www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

De land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland heeft laten weten volgende week een verkennend gesprek te willen voeren met stikstofbemiddelaar Johan Remkes. Dit nadat premier Mark Rutte aan LTO-voorzitter Van der Tak in een telefoongesprek heeft toegezegd dat er wat betreft het kabinet geen taboes zijn om over te praten. De actiegroep Farmers Defence Force schuift niet aan bij het gesprek en Agractie heeft nog geen definitief besluit genomen over het gesprek.  

Aanstaande maandag vanaf 10 uur gaan boeren bij het gemeentehuis in Almelo pakketten hutspot met rookworst uitdelen. Dit omdat ze zien dat steeds meer burgers het moeilijker krijgen om gezond eten te kopen. De prijzen schieten omhoog en zeker voor de laagste inkomens in ons land is gezond eten vaak niet meer te betalen.

Op welt.de is te lezen dat de stad Hannover, de hoofdstad van Nedersaksen, een pakket maatregelen heeft gelanceerd om energie te besparen. Daarin staat te lezen dat alle openbare fonteinen uitgeschakeld gaan worden. Verder wordt de gasverwarming in gemeentelijke zwembaden stopgezet. Dit betekent dat de douches van zwembaden en openluchtbaden in de toekomst koud zullen blijven, maar dat er ook geen warm water meer zal komen uit de douches in sporthallen en gymzalen. Burgemeester Belit Onay heeft daarnaast de kamertemperatuur in de gemeentelijke gebouwen laten beperken tot maximaal 20 graden. Ook het stadhuis, musea en andere bezienswaardigheden zullen ’s nachts niet langer verlicht zijn.

De Duitse milieusenator Bettina Jarasch van de Groenen heeft aangegeven dat het belangrijk is dat de overheidssector zorgvuldig omgaat met energie. Daarom gaat ook de Duitse hoofdstad Berlijn overschakelen op de spaarstand. Van in totaal 200 bekende gebouwen zullen de 1400 schijnwerpers worden gedoofd. Werknemers van een elektriciteitsbedrijf krijgen drie tot vier weken de tijd om de verlichting uit te schakelen. Ze zullen zo’n 100 tot 120 schijnwerpers per dag uitschakelen maar niet ontmantelen. Toch weet Bild te melden dat ondanks het zomerreces de parlementsgebouwen gedurende drie weken overdag fel verlicht zijn geweest en steeds afgekoeld werden tot 22 graden. En elke avond verlicht Bundestag-voorzitter Bärbel Bas de gebouwen een uur met lasers in felle kleuren en klinkt er luide muziek uit dertig luidsprekers, kosten 12.500 euro per avond.

Persbureau AP meldt dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un gewaarschuwd heeft dat hij klaar is om zijn kernwapens te gebruiken in potentiële militaire conflicten met de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Dat zeiden de staatsmedia gisteren terwijl De Koreaanse leider zegt dat ze het Koreaanse schiereiland naar de rand van oorlog duwen.

Meer dan vijftig Republikeinen hebben Joe Biden opgeroepen om een   cognitieve test te doen om te kijken of hij nog in staat is te functioneren als president. Op het moment dat Donald Trump president was, riepen de Democraten om zo’n test, die Trump vervolgens deed en goed doorstond.

De woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, heeft een aantal opmerkelijke uitspraken gedaan met betrekking tot de censuur door de Amerikaanse overheid en Big Tech van wereldwijde gebeurtenissen. Ze gaf aan dat de mainstreammedia massaal informatie onderdrukken om te voorkomen dat de Westerse burgers het nieuws uit Rusland horen of zien. Ze spreekt over Orwelliaanse en fascistische activiteiten van de Westerse wereld en die blijven niet onopgemerkt.

