www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Op de site pensioenpro.nl staat te lezen dat Nederland mogelijk geen volledige aanspraak kan maken op 4,7 miljard uit het EU-coronaherstelfonds als de Wet toekomst pensioenen niet doorgaat. Het kabinet heeft zelf deze wet als voorwaarde aangedragen voor het verkrijgen van het geld. Mocht de wet niet ingevoerd worden dan zal Nederland mogelijk niet het volledige bedrag tegemoet kunnen zien. Ons kabinet blijkt maar liefst 21 hervormingen door te moeten voeren in ruil voor de coronasteun. Andere hervormingen zijn bijvoorbeeld een CO2 heffing voor de industrie, het verhogen van de vliegbelasting en investeringen in de energietransitie. De EU heeft namelijk als voorwaarde gesteld dat veertig procent van het geld besteed moet worden aan de klimaatagenda en twintig procent aan digitale transitie.

Europarlementariër Rob Roos van JA21 waarschuwt op Twitter de boeren en inwoners van ons land voor een nieuwe Europese wet die op het punt staat aangenomen te worden. Deze Natuurherstelwet zet volgens de Europarlementariër het hele land op slot, hij noemt het dan ook de Nederland-op-slot-wet. Deze nieuwe wet stelt dat de natuur nergens meer mag verslechteren. Dat geldt dan niet alleen voor de nu al aangewezen Natura2000-gebieden, maar voor het hele land. De wet eist geen instandhouding, maar herstel. Roos geeft aan dat de provincies Zeeland, Zuid- en Noord-Holland, Friesland, Groningen en Flevoland hun borst nat kunnen maken. Hij heeft een voorstel ingediend om de deze Natuurherstelwet te verwerpen.

Het Amerikaanse Nationaal Archief vraagt voormalige presidenten en vicepresidenten om geclassificeerde en presidentiële documenten te controleren. Het Archief zou de brief ook hebben gestuurd naar vertegenwoordigers van de voormalige presidenten Donald Trump, Barack Obama, George W. Bush, Bill Clinton, George H.W. Bush en Ronald Reagan en de voormalige vicepresidenten Pence, Biden, Dick Cheney, Al Gore en Dan Quayle.

Gisteren op de Dag van de Russische Student sprak Vladimir Poetin studenten toe en beantwoordde hij de vraag van een student die haar studie in Wenen moest staken vanwege een Russisch-fobische houding: “Na de Tweede Wereldoorlog was Duitsland verdeeld in vier sectoren: Amerikaans, Brits, Frans en Sovjet. De Sovjet-Unie beëindigde op legitieme wijze de bezettingsstatus, maar de Verenigde Staten niet”, zei de Russische president. Volgens Poetin bevinden “Amerikaanse bezettingstroepen” zich “formeel en legaal” op het grondgebied van de Bondsrepubliek Duitsland. Vladimir Poetin zei ook dat hij goede relaties onderhoudt met gewone mensen in het Westen, wier mening niet verandert “afhankelijk van de politieke situatie”.

De Duitse site Compact Magazine schrijft dat de voorzitter van de Russische Staatsdoema, Vyacheslav Volodin, heeft opgeroepen tot een internationaal militair tribunaal naar het voorbeeld van de Neurenbergprocessen tegen de Duitse ex-kanselier Angela Merkel en de voormalige Franse president François Hollande. Beiden hebben in interviews toegegeven dat zij het Minsk-akkoord alleen hadden ondertekend om Oekraïne de tijd te geven zich te herbewapenen. Wolodin ziet dit als het vervullen van de “misdaad tegen de vrede”, die ook door de Verenigde Naties wordt erkend.

Na meer dan twee jaar heeft Facebook gisteren aangekondigd dat het Donald Trump weer zal toestaan om zijn Facebook-account te gebruiken. De stap volgde op een verzoek vorige week. Op 7 januari 2021 had Facebook besloten president Trump te blokkeren op zijn social media platform. Trump reageerde later op de dag op de actie van Facebook op Truth Social zijn eigen platform. Hij schrijft: Facebook, dat miljarden dollars aan waarde heeft verloren sinds uw favoriete president, ik, werd “verbannen”, heeft zojuist aangekondigd dat ze mijn account weer in ere herstellen. Dit mag nooit meer gebeuren met een zittende president of iemand anders die geen vergelding verdient.

Rio Times online schrijft dat de Braziliaanse president Lula da Silva grote techbedrijven wil dwingen “antidemocratische” inhoud te identificeren. De Braziliaanse regering kondigde deze week haar voornemen aan om een pakket wetgevende maatregelen naar het Nationaal Congres te sturen dat voorziet in de strafbaarstelling van publicaties die aanzetten tot “geweld tegen instellingen”. De maatregel is bekend geworden als het “Democratiepakket”. Het is de bedoeling twee wetsvoorstellen en een grondwetswijziging in te dienen. De teksten worden voorbereid door Elias Vaz, secretaris voor wetgevingszaken van het ministerie van Justitie. Een van de maatregelen verplicht sociale mediaplatforms tot het preventief verwijderen van inhoud.

