www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

De Oostenrijkse Minister van Volksgezondheid, Johannes Rauch (Grüne), heeft gisteren gemeld dat de inentingsplicht voor Corona in Oostenrijk wordt afgeschaft. De federale regering heeft donderdag het definitieve einde van de verplichte vaccinatie aangekondigd. De maatregel bleek niet proportioneel. Het heeft er wel voor gezorgd dat er sociaal gezien diepe kloven tussen de mensen zijn ontstaan en de solidariteit in het land is verdwenen.

Volgende week dinsdag zullen Amerikaanse aanklagers eisen dat Ghislaine Maxwell tenminste 30 tot 55 jaar achter de tralies verdwijnt voor het ronselen van jonge meisjes die vervolgens misbruikt werden door zakenman Jeffrey Epstein. De advocaten van Maxwell gaven vorige week aan dat zij vinden dat Maxwell niet meer dan vijf jaar celstraf zou moeten krijgen voor haar aandeel in het misbruikschandaal. Om dat doel te bereiken heeft Ghislaine Maxwell haar connectie met de Clinton Foundation gebruikt om een lagere straf te krijgen. Ze heeft nu zelf toegegeven dat ze meehielp om het Clinton Global Initiative op te richten aldus de Daily Mail.

De besprekingen tussen Turkije en Finland, die tot doel hadden Ankara op andere gedachten te brengen en zijn weigering om Helsinki tot de NAVO toe te laten in te trekken, zijn blijkbaar mislukt. Toch blijft de Finse president Sauli Niinisto optimistisch. Op de persconferentie gaf hij aan dat hij tijdens de bijeenkomst met Turkije geen voortuitgang heeft geboekt, maar dat Finland waarschijnlijk in september zal toetreden tot de NAVO.

Premier Ranil Wickremesinghe van Sri Lanka vertelde het parlement gisteren dat het Zuid-Aziatische land met een veel ernstiger situatie wordt geconfronteerd  dan alleen de tekorten aan brandstof, gas, elektriciteit en voedsel. De economie van het land is volledig ingestort. Sri Lanka heeft een donorconferentie gepland met China, India en Japan in een poging om de schade zoveel mogelijk te beperken. Niet alleen uit Sri Lanka komen berichten dat het heel erg slecht gaat, het lijkt erop dat Ecuador het volgende land is dat omvalt. Demonstranten bestormden het regeringshoofdkwartier in Ambato. De algemene staking tegen de stijgende prijzen en de regering is de afgelopen dagen verhevigd. President Guillermo Lasso  heeft in zes provincies de noodtoestand afgekondigd. 28 politieagenten worden momenteel vastgehouden door de inheemse bevolking.

De Chinese Minister van Buitenlandse Zaken, Wang Wenbin, heeft geen goed woord over voor de manier waarop Julian Assange behandeld wordt. Hij noemt het hypocriet dat de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk praten over persvrijheid nu ze Assange zo afslachten. In zijn ogen beweren de landen dat mensen vrij zijn om andere landen te ontmaskeren, maar onderworpen worden aan strenge straffen als ze de Verenigde Staten ontmaskeren. In andere landen komt het ter verantwoording roepen van de media neer op ‘politieke vervolging’, terwijl in de VS het hard aanpakken van de media neerkomt op ‘handelen in overeenstemming met de wet’,” voegde Wang er aan toe. “Sommige westerse landen, geleid door de VS, hebben lange tijd oorlog en onrust geëxporteerd, zich gemengd in de binnenlandse aangelegenheden van andere landen en humanitaire rampen veroorzaakt.”

De Bulgaarse regering onder leiding van Kiril Petkov is gevallen door een motie van wantrouwen. Petkov staat bekend als een aanhanger van het World Economic Forum. Door dit verlies is het zeer waarschijnlijk dat de Bulgaren voor de vierde keer in 14 maanden naar de stembus moeten.

Het bestuur van het Republikeinse Comité van Maricopa County verwerpt de presidentsverkiezing van 2020. Daartoe werd deze week een resolutie ingediend die de certificering van de presidentsverkiezingen van 2020 afwijst, (vergelijkbaar met de resolutie van de GOP van Texas) De resolutie is unaniem goedgekeurd.

Het Hooggerechtshof heeft de eeuwenoude wet van New York die het dragen van verborgen vuurwapens aan banden legt, vernietigd. Dit is de eerste belangrijke beslissing over het Tweede Amendement in meer dan tien jaar tijd. Met een 6-3 meerderheid zei rechter Clarence Thomas gisteren dat de eis van de wet dat New Yorkers die een vergunning willen om een handwapen in het openbaar te dragen “een goede reden” moeten kunnen aantonen dat het wapen specifiek nodig is voor zelfverdediging “het Veertiende Amendement schendt door te voorkomen dat gezagsgetrouwe burgers met gewone behoeften aan zelfverdediging hun recht om wapens te houden en te dragen in het openbaar kunnen uitoefenen”. Hoewel het besluit betrekking heeft op de wetgeving van New York, zal het waarschijnlijk ook gevolgen hebben voor een handvol andere staten met soortgelijke vergunningsregelingen, waaronder Californië, Hawaï, Maryland, Massachusetts, New Jersey en Rhode Island.

