www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

The Gateway Pundit meldt dat er een burgeroorlog in Brazilië dreigt nu het Hooggerechtshof partij kiest voor Luiz Inácio Lula da Silva en het leger partij kiest voor Jaïr Bolsonaro. De hoofd rechter van het Hooggerechtshof, Alexandre de Moraes stuurde afgelopen woensdag een verzoek van rechter-plaatsvervanger Marcelo Calero aan de procureur-generaal om de minister van Defensie Paulo Sergio Nogueira af te zetten. In plaats van het verslag van het ministerie over de verkiezingen van 30 oktober te onderzoeken, beweerde het Hooggerechtshof dat het rapport de fysieke veiligheid van burgers in gevaar bracht omdat het hen onvrijwillig aanzette tot protesten. De Brazilianen gaan sinds de verkiezingen dagelijks in enorme getale de straat op om te protesteren tegen de verkiezingsuitslag. Op de Dag van de Republiek afgelopen dinsdag gingen maar liefst drie miljoen Brazilianen de straat op.  De Liberale Partij van Brazilië (de partij van Bolsonaro) heeft een formeel verzoek ingediend tot nietigverklaring van de verkiezingen van 2022 wegens fraude.

Een dag nadat de Republikeinen de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden verkregen hebben, hebben ze een onderzoek naar Joe Biden aangekondigd. Republikeinen beweren dat president Joe Biden betrokken was bij de controversiële buitenlandse zakendeals van zijn zoon Hunter, die 50 verschillende landen zouden omspannen. De Republikeinse afgevaardigde James Comer zei dat een onderzoek aangetoond had dat Joe Biden direct betrokken was bij de overzeese zakelijke transacties van zijn zoon. Veel van deze transacties zorgden voor rode vlaggen bij Amerikaanse banken. Kredietverstrekkers zijn wettelijk verplicht om een Suspicious Actvity Report ofwel SAR in te dienen als ze vermoeden dat er sprake is van fraude, witwaspraktijken of andere criminele activiteiten. Het blijkt dat er 150 rapporten over transacties van de familie opgemaakt zijn, waaruit bleek dat sommige geldtransacties gelinkt waren aan mensenhandel. Hij gaf verder aan dat het Witte Huis meer dan 250.000 dollar zou hebben uitgegeven om negatieve verhalen over Hunter te ontzenuwen. Joe Biden heeft lang ontkend betrokken te zijn bij en kennis te hebben van de buitenlandse transacties van zijn zoon.

DW Global Media meldt dat het constitutionele hof van Duitsland bepaald heeft dat de deelstaat Berlijn zijn verkiezingen volgend jaar moet overdoen, nadat het had besloten dat de organisatorische chaos in honderden stembureaus in de stad afgelopen september de stemming ongeldig maakte. De verkiezingen in Berlijn moeten nu binnen 90 dagen worden overgedaan. Berlijn hield op 26 september 2021 vier stemmingen op dezelfde dag – de federale verkiezingen, de deelstaatverkiezingen, lokale districtsverkiezingen en een referendum over de socialisering van grote woningbouwbedrijven. Hoewel er geen sprake is van verkiezingsfraude, bleken de logistieke uitdagingen duidelijk te veel voor veel stembureaus, en er waren wijdverspreide meldingen van vertragingen en onregelmatigheden die in strijd waren met de kieswet.

Gezondheid

De Amerikaanse Senaat heeft gestemd voor beëindiging van de onbepaalde Covid-noodbevoegdheden van de federale regering. Het Witte Huis heeft geschreven dat zelfs als het Congres stemt om die noodbevoegdheden in te trekken, president Biden zijn veto zal uitspreken en de Covid-noodtoestand tot volgend jaar zal verlengen.

Weer

En dan het weer. Het wordt vandaag een wisselvallige dag met maximumtemperaturen van tien graden. De wind komt uit het zuidwesten en is matig van kracht. Kijken we naar het weekend dan zien we een weersverandering. Door een hogedrukgebied boven Scandinavië krijgen we te maken met de aanvoer van koude en droge lucht. Daardoor krijgen we in de nacht van vrijdag op zaterdag te maken met lichte vorst. Zaterdag komt de temperatuur uit tussen de 2 en 5 graden.