www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Oud-presentator en journalist Willibrord Frequin is gisteren op 80-jarige leeftijd overleden. Volgens zijn familie is hij vredig in zijn slaap overleden. Frequin leed aan de ziekte van Parkinson en had te maken met hartfalen. De journalist werd bekend als presentator die de confrontatie niet schuwde. Hij werd bij het grote publiek bekend met zijn programma: de week van Willibrord, waarin hij zich vastbeet in onrecht en opkwam voor de zwakkeren in de samenleving.

De BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) richten een  gezamenlijke commissie voor samenwerking op ruimtevaartgebied op. Daarmee is een nieuw hoofdstuk begonnen van gezamenlijke observatie en gegevensuitwisseling van teledetectiesatellieten tussen de vijf lidstaten. Zhang Kejian, hoofd van de CNSA, zei tijdens de eerste vergadering van de commissie via video dat de oprichting van de commissie een leidraad zal zijn voor het mechanisme voor het delen van gegevens via teledetectie om de sociaaleconomische ontwikkeling van de BRICS-landen beter te helpen bevorderen en gemeenschappelijke uitdagingen, zoals klimaatverandering, rampenbestrijding en milieubescherming, aan te pakken. Leiders van de ruimteagentschappen van Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika deelden updates over hun activiteiten en de uitvoering van de overeenkomst inzake de samenwerking op het gebied van BRICS-satellietconstellatie voor teledetectie, aldus de administratie.

In de Daily Mail UK is te lezen dat een hoop Britten verontwaardigd zijn door een actie van een republikeinse pressiegroep die nu een aantal dagen voor de viering van het platina jubileum van koningin Elizabeth grote billboards heeft geplaatst met daarop de tekst: maak Elizabeth de laatste. De campagne is betaald met meer dan 43.000 pond crowdfunding. Republic beweert dat er tot nu toe posters zijn opgehangen in steden als Aberdeen, Glasgow, Newcastle, Leeds, Liverpool, Londen en Birmingham. Aanstaand weekend wordt in het Verenigd Koninkrijk tijdens het Platinum Jubilee Weekend de 70-jarige regeerperiode van de koningin gevierd.

Volgens juridische documenten is Twitter akkoord gegaan met een geldboete van 150 miljoen dollar om beschuldigingen te schikken dat het privé-informatie, zoals telefoonnummers, gebruikte om advertenties te personaliseren terwijl het bedrijf de gebruikers had geïnformeerd dat de informatie zou worden gebruikt voor veiligheidsdoeleinden.

Meer dan 500 militairen hebben een aanklacht ingediend tegen de Amerikaanse regering. Hun voornaamste argument is dat het vaccinmandaat onwettig is omdat er in de VS geen goedgekeurd vaccin beschikbaar is. Dit betekent dat ongeveer 55% ( hoeveelheid gevaccineerd sinds het mandaat van 23 augustus 2021 van de minister van Defensie (SecDef) ) van de militairen illegaal en onder dwang is gevaccineerd.

De “onhygiënische omstandigheden” die hebben geleid tot de sluiting van een fabriek voor zuigelingenvoeding in de Verenigde Staten, zijn tot in detail uiteengezet voor het Amerikaanse Congres. De lijst van problemen in de fabriek van Abbott Nutrition in Sturgis, Michigan, omvatte een lekkend dak, stilstaand water, scheuren in de apparatuur waardoor bacteriegroei mogelijk werd, en een eerdere dagvaarding voor onvoldoende handen wassen, vertelde Dr. Robert Califf, het hoofd van de Food and Drug Administration, aan een panel van het Huis.

En dan het weer. Vandaag krijgen we te maken met licht wisselvallig weer en een lagere temperatuur. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af, in het noordoosten van het land kan het af en toe gaan regenen. De temperatuur komt uit tussen de 15 en 19 graden. Kijken we naar het weekend dan wordt het een flink stuk koeler. De middagtemperaturen komen dan uit rond de 13 of 14 graden. Door de stevige noordwestenwind is de gevoelstemperatuur nog lager. Zon, wolken en buien wisselen elkaar af.