De Verenigde Naties hebben in Istanbul akkoorden gesloten met de Oekraïne en Rusland om de uitvoer van graan van Oekraïense havens via de Zwarte Zee te garanderen. De Turkse president Erdogan trad op als gastheer en bemiddelaar. Secretaris-generaal Antonio Guterres geeft aan dat vooral ontwikkelingslanden en de kwetsbaarste mensen zullen profiteren van dit akkoord. Ook zullen hierdoor de voedselprijzen naar verwachting weer stabiliseren. Erdogan sprak de hoop uit dat de overeenkomst over de graanexport mogelijk een keerpunt zal blijken te zijn en dat de oorlog ook aan de onderhandelingstafel zou kunnen eindigen.  

Vorige week verscheen er al een opmerkelijke tweet van de New York Times waarin ze schrijven dat het nu de tijd en plaats is voor kannibalisme. De Zweedse wetenschapper, professor Magnus Soderlund van de Stockholm School of Economics gelooft dat het beoefenen van kannibalisme de planeet zou kunnen redden. Hij zegt dat mensen kannibalen moeten worden om klimaatverandering tegen te gaan, omdat het eten van mensenvlees ‘duurzamer’ is dan de vleesindustrie.

Voormalig Greenpeace-president Dr. Patrick Moore heeft in een interview een opmerkelijke uitspraak gedaan. Hij zei: ‘Toen klimaatverandering voor het eerst als een probleem naar voren kwam, realiseerde ik me dat we allemaal voor de gek werden gehouden en dat het allemaal om geld ging. Wat de politici willen, zijn verhalen die mensen bang maken.’

Economie

Meta, het moederbedrijf van Facebook heeft voor het eerst in haar bestaansgeschiedenis de omzet zien dalen. Het bedrijf had te maken met dalende advertentieverkopen en stijgende kosten. Directeur Mark Zuckerberg denkt dat de afzwakkende economie een grote impact zal gaan hebben op de digitale reclamewereld. De directeur verwacht dan ook geen verbeteringen voor het komende kwartaal. Tijdens de coronapandemie zag het bedrijf juist een forse groei in online reclames, dat loopt nu terug. De kostenstijging kwam vooral doordat het personeelsbestand bij Facebook en Instagram met 32 procent groeide.

Europese wijnboeren verwachten dat ze dit jaar minder wijn zullen gaan bottelen. Vorig najaar hadden de wijngaarden te lijden onder vorst en hagel, nu worden de druiven getroffen door extreem hoge temperaturen. De producenten verwachten dat de opbrengst dit jaar daardoor 25% minder zal zijn dan normaal. De getroffen wijnboeren zijn gevestigd in Spanje, Portugal, Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

De Wall Street Journal meldt dat de Amerikaanse investeringsmaatschappij Blackstone zo’n vijftig miljard dollar opgehaald heeft bij investeerders om straks wereldwijd goedkoop woningen op te kopen als de huizenmarkt instort. Daarvoor heeft het bedrijf een nieuw vastgoedfonds in het leven geroepen, Blackstone Real Estate Parters X. Het kostte de firma drie maanden om dit bedrag bij investeerders op te halen en het is het grootste vastgoedfonds dat ooit bestaan heeft. Door de inflatie en de stijging van de hypotheekrente kunnen steeds meer huizenbezitters hun hypotheek niet meer betalen en zullen ze straks mogelijk gedwongen zijn om hun huis te verkopen. Blackstone is de grootste huizenbezitter en verhuurder in de Verenigde Staten en bezit in Nederland een kleine tweeduizend woningen ter waarde van 800 miljoen euro.

Gezondheid

Dr. Theresa Long, medisch officier bij het Amerikaanse leger, heeft onder ede getuigd dat ze opdracht kreeg van de Biden administratie om vaccinletsels te verzwijgen. 

Het Duitse ministerie van Volksgezondheid heeft officieel toegegeven dat 1 op de 5.000 coronaprikken leidt tot ziekenhuisopname, blijvende invaliditeit of overlijden. Iemand die twee prikken en twee boosters gehaald heeft, heeft dus een kans van 1: 1250 op een zware bijwerking. Het is voor het eerst dat autoriteiten officieel toegeven dat er een serieus probleem is rondom de experimentele covid19-injecties. Dit kan verstrekkende juridische gevolgen hebben.

