www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Vertegenwoordigers van Rusland en de Oekraïne hebben gisteren met elkaar gesproken. Op de agenda stonden de volgende punten: een onmiddellijk staakt-het-vