www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Farmers Defence Force voorman Mark van den Oever heeft op YouTube een oproep aan zijn achterban gedaan om de trekkers weer te starten en vandaag massaal naar Den Bosch te komen. Vanaf half tien willen boeren bij het provinciehuis van Brabant actie voeren.  

Rio Times online meldt dat inheemsen die zich in de kampementen in Brazilië verzameld hebben, hebben een videoboodschap opgenomen voor president Jaïr Bolsonaro. Zij dreigen nu met bloed vergieten en zijn bereid hun leven te geven als hun leider Cacique Cerere Xavante niet vrijgelaten wordt. Het stamhoofd werd afgelopen maandag op initiatief van opperrechter Alexandre de Moraes gearresteerd. De leider van de inheemse gaf aan dat ze nu 45 dagen op vreedzame wijze gedemonstreerd hadden, maar dat als Bolsonaro de vrijlating van hun opperhoofd niet beveelt, er bloed zal gaan vloeien.

Rio Times online meldt dat rechter De Moraes van het Braziliaanse Hooggerechtshof frontaal de aanval ingezet heeft tegen alle Brazilianen die president Jaïr Bolsonaro steunen. De federale politie deelde gisteren meer dan 80 arrestatiebevelen uit en verrichte huiszoekingen en deed inbeslagnames bij aanhangers van Bolsonaro in zeven verschillende staten: Acre, Amazonas, Espírito Santo, Mato Grosso, Mato Grosso do Sul, Paraná en Santa Catarina. Met name chauffeurs die betrokken waren bij het blokkeren van de snelwegen werden vervolgd. Naast de bevelen werd het ook toegestaan om de rekeningen van demonstranten te blokkeren en het bankgeheim van de onderzochten mag geschonden worden. Gisterochtend werd ook bekend dat de hoofdcommandant van het Militaire Commando in het zuidoosten van het land vervangen is door een andere generaal die door Bolsonaro is benoemd.

Rio Times online meldt dat honderd parlementsleden uit Latijns-Amerika en Europa via Foro Madrid een verklaring hebben ondertekend waarin zij het gezamenlijke document van de regeringen van Mexico, Argentinië, Colombia en Bolivia aan de kaak stellen waarin zij verzoeken om de vrijlating van de voormalige president van Peru, Pedro Castillo, na zijn mislukte staatsgreep. De parlementsleden, afkomstig uit 16 verschillende landen, veroordelen de staatsgreep van Pedro Castillo, bevestigen dat zijn enige doel was “zich aan justitie te onttrekken en niet te reageren op de vele klachten en onderzoeken wegens corruptie waarbij hij betrokken is”, en steunen de leden van het Congres van Peru die, om de rechtsstaat, de vrijheid en de democratie te verdedigen, hem moesten afzetten.

Economie

De Zwitserse site Cash meldt dat Twitter zijn volledige mediabureau in Duitsland ontslagen heeft. Het voormalige hoofd van de communicatieafdeling had een rechtszaak over zijn ontslag aangespannen bij de arbeidsrechtbank van Hamburg. Het voormalige hoofd pers en public relations zei tijdens een rechtszitting dat de ontbinding van het team gevolgen zou hebben voor de activiteiten van Twitter in Duitsland. Volgens hem is het “erg moeilijk” om externe communicatie in het Duits af te handelen via het EMEA-hoofdkantoor in Dublin. De advocaat van Twitter wierp tegen dat het ontslag het resultaat was van verschillende bedrijfsreorganisaties onder nieuw leiderschap. De Europese autoriteiten houden Twitter sinds de overname met arendsogen in de gaten. De Duitse federale regering beschouwt de ontwikkelingen op Twitter sinds de overname van Musk als “behoorlijk problematisch”. De Duitse regels tegen haatzaaien en nepnieuws op internet behoren tot de strengste in de EU. De NetzDG eist dat platformoperators dergelijke berichten verwijderen en dreigt met boetes tot 50 miljoen euro .

Gezondheid

Het artsencollectief meldt dat Duitse pathologen, verbonden aan de Universiteit van Heidelberg, voor de eerste keer systematisch autopsies uitgevoerd hebben op personen die onverwacht overleden na vaccinatie tegen SARS-CoV-2- waren overleden (1). In een peer reviewed publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Clinical Research in Cardiology  beschrijven zij de bevindingen van de autopsie van het hart bij vijf personen die onverwacht overleden binnen zeven dagen na de coronavaccinatie. De pathologen concluderen dat de waarschijnlijke (n=3) of mogelijke (n=2) doodsoorzaak door mRNA-vaccins geïnduceerde myocardiale ontsteking is geweest. Deze serie van nauwkeurige autopsies bij onverwacht overlijden binnen enkele dagen na de mRNA-vaccinatie zou een (gedeeltelijke) verklaring kunnen geven voor de waargenomen oversterfte die in Nederland gelijke tred houdt met de vaccinatiecampagnes.

Weer

En dan het weer. Vandaag zien we een winters weerbeeld dat naar verwachting ook het hele weekend aanblijft. In de nacht en vroege ochtend zien we temperaturen ver onder het vriespunt. Overdag wordt het hooguit één of twee graden boven nul. Hier en daar zal de zon doorbreken al is er regionaal ook kans op bewolking, mist of nevel.