www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

In de Tweede Kamer is gisteren emotioneel gereageerd op de uithuisplaatsingen van kinderen die verband houden met de toeslagaffaire. Zowel linkse als rechtse partijen vonden dat ouders en kinderen die mogelijk te maken krijgen met uithuisplaatsing beter beschermd moeten worden. Volgens Tweede Kamerlid Pieter Omzigt was dit slechts het topje van de ijsberg van menselijk leed door uithuisplaatsing. De bijdrage van VVD-Kamerlid Verkuijlen zorgde voor enige consternatie. Het was de eerste bijdrage van dit Kamerlid en volgens de traditie mogen andere fracties dan niet interrumperen. Sommige Kamerleden maakten daar een punt van, maar Kamervoorzitter Vera Bergkamp en het Kamerlid Verkuijlen wilden vasthouden aan deze traditie waarop de ouders die het debat vanaf de publieke tribune volgden, besloten de zaal te verlaten.

In de Stentor is te lezen dat drinkwaterbedrijven een claim van 300 miljoen euro tegemoet kunnen zien van boeren die schade lijden door waterwinning. Omdat drinkwaterbedrijven zoveel water nodig hebben, lijden landbouwbedrijven jaarlijks voor miljoenen schade door de lage grondwaterstanden. Deze droogteschade komt tot uiting in de vorm van een verminderde gewasopbrengst. Nu er weer een droog jaar voor de deur dreigt te staan willen de boeren snel compensatie krijgen. In de Waterwet uit 2009 is geregeld dat drinkwaterbedrijven droogteschade moeten vergoeden. Een collectief van inmiddels 1220 boeren laat binnenkort weten welke stappen ze daarvoor gaan zetten.

NS heeft een onlangs ingevoerde uitbreiding van de dienstregeling weer terug moeten draaien omdat het bedrijf kampt met personeelstekorten. Deels omdat NS net als veel andere bedrijven last heeft van de krappe arbeidsmarkt, maar ook een hoger ziekteverzuim heeft dan normaal. Het is nog niet bekend of er komende zomer nog meer wijzigingen in de dienstregeling nodig zijn. Omdat treinen nu voor 80 procent gevuld zijn vergeleken met hoe het voor corona was, is er ook nog ruimte om maatregelen te nemen die niet zoveel impact hebben.

In het tijdschrift Politico is te lezen dat de Europese Unie wil dat lidstaten zich garant gaan stellen voor tien miljard euro schuld voor de Oekraïne. Het land zou de komende maanden zo’n 15 miljard euro nodig hebben. De Verenigde Staten hebben aangegeven een derde te willen betalen, de Europese Unie heeft toegezegd de resterende schuld voor haar rekening te nemen. De Europese Commissie zou dat willen doen in de vorm van een gezamenlijke EU-schuld, waarvoor de lidstaten garant moeten staan. De EU-commissie gaat over dit voorstel eind mei met alle staatshoofden en regeringsleiders debatteren.

Tijdens een persconferentie op de Global Covid Summit heeft dr. Robert Malone, de uitvinder van de mRNA-technologie een zeer dringende oproep gedaan aan de wereld om te stoppen met het vaccineren van mensen met de experimentele genetische covid19 vaccinaties. Hij deed de oproep mede namens 17.000 collega’s. De artsen willen dat de vaccinaties onmiddellijk van de markt gehaald worden, nu uit gegevens blijkt dat de gentherapiebehandelingen mensen schaden en regelmatig blijvend letsel geven en zelfs tot de dood leiden. De gegevens zijn schokkend aldus de arts, die verder aangaf dat de farmaceuten Pfizer, Moderna, BioNTech, Janssen en AstraZeneca onmiddellijk moeten worden aangeklaagd wegens fraude. Naar nu blijkt hebben de farmaceuten informatie over de veiligheid en de effectiviteit van de prikken bewust verborgen gehouden voor zowel artsen als patiënten. Daarnaast willen ze dat regeringen en medische instanties verantwoordelijk worden gehouden

De waarnemend directeur van de Amerikaanse National Institutes for Health (NIH), dr. Lawrence Tabak, heeft voor een subcommissie van de House Appropriations Committee  toegegeven dat geheime royaltybetalingen aan dr Anthony Fauci en honderden wetenschappers van de NIH de schijn geeft van belangenverstrengeling. Naar schatting werd er 350 miljoen dollar overgemaakt door farmaceutische en andere bedrijven overgemaakt aan de artsen en wetenschappers. De waarnemend directeur vertelde de aanwezigen dat de federale wet de royaltybetalingen toestaat, maar hij gaf toe dat ze niet ethisch lijken.

Een bron binnen het Federal Bureau of Investigation heeft bekend gemaakt dat de FBI zich richt op leden van de ‘nieuwsmedia’, inclusief informatie over wat de FBI een Special Investigative Matter (‘SIM’) noemt met betrekking tot hun onderzoek naar Project Veritas over Ashley Biden’s achtergelaten dagboek. Volgens een document dat Project Veritas in handen kreeg en publiceerde, opende de FBI een onderzoek naar Project Veritas terwijl ze heel goed wisten dat het om journalisten ging, aangezien het document is aangemerkt als “nieuwsmedia”. Dit is in directe tegenspraak met het standpunt van de Amerikaanse regering in de rechtszaal dat Project Veritas geen journalisten zijn. De klokkenluider, die verscheidene jaren ervaring heeft als FBI Special Agent, kwam bij Project Veritas omdat ‘de richting die het agentschap is ingeslagen de overgrote meerderheid van de agenten verontrust.

En dan het weer. In het oosten en noorden van het land begint de dag bewolkt. Mogelijk valt er in de noordelijke provincies enige regen. De rest van het land begint zonniger. Later op de dag zullen ook het noorden en oosten van het land de zon gaan zien. De temperatuur varieert van 17 tot 23 graden en er waait een matige aan zee vrij krachtige wind. Kijken we naar het weekend, dan zien we dat zaterdag een prachtige zonnige dag wordt. De middagtemperatuur varieert van 19 tot 25 graden. Zondag kan het in grote delen van het land zelfs 25 tot 28 graden worden. ’s Avonds mogelijk gevolgd door een lokale onweersbui.