Saudi-Arabië’s Oversight and Anti-Corruption Authority, bekend als Nazaha, zei maandag dat het 142 overheidsfunctionarissen had gearresteerd voor hun vermeende betrokkenheid bij tal van misdrijven. De autoriteiten hadden de afgelopen maand 2.364 inspectiebezoeken afgelegd. Na onderzoek werden 307 personen aangeklaagd en 142 personen gearresteerd.

The Gateway Pundit schrijft dat Huis van Afgevaardigden leider James Comer een onderzoek start naar Hunter Biden, de zoon van president Joe Biden zijn  kunstverkoop. De Republikein stuurde een brief aan de kunsthandelaar van Hunter Biden, Georges Berges, met het verzoek om informatie over anonieme kopers van het afvalkunstwerk van Hunter Biden. “De Commissie Oversight and Accountability onderzoekt de handelingen van president Joe Biden en zijn familie in binnen- en buitenland,” schreef voorzitter Comer. “. Hoewel Hunter Biden een onervaren kunstenaar is, heeft hij exorbitante bedragen ontvangen voor de verkoop van zijn kunstwerken, de identiteit van de kopers blijft onbekend, en u lijkt de enige boekhouder te zijn van deze lucratieve transacties.” In 2021 ontmoette Hunter Biden potentiële kopers van zijn kunstwerk op een privé-evenement in Los Angeles, nadat Psaki had beloofd de identiteit van de potentiële kopers geheim te houden voor de Bidens. Ook werd ontdekt dat Hunter Biden’s Soho kunsthandelaar Georges Bergès nauwe banden heeft met China en ooit werd gearresteerd voor het uiten van “terroristische bedreigingen”. De afvalkunstwerken van Hunter varieerden van 75.000 dollar voor kunstwerken op papier tot 500.000 dollar voor grootschalige schilderijen.

Kort nieuws

Duitse luchthavens, overheidsinstanties en organisaties in de financiële sector zijn getroffen door cyberaanvallen.

Tucker Carlson van Fox News meldt dat uit e-mails blijkt dat Hunter Biden geheime documenten deelde met een Oekraïense zakenpartner. We hebben hier te maken met een misdaad. Hunter Biden wist duidelijk dat het een misdaad was, omdat hij zijn zakenpartner in dezelfde e-mail vertelde om naar CVS te gaan en een wegwerptelefoon te kopen.

RT schrijft dat Brazilië de app Telegram een boete heeft opgelegd omdat het niet heeft voldaan aan een gerechtelijk bevel dat de app verplichtte accounts van aanhangers van voormalig president Jaïr Bolsonaro te schorsen.

Economie

Het Verenigd Koninkrijk onthult een masterplan om voet aan de grond te krijgen in de mondiale halfgeleidersindustrie. Het land zal belastinggeld gebruiken om Britse bedrijven te steunen die microchips ontwikkelen. Microchips zijn beschreven als de “hersenen” die bijna alle elektrische apparaten aandrijven, van smartphones en computers tot auto’s en wasmachines. Omdat dit vitale onderdelen van een groot aantal technologieën zijn geworden, zijn microchips de afgelopen jaren een belangrijk symbool van geopolitieke macht geworden. Ambtenaren die met de plannen bekend zijn, beweren dat de staat startkapitaal in Britse startende bedrijven zal pompen en bestaande bedrijven zal helpen zich op te schalen.

Gezondheid

De regering van het Verenigd Koninkrijk heeft officieel verklaard dat het niet langer vereist dat gezonde mensen onder de 50 jaar COVID-boosterdoses krijgen. Nu het VK begint te herstellen van de pandemie, zal het universele Covid-vaccinprogramma dit jaar worden afgebouwd. Terwijl de overgang van een pandemische noodhulp naar een herstel van een pandemie vordert, heeft de [Joint Committee on Vaccination and Immunisation] JCVI geadviseerd de booster niet aan te bieden voor personen van 16 tot 49 jaar die geen klinisch risico lopen.  

Duitsland zag een toename van 276% in het aantal sterfgevallen in 2022. Farmaceut Pfizer loog want gevaccineerde Duitsers ontwikkelen vaccingerelateerde AIDS en er stierven 1 miljoen in minder dan een jaar volgens geheime Duitse regeringsgegevens. 976.838 Duitsers verloren hun leven. Bovendien bevestigden de gegevens dat het immuunsysteem van de gevaccineerden al was gedegradeerd tot een gemiddelde van 87%. In week 49 van 2022 had het land meer dan 102.000 sterfgevallen gehad, een duizelingwekkende stijging ten opzichte van de 27.291,6 sterfgevallen in week 49 van 2020.

Het weer

En dan het weer. Vandaag zijn er naast wolkenvelden ook perioden met zon. De middagtemperatuur varieert van 3 tot vijf graden. Het blijft naar verwachting droog en er waait een matige noordenwind.