De arts Prof. Andreas Sönnichsen is verbaasd dat de covid-injecties nog steeds toegediend worden. Hij geeft aan dat geneesmiddelen doorgaans onmiddellijk van de markt gehaald worden als er wereldwijd één tot drie mensen door de vaccins zijn overleden. Met de Covid-vaccins zijn er echter al duizenden sterfgevallen geweest en toch is het er nog. Bovendien vertonen de studies naar de doeltreffendheid van de vaccinatie aanzienlijke methodologische fouten en blijken de prikken helemaal niet zinvol te zijn.

Rairfoundation.com meldt dat een vooraanstaand Zweedse arts en onderzoeker, dr. Ute Kruger, de alarmbel luidt over het verband tussen Covid-19-vaccinatie, snelgroeiende kankers en ontstekingsziekten van de bloedvaten bij patiënten die zijn overleden nadat zij Covid-19 mRNA-vaccinatie hadden gekregen. Hij constateert dat na de prik agressieve en ongewone vormen van  kanker toenemen. Dr. Ute Kruger werkt in het regionale ziekenhuis in Kalmar, Zweden. In een recent interview met de Noorse Medische Vereniging (in het Zweeds en vertaald door de RAIR Foundation USA) uitte Dr Kruger haar bezorgdheid over de buitengewoon hoge percentages agressieve kankers die zij momenteel ziet. Dr Kruger, die 25 jaar in de pathologie en 18 jaar in de borstkankerdiagnostiek heeft gewerkt, heeft 8.000 autopsies onderzocht en is nu overtuigd van het verband tussen vaccinatie en overlijden.

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft op zijn coronavirus dashboard weer nieuwe cijfers gepubliceerd. Daarop is onder meer te zien dat er 12.219.375.500 vaccinaties geadministreerd zijn.  Nu vraagt de WHO social media bedrijven om hen te helpen om de verspreiding van nepnieuws te voorkomen. Toch zijn deze genoemde aantallen vaccinaties ook de moeite van het onderzoeken waard. Want hoe worden meer dan 12 miljard doses in minder dan twee jaar geproduceerd, verpakt en gedistribueerd. Reken even mee: 1 miljard seconden zijn 31 jaren. Zelfs als je 100 bedrijven hebt, die de vaccinaties maken, dan kunnen ze nog maar 3 miljard vaccins maken in drie jaar tijd als ze 1 vaccin per seconde maken. Er waren vijf farmaceuten die de prikken aanboden: Jansen&Jansen, AstraZenica, Moderna, Pfizer en Sputnik. Er zijn meer dan 12 miljard vaccins uitgedeeld afgaand op de administratie van de WHO. Volgens de farmaceuten is het vaccin ‘pas 2 jaren’ op de markt. Vraag is hoe betrouwbaar deze cijfers zijn, zeker als je bedenkt dat veel vaccins ook nog bewaard moesten worden bij temperaturen van -70 graden Celcius. Waar hebben ze dat opgeslagen, hoe hebben ze dat getransporteerd? Waren de vaccins dan toch al jaren eerder klaar en lagen ze te wachten in magazijnen?

Het weer

En dan het weer. Vandaag begint de dag bewolkt en sommige plaatsen valt lichte regen. Tegen de middag gaan we de zon vaker zien en stijgt de temperatuur naar 20 tot 25 graden. De wind is zwak tot matig. Kijken we naar het weekend dan zien we dat zaterdag een mooie zomerdag wordt. De zon schijnt volop en de middagtemperatuur komt uit tussen de 22 en 24 graden. De wind komt van zee en is zwak tot matig. Zondag krijgen we wisselvallig weer met zowel bewolking, zon en hier en daar een bui. Er waait die dag weinig wind, waardoor het drukkend warm kan aanvoelen.

En daarmee zijn we aan het einde gekomen van het nieuwsoverzicht.