www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Net als de FDA heeft ook de Europese medicijnautoriteit EMA de eerste aangepaste coronavaccins goedgekeurd. Waarschijnlijk neemt de Europese Commissie het advies van het EMA over. Dat besluit wordt op korte termijn verwacht. Nederland wil de aangepaste vaccins gaan gebruiken voor de nieuwe herhaalprikcampagne voor iedereen vanaf 12 jaar. Ons land heeft 16,1 miljoen doses van de nieuwe vaccins besteld.

RTL Nieuws meldt dat overheden onder strikte voorwaarden gebruik mogen gaan maken van clouddiensten van commerciële bedrijven. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Digitalisering heeft dat in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. Tot nu toe mocht dat niet vanwege risico’s rond privacy en beveiliging. Clouddiensten van bedrijven, zoals WeTransfer of Dropbox, zijn vaak goedkoper dan diensten die de overheid zelf ontwikkelt. Overheidsinstanties die gebruik willen maken van commerciële clouddiensten moeten straks voldoen aan ‘strikte voorwaarden’, vooral op het gebied van beveiliging en privacy. Zo mogen ambtenaren geen staatsgeheimen opslaan in de cloud. Het ministerie van Defensie mag geen commerciële clouddiensten gebruiken. Voor het einde van het jaar zal er een nieuwe cloudstrategie opgesteld worden, die het huidige beleid dat dateert uit 2011 zal vervangen.

Omroep Brabant schrijft dat de gemeente Tilburg ziet dat het aantal gezinnen zonder dak boven hun hoofd steeds verder stijgt. In 2020 waren er 103 gezinnen in de Brabantse gemeente dakloos in 2021 was dat aantal al gestegen naar 170 gezinnen. Het wordt steeds lastiger om huizen te regelen. Daarom worden gezinnen nu als laatste redmiddel ondergebracht in vakantiehuisjes op campings of in hotelkamers. Traverse is de organisatie die gezinnen opvangt in twee gezinshuizen in Tilburg. In elk huis wonen meerdere gezinnen. De redenen waarom mensen uit hun huis gezet worden zijn divers. Sommigen door een huurachterstand, een wietplantage of overlast of asielzoekers gezinnen die geen recht hebben op opvang.

Het ministerie van Defensie van Rusland heeft bekendgemaakt dat ondanks de pogingen van het Kiev-regime om de aankomst van de deskundigen van het Internationaal Atoomagentschap in de kerncentrale van Zaporozhye te verstoren, het team bijna ontvangen kan worden. De Russen bevestigden de bereidheid om het team te verwelkomen en de veiligheid te handhaven terwijl het team aan het werk is. De situatie ter plaatse werd beschreven als moeilijk omdat de situatie met een Oekraïense sabotagegroep opgelost moest worden voordat het veilig genoeg was voor de teamleden om naar het terrein van de kerncentrale te komen.Het Oekraïense leger probeerde vergeefs richting Nikolaev-Kryvyi Rih op te rukken en verloor daarbij meer dan 350 soldaten in een dag. In de richting van Kherson verloren de Strijdkrachten van Oekraïne de afgelopen dag 31 tanks, 22 infanteriegevechtsvoertuigen, 18 andere gevechtspantservoertuigen, 8 pick-uptrucks met zware machinegeweren en 17 speciale voertuigen.

The Sydney Morning Herald meldt dat de Britse koningin volgende week dinsdag de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk gaat benoemen op Balmoral Castle in Schotland. Uiterlijk maandag 5 september kiezen de conservatieven wie Boris Johnson op gaat volgen. Ze hebben daarbij de keuze tussen Rishi Sunak of Liz Trus. Normaalgesproken vindt een premiersbenoeming plaats op Buckingham Palace, maar vanwege de broze gezondheid van de koningin is besloten dat zij haar verblijf in Schotland niet onderbreekt voor deze ceremonie. Artsen hebben haar geadviseerd om niet teveel te reizen.

The Express Co UK meldt dat China in een recent rapport van de Verenigde Naties beschuldigd is van ernstige schendingen van de mensenrechten tegen Oeigoerse moslims in de provincie Xinjiang. Michelle Bachelet presenteerde het mensenrechtenrapport slechts 11 minuten voordat haar termijn als Hoge Commissaris voor de mensenrechten van de VN zou aflopen. Oeigoerse mensenrechtenorganisaties hebben het rapport bejubeld, maar de Chinese regering heeft het ervan beschuldigd anti-Chinese laster te zijn. Het Bureau voor de rechten van de mens van de Verenigde Naties (OHCHR) heeft “geloofwaardige bewijzen” gevonden van foltering, mishandeling, gedwongen medische behandelingen en beschuldigingen van seksueel en op gender gebaseerd geweld.

Becker News meldt dat het Republikeinse congreslid James Comer in het programma Hannity op televisie is verschenen en daar gezegd heeft dat er  tientallen klokkenluiders klaarstaan om naar voren te treden om het wangedrag en de corruptie van de regering Biden bloot te leggen. Hij is benaderd door klokkenluiders die werken bij de FBI, de grenspatrouille (Border Patrol) en Homeland Security en wethandhavingsinstanties. Wat hen nog tegenhoudt is hun angst voor vergelding. 

The Mirror meldt dat 12 Britse spoorwegmaatschappijen op donderdag 15 september 24 uur lang gaan staken. Duizenden personeelsleden zullen het werk neerleggen vanwege een geschil met hun werkgevers over loon, werkzekerheid en arbeidsomstandigheden.

De Indiase schrijver Ulleh schreef een artikel voor de Wiener Zeitung waarin hij uitlegt waarom India de Verenigde Staten niet steunt, vriendschap met Rusland niet afwijst en van mening is dat Kyiv en Washington schuld hebben aan het conflict in Oekraïne. India staat niet aan de kant van de agressor, Indiërs weten heel goed dat de moderne oorlogen niet door Rusland zijn uitgevonden. Als de VS ooit hebben gedacht India voorwaarden te kunnen opleggen of het ervan te weerhouden de betrekkingen met Rusland voort te zetten, is het antwoord dat Indiërs geen slaven van de Verenigde Staten zijn.

Het boek The Secret History of Five Eyes, dat gisteren is gepubliceerd, onthult hoe de Amerikaanse National Security Agency zijn Britse tegenhanger smeekte om de Guardian te weerhouden van het publiceren van zijn bomaanslag onthullingen uit 2013, maar werd afgepoeierd. Het Government Communications Headquarters wees het verzoek af omdat ze weigerden op te treden als censor van het Amerikaanse agentschap, wat leidde tot een breuk in de “speciale relatie” tussen de trans-Atlantische bondgenoten. Five Eyes is een  inlichtingenalliantie waar niet alleen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk deel van uit maken, maar ook Canada, Australië en Nieuw Zeeland.

In The Australian staat te lezen dat volgens cyberbeveiligingsspecialist Dan Woods acht op de tien Twitteraccounts niet echt is. Woods bestudeert voor zijn werk bij de cyberbeveiligingsleverancier F5 dagelijks botverkeer. Hij denkt dat 80 procent van de accounts op Twitter bots zijn. Voor hij tot die conclusie kwam, maakte Woods zelf een nepprofiel aan op Twitter en kocht vervolgens op het darkweb 100.000 nepvolgers. Hij bestudeerde vervolgens wat er gebeurde en kwam tot daardoor tot zijn conclusie. Woods is er zeker van dat het botverkeer op Twitter groter is dan dat het bedrijf naar buiten wil brengen groter dan dat het intern gelooft. 

The Urban developer meldt dat Melbourne de thuisbasis wordt van de eerste Australische vertiport voor de opkomende elektrische luchttaxi-industrie. Skyportz onthulde de door Contreras Earl Architects ontworpen vertiport, die zal verschijnen in het Caribbean Park in het oosten van Melbourne. Skyportz chief executive Clem Newton-Brown zei dat ze hadden samengewerkt met Contreras Earl Architects, To70 Aviation, Arup en Microflite om een modulair ontwerp te maken voor een verticaal opstijgen en landen [VTOL] vliegveld. “Met de ontwikkeling van een vertiport in een bedrijvenpark doorbreken we de nexus tussen luchtvaart en luchthavens,” zei hij.”

De Duitse Europarlementariër Christine Anderson heeft een artikel geschreven op haar Telegramkanaal. Ze schrijft, ik blijf het zeggen. Het EU-parlement is het grootste gekkenhuis ter wereld. Ze schrijft dat ze de bijeenkomst van de officiële COVID-onderzoekscommissie van de EU bijgewoond heeft. Onder het motto “Lessons learned – Lessen uit het verleden” gaven leden van de EU-Commissie deze keer informatie over het vroegere en toekomstige verloop van de “pandemie”. Het laatste restje vertrouwen in enige redelijkheid viel in duigen toen ik moest luisteren naar de vertegenwoordiger van de EU-Commissie die nog steeds in alle ernst beweerde dat de “vaccins” absoluut veilig en doeltreffend waren en iedereen opriep zich koste wat kost te blijven laten inenten tegen COVID-19. Politici zijn hopeloos verstrikt in hun eigen propaganda en zelfopgewekte hysterie.

Kort nieuws

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Peter Szijjarto heeft bekend gemaakt dat zijn land een overeenkomst met Gazprom heeft getekend om vanaf deze maand dagelijks 5,8 miljoen kubieke meter extra gas te leveren.

De Amerikaanse advocaat Lin Wood heeft zijn volgers laten weten dat het Amerikaanse Hooggerechtshof de verkiezingen van 2020 heeft vernietigd. Die verkiezingsfraude moet uiterlijk aanstaande zaterdag, 3 september aangekondigd worden. Na die datum worden alle stembiljetten ofwel het bewijsmateriaal vernietigd.

Ravil Maganov, voorzitter van Ruslands grootste private olieproducent Lukoil, is gisteren overleden na een “val uit het raam” van een ziekenhuis in Moskou.  In maart riep de raad van bestuur van Lukoil op tot “de snelste beëindiging van het gewapende conflict,” sprak “oprechte empathie uit voor alle slachtoffers,” en zei “we zijn een groot voorstander van een duurzaam staakt-het-vuren en een oplossing van de problemen door middel van serieuze onderhandelingen en diplomatie.”

Economie

Op het Telegramkanaal Wolverine is een filmpje te zien over de QFS-kaart. De afgelopen drie jaar is het mondiale financiële systeem druk bezig geweest met de omschakeling van zijn internationale betalingssystemen op de nieuwe bankstandaard ISO 20022. Dat is een op XML gebaseerde standaard. Stellar staat meer gegevens en complexere gegevensstructuren toe dan SWIFT-FIN/MT en DTAZV. De go live-maand is vastgesteld op november van dit jaar. De naleving van ISO 20022 zal in de loop van deze maand beginnen. De overgang voor banken naar dit nieuwe digitale monetaire systeem zal doorgaan tot het in november 2025 verplicht wordt.

The Verge meldt dat Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en Whatsapp nieuwe functies voor de fora ontwikkeld heeft, waarvoor betaald moet worden. De nieuwe functies moeten een extra bron van inkomsten worden voor het bedrijf nu ze merken dat de advertentiemarkt in begint te zakken. Tot voor kort was het bedrijf volledig afhankelijk van advertentie-inkomsten. Die markt staat al langere tijd zwaar onder druk. Meta heeft een nieuwe bedrijfstak opgericht voor deze nieuwe betaalfuncties. Het is nog niet duidelijk aan welke functies het bedrijf precies denkt, maar het zal een aanvulling zijn op de bestaande advertentieactiviteiten. De trend om minder afhankelijk te zijn van advertentiegelden zien we bij meer social media bedrijven. Ook Twitter, Snapchat en Telegram hebben abonnementen gelanceerd die toegang geven tot exclusieve functies en mogelijkheden.

Dr. Roger McGrath ontkracht de leugens over elektrische voertuigen en heeft gezegd dat ze eigenlijk verschrikkelijk zijn voor het milieu. Ook Tucker Carlson somde gisteren in zijn programma op Fox News een aantal feiten op waar veel mensen niet bij stilstaan. Een enkele batterij voor een elektrische auto heeft minstens 30 pond lithium, 60 pond kobalt, 130 pond nikkel, 90 pond koper, 190 pond grafiet en ruwweg 500 pond staal, aluminium, magnesium, plastic en andere materialen’ nodig. Allemaal afkomstig uit de mijnbouw.

Een Singaporese olietanker, de Affinity V, een 252-meter lange olietanker is aan de grond gelopen in het Suezkanaal en heeft het scheepvaartverkeer in één van ’s werelds drukste waterwegen lange tijd geblokkeerd. Gevreesd wordt dat de blokkade een herhaling kan veroorzaken van de stremming van het Suezkanaal in 2021, die de wereldhandel zes dagen lang ernstig verstoorde. Lokale media bevestigen dat het scheepvaartverkeer is stilgelegd.

Het weer

En dan het weer. Vandaag zien we opnieuw zonnig weer, waarbij de temperatuur nog op kan lopen tot 28 graden in het zuiden van het land. Elders komen de maxima uit tussen 25 en 27 graden. Zaterdag zien we vanuit het zuiden meer bewolking ontstaan en neemt de kans op regen toe mogelijk hier en daar met onweer. Kijken we naar het weekend dan zien we dat met name op zaterdag er meer bewolking gaat ontstaan met kans op regen en onweer. Vooral in het zuiden en zuidoosten van het land kunnen zich stevige buien ontwikkelen. De temperaturen variëren tussen de 20 en 25 graden. Vanaf zondag krijgen we weer zomers weer met een gemiddelde temperatuur van 25 graden. Ook dan houden we kans op een onweersbui.