Andrew Giuliani belooft alle door George Soros gefinancierde officieren van justitie in de staat New York te ontslaan. Daarnaast verklaarde hij als enige kandidaat dat de verkiezingen van 2020 waren gestolen van president Trump.

Ongevaccineerde Australische leraren zijn weer welkom op school nadat het mandaat beëindigd is. Dat geldt ook voor schoolpersoneel en werknemers in de kinderopvang.  Zij mogen hun werk weer hervatten, slechts enkele weken nadat velen werden ontslagen omdat ze de Covid-prik weigerden.

Eurocommissaris Frans Timmermans heeft nieuwe wetsvoorstellen gelanceerd die hard gaan ingrijpen bij de agrarische sector en hen mogelijk nog verder in het nauw drijven. Brussel wil het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen uiterlijk in 2030 gehalveerd hebben. Volgens de eerste berichten zou Nederland naar verhouding veel pesticiden gebruiken en daarom waarschijnlijk een nog hogere nationale doelstelling opgedragen krijgen. Volgens een bericht in De Telegraaf komt Timmermans ook met een natuurwet. Tegen 2030 moet ten minste 20 procent van de natuur weer gezond zijn, daarom lanceert hij bindende natuurdoelen. Lidstaten moeten een nationaal plan opstellen om  landbouwgronden, veenweidegebieden, bossen, rivieren en de zeebodem weer gezond te maken. Om de CO2 uitstoot te laten dalen oppert hij dat het waterpeil in veenweidegebieden verhoogd moet worden of dat gebieden ontpolderd moeten worden. Dat zou kunnen betekenen dat melkveehouders in het Groene Hart mogelijk het veld moeten ruimen.

Interpol heeft een wereldwijde aanpak van social engineering-fraude aangekondigd. In een twee maanden durende operatie, met de codenaam First Light 2022, hebben rechtshandhavingsinstanties invallen gedaan op meer dan 1.700 locaties wereldwijd, 3.000 verdachten geïdentificeerd en 50 miljoen dollar aan illegaal geld in beslag genomen. In totaal namen 76 landen deel.

De op vier na grootste levensverzekeringsmaatschappij in de Verenigde Staten heeft bevestigd deze week bevestigd dat het in 2021 1,4 miljard dollar uitbetaald heeft als gevolg van niet-Covid-gerelateerde sterfgevallen onder 18- tot 64-jarigen. Het bedrag vertegenwoordigt een stijging van 176% sinds de Covid-19 injecties werden uitgerold op de gemiddelde uitbetaling voor sterfgevallen over 2019 en 2020.

Wereldwijd dreigt een tekort te ontstaan aan de medicijnen Actilyse en Metalyse, die gebruikt worden voor de behandeling van een longembolie, hartinfarct of herseninfarct. De tekorten worden veroorzaakt door een toename van het aantal gebruikers en productieproblemen bij de Duitse fabrikant Boehringer Ingelheim. Tot begin 2024 wordt er naar verwachting minder van de producten geleverd dan gewoonlijk. Afgesproken is dat ziekenhuisapotheken de medicijnen tijdelijk mogen uitwisselen, omdat er in sommige ziekenhuizen meer voorraad is dan in andere. Ziekenhuisapothekers mogen geneesmiddelen volgens de Geneesmiddelenwet normaal alleen leveren aan patiënten. Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers laat in een brief aan de Tweede Kamer weten dat ook met de fabrikant wordt overlegd over bijvoorbeeld het verlengen van de houdbaarheidsdatum voor Metalyse.

Volgens website The Hill.com heeft de Shelter Hope Pet Shop in Thousand Oaks in Californië sinds kort een extra vraag toegevoegd aan het standaard adoptie interview voor potentiële huisdiereigenaren. De vraag luidt: Hoe staat u tegenover wapenbeheersing? Op de site staat te lezen dat als iemands overtuigingen niet in lijn zijn met de die van het asiel, zij geen huisdier aan diegene ter adoptie zullen aanbieden. Wie wapenbeheersing niet steunt, krijgt geen dier toegewezen uit de Shelter Hope Pet Shop. Een aantal Republikeinse donateurs van het opvanghuis hebben gedreigd dat ze de financiële steun zullen stopzetten als de eigenaresse de interviewvraag over wapenbeheersing niet verwijdert.

En dan het weer. De warmte van gisteren lijkt vandaag te worden verdreven door intensieve buien die vanochtend het land verlaten via het noorden. Lokaal kan er veel water vallen en een onweersbui is ook niet uitgesloten. Langzaam maar zeker zal het vanuit het zuiden overal weer droog worden en breekt ook de zon weer door. In de middag komt de temperatuur uit tussen de 22 en 24 graden. Toch blijft het niet de hele dag droog. In de loop van de middag zullen vanuit België weer nieuwe intense buien over het land trekken.