een groep asielzoekers in hongerstaking gegaan omdat ze niet blij zijn met de warme maaltijden die ze krijgen in het Teleporthotel. Het restaurant zegt er aan alles te doen om het de asielzoekers naar de zin te maken. Er wordt rekening gehouden met dieetwensen, er worden recepten uitgewisseld en het menu zou zeer gevarieerd zijn. De migranten krijgen drie keer per dag een warme maaltijd aangeboden, vijf keer per week vlees en twee keer per week vis. Tweede Kamerleden Wybren van Haga , Geert Wilders en Hart voor Den Haag voorman Richard de Mos zijn furieus. Zij constateren dat de asielzoekers het qua eten beter voor elkaar hebben dan de ouderen in verzorgingshuizen die het met maximaal 150 gram groente en 100 gram vlees per dag moeten doen. Toch is het hotel in Den Haag niet het enige hotel dat kampt met kritische eters. In het viersterrenhotel Row nabij Times Square in New York gooien migranten elke dag ook tonnen voedsel weg omdat ze het niet willen eten. Dagelijks liggen daar vuilniszakken vol broodjes en bagels.

Rio Times online meldt dat de voormalige Braziliaanse vice-president, generaal Hamilton Mourão, gezegd heeft dat de regering van Lula da Silva amateuristisch, onmenselijk en illegaal handelt. Over de bestorming van het Congres zei hij op Twitter dat de zaken niet gebagatelliseerd moeten worden. Bij elke demonstratie moeten respect en orde de boventoon voeren. Vandalisme en plundering komen niet overeen met de waarden van rechts; integendeel, het zijn ideologische praktijken die wij verwerpen. Altijd voor de legaliteit en onze principes en waarden.

Josh Yoder van US Freedom Flyers krijgt dagelijks telefoontjes van rijke zakenlieden en directeuren van bedrijven die rondgevlogen willen worden door een ongevaccineerde bemanning. Die onthulling deed voormalig Jetstar-piloot Alan Dana in een interview met Maria Zeee. Dana gaf aan dat deze mensen de luxe hebben om te kiezen wie hun vliegtuig bestuurt. Hij wees erop dat er nog steeds veel piloten zijn die zich niet hebben laten vaccineren en benadrukte dat rijke zakenlieden alleen willen worden rondgevlogen in hun privéjet door een ongevaccineerde bemanning.

Nog geen week nadat paus emeritus Benedictus XVI begraven werd in de Sint-Pieterbasiliek, brengt zijn persoonlijke secretaris aartsbisschop Georg Gänswein een boek uit met de titel: Nient’altro che la verità. La mia vita al fianco di Benedetto XVI (of Niets dan de waarheid: Mijn leven naast Benedictus XVI) De Spaanse site El País kreeg het boek in handen voordat het officieel werd uitgebracht. In het boek beschrijft Georg Gänswein de diepgaande individuele en theologische verschillen tussen de huidige paus en zijn voorganger. De huidige paus Franciscus en aartsbisschop Gänswein, een Duitser als Benedictus XVI, hebben nooit een harmonieuze relatie gehad. De aartsbisschop geeft aan dat hij teleurgesteld was toen hij ontslagen werd door paus Franciscus. Tijdens zijn wekelijkse Angelusrede gaf de paus een subtiele maar duidelijke waarschuwing. “De grote roddelaar is de duivel, die altijd rondgaat om slechte dingen over anderen te vertellen, omdat hij de leugenaar is die de kerk wil verdelen, broeders en zusters wil distantiëren en geen gemeenschap wil creëren.”

In de deelstaat Victoria in Australië wordt over een paar maanden de Windfall GainsTax ingevoerd voor huiseigenaren. Kort gezegd komt het er op neer dat als je eigenaar bent van grond dat na herbestemming stijgt in waarde, de bezitter de overheid tussen de vijftig en 62,5 % van de waardestijging verschuldigd is. De Victoriaanse regering formuleert de invoering van de Windfall GainsTax zelf als volgt: een belasting op meevallers bij herbestemming is een efficiënte en gerichte manier om een eerlijk deel van deze waardestijgingen voor de gemeenschap op te vangen en bij te dragen aan infrastructuur en diensten wanneer de waarde van onroerend goed stijgt door toedoen van de overheid. Het betalen van de belasting kan worden uitgesteld tot de grond verkocht is, de grond wordt ondertussen wel belast met onbetaalde belasting. De Windfall Gains Tax (WGT) werd voor het eerst aangekondigd door de Victoriaanse regering in de staatsbegroting van 2021-22.

Gezondheid

Reclaim the Net schrijft dat een onlangs gepubliceerde e-mail meer bewijs geleverd heeft dat de regering van president Joe Biden aan technische platforms vraagt om inhoud te censureren die de Covid-berichtgeving van de federale regering in twijfel trekt. Uit de e-mail blijkt dat Clarke Humphrey, de digitale directeur van het COVID-19 Response Team van het Witte Huis, Twitter heeft verzocht een tweet van Robert F. Kennedy Jr. “Ik wilde de onderstaande tweet markeren en vraag me af of we het proces om deze zo snel mogelijk te verwijderen in gang kunnen zetten,” schreef Humphrey aan Twitter in de e-mail van januari 2021. “En als we een oogje in het zeil kunnen houden voor tweets die in ditzelfde genre vallen, zou dat geweldig zijn.” De tweet die Humphrey graag wilde laten verwijderen linkte naar een artikel over de dood van voormalig professioneel honkbalspeler Hank Aaron 18 dagen nadat hij zijn Covid-vaccin had gekregen. Kennedy Jr. tweette dat Aaron’s “tragische dood deel uitmaakt van een golf van verdachte sterfgevallen onder ouderen na toediening van COVID-vaccins.”

Het Pentagon heeft formeel het COVID-19 mandaat voor de strijdkrachten beëindigd. Vertegenwoordiger Chip Roy (R-TX) plaatste de officiële memo voor Pentagon leiders op Twitter op dinsdagavond. In de memo prijst de minister van Defensie ambtenaren voor hun inspanningen om het virus tijdens de pandemie te bestrijden. Het gaat verder met het uitleggen van het terugdraaien van de COVID protocollen.

Het artsen collectief heeft nogmaals onder de aandacht gebracht dat Covid-19 minder dodelijk is dan gedacht in 2020. Er zijn nieuwe berekeningen die opnieuw bevestigen dat de kans op overlijden na infectie (infection fatality rate, IFR) van Covid-19, voor mensen onder de 60 jaar zeer laag is, namelijk 0.034% in de leeftijd 0 tot en met 59 jaar. Het risico op een dodelijke afloop door Covid-19 is sterk leeftijdsafhankelijk. Reden waarom het Artsen Collectief pleiten voor een risico gestuurd beleid. Veel maatregelen die genomen werden tegen Covid-19 zijn namelijk vele malen schadelijker voor de gezondheid dan de infectie zelf, op korte maar zeker op de langere termijn.

Het weer

En dan het weer. Vandaag trekken er weer diverse buien over het land, waarbij de meeste regen in het noorden en noordwesten zullen vallen. De middagtemperatuur komt uit rond de acht graden. In de avond en nacht naar zaterdag is het droog. Kijken we naar het weekend dan zien we dat er vanaf zaterdag weer een regengebied over het land trekt. Pas aan het einde van de middag wordt het vanuit het westen droger. Op zondag zien we een afwisseling van zon en buien. In de namiddag en avond neemt bij buien de kans op hagel of natte sneeuw toe.