www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Via een videoverbinding vanuit Kiev heeft de Oekraïense president Vladimir Zelensky de aanwezigen op de NAVO top in Brussel toegesproken. Hij vroeg de aanwezigen om meer wapens, gevechtsvliegtuigen, tanks en een beter luchtafweergeschut. Ook beweerde hij dat Rusland oorlogsmisdaden begaat.   

Tijdens zijn tweedaagse reis naar Brussel is de Canadese premier Justin Trudeau ook op visite geweest bij het Europees Parlement. Hij kreeg alles behalve een warm onthaal. De Duitse politica Christine Anderson haalde fel naar hem uit vanwege zijn acties tijdens het vrachtwagenkonvooi. Ze noemde hem een schande voor elke democratie en zei dat hij de grondrechten met voeten treedt door zijn eigen burgers te vervolgen en te criminaliseren als terroristen. Ze eindigde haar tirade met de woorden: bespaar ons alstublieft uw aanwezigheid. Ook het uit Kroatië afkomstige Europees parlementslid Mislav Kolakusic beschuldigde de premier er van een dictatuur van de ergste soort te voeren.

Afgelopen maand was het ziekteverzuim ongekend hoog, dat melden de arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare. Het gemiddelde was 5,5% wat betekent dat 5,5 werknemers op de honderd geregistreerd staan als ziek. Zo’n zestig procent van de zieken meldde zich ziek met een coronabesmetting. Vijftien procent van de ziekmeldingen had te maken met griep.

Artyom Turov, afgevaardigde van de Russische doema heeft een verklaring afgelegd waarin hij stelt dat er een militair tribunaal moet worden opgericht dat gevallen van het gebruik van burgers als “menselijk schild” moet onderzoeken. Turov heeft diverse voorbeelden van het gebruik van dergelijke tactieken door neonazi’s gehoord van mensen die nu uit Mariupol worden geëvacueerd. 

Tientallen baby’s wachten in de bunkers van Kiev om opgehaald te worden. Door de reisbeperkingen als gevolg van Corona en de huidige oorlog kunnen zij naar hun adoptieouders. Oekraïne is populair bij paren die geen kinderen kunnen krijgen of bij mensen die ouders willen worden via een draagmoeder. In 2004 is draagmoederschap toegestaan in het land in tegenstelling tot veel Europese landen. Voor veel jonge vrouwen is het draagmoederschap een manier om veel geld te verdienen. De kinderloze paren komen vaak uit de Europese Unie, de Verenigde Staten of China.

Levensverzekeringsmaatschappijen beginnen COVID-vaccinclaims af te wijzen. Mensen die aanspraak proberen te maken op hun levensverzekering en afgewezen werden door hun verzekeringsmaatschappij hoeven ook niet te hopen op steun van rechters. Steeds meer rechters staan op het standpunt dat de bijwerkingen van het vaccin openbaar en bekend zijn en dat iemand er dus vrijwillig voor kiest om het vaccin te krijgen. Als iemand als gevolg van die keuze overlijdt, dan wordt dat gezien als zelfmoord.  

Volgens de Los Angeles Times is marathonloopster Trisha Paddock overleden nadat ze een zware hartaanval kreeg bij de finish. De 46-jarige moeder van 3 kinderen werd in het ziekenhuis nog aan de beademing gelegd, maar overleefde de hartaanval niet. TENNISSER EN WIELRENNER

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie heeft deze week per ongeluk een lijst gepubliceerd van vermeende klanten van de studentenprostituees van het Sarah Lawrence College. De 62-jarige Larry Ray wordt beschuldigd van het leiden van een sekte vanuit het studentenhuis van zijn dochter Talia. De lijst met namen werd onder verzegeling ingebracht als bewijs in het proces en bevatte 121 namen van mensen uit de zakenelite van New York.  Onder de vermeende klanten bevinden zich advocaten, zakenlieden, een beroemde schilder, architect en een rechter van het Hooggerechtshof. Het Ministerie van Justitie stuurde later een e-mail waarin het toegaf dat het bestand per vergissing was gedeeld, en voegde eraan toe: Gelieve deze lijst op geen enkele manier te reproduceren, te delen of te gebruiken.

Epidemioloog dr. Paul Alexander die zeer kritisch is over de mRNA-vaccins heeft op Substack een blog geschreven waarin hij aangeeft dat Pfizer hem een miljoen dollar en een maandsalaris van 50.000 dollar bood om te stoppen met schrijven over Pfizer en diens directeur Albert Bourla. Dokter Alexander heeft dat aanbod geweigerd en sloot zich aan bij andere artsen die ook niet langer zwijgen en zich wel uitspreken over de gevaren van de vaccins. Ook blijft de epidemioloog de truckers in Canada en de Verenigde Staten helpen in hun strijd tegen de vaccinatieplicht. 

En dan het weer. Ook vandaag belooft weer een mooie dag te worden al kan de dag in het noorden enigszins bewolkt en mistig beginnen. In het zuiden schijnt de zon de hele dag uitbundig. De middagtemperatuur komt uit tussen de 15 en 18 graden. Ook in het weekend zullen we de zon veelvuldig zien.