www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

FreedomConvoy organisatoren Chris Barber en Tamara Lich zijn beide gearresteerd door de politie van Ottawa. De arrestaties volgen op het uitvaardigen van de Emergencies Act door deCanadese premier. Justin Trudeau wordt over de hele wereld veroordeeld voor het neerslaan van de vreedzame protesten. Journalisten, politici, omroepen en beroemdheden hebben hem bekritiseerd over de autoritaire maatregelen en noemen hem nu een dictator. Door de noodverordening kan Trudeau nu de huisdieren van gearresteerde demonstranten afpakken, hun bankrekeningen bevriezen en hun voertuigen in beslag nemen. De politie heeft een beveiligd gebied opgezet met ongeveer 100 controleposten rond het centrum van Ottawa, waarbij alleen bewoners en werknemers in het aangewezen gebied worden toegelaten. Om het parlementsgebouw zijn hekken geplaatst.

Premier Naftali Bennett heeft gisteren aangekondigd Israël de groene pas voor vaccinatie gaat schrappen nu de gevallen van Covid-19 blijven dalen. Hoewel het aantal besmettingen hoog blijft, meldde het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid een gestage daling van het aantal ernstige gevallen van het Coronavirus ten gevolge van de hoge vaccinatiegraad.

In de Daily Expose UK is te lezen dat gezondheidsautoriteiten wereldwijd cijfers manipuleren in een poging om voor het grote publiek te verbergen dat de Covid19 vaccins VAIDS veroorzaken. De injecties zorgen er voor dat volledig gevaccineerden het Vaccin Verworven Immuun Deficiëntie Syndroom ontwikkelen. Volgens dr Zelenko is dat de reden dat hij en vele artsen een enorme toename zien van ziekten zoals kanker, auto-immuunziekten, hartaanvallen, beroertes en miskramen.

Vandaag vanaf 14.00 uur rijden er geen treinen in het land. Dat heeft de Nederlandse Spoorwegen besloten. Vanwege storm Eunice zullen er vrijdagochtend minder treinen rijden en vanaf twee uur ligt al het treinverkeer stil.

Beau van Erven Dorens, Richard Groenendijk en de fractievoorzitter van D66, Jan Paternotte zijn positief getest op corona en zitten in quarantaine. De uitzending van Beau wordt overgenomen door Humberto Tan. Groenendijk stond aan de vooravond van een nieuwe reeks voorstellingen in het theater. Paternotte heeft op Twitter laten weten dat hij vijf dagen gaat thuiswerken.

De Duitse centrale bank sluit herwaardering goud niet langer uit. Hoe meer schuld er op de balansen van de Europese centrale banken wordt opgebouwd, hoe groter de kans dat zij goud zullen herwaarderen om deze schuld af te schrijven.

Het vrachtschip Felicity Ace dat volstaat met luxe auto’s is op drift geraakt en staat in lichterlaaie. De bemanning werd gedwongen het schip te verlaten toen er brand uitbrak in een ruim, waarbij de Portugese marine een reddingsactie moest uitvoeren. Het schip dat 4.000 voertuigen kan vervoeren had op het moment een vracht auto’s van VW, Lamborghini, Audi en Porsche aan boord. Porsche geeft in een verklaring aan dat ze de oorzaak van het incident gaan onderzoeken.

En dan het weer. Dat is nog zeker tot maandag onstuimig. De ochtend begon met regen, maar met nog relatief weinig wind. Later vandaag neemt de wind flink toe. Naar verwachting trekt storm Eunice over ons land. Er kunnen dan in het hele land zeer zware windstoten van 100 tot 130 kilometer per uur voorkomen. Als gevolg daarvan ligt het treinverkeer vanmiddag stil. Iedereen wordt aangeraden de ontwikkelingen te blijven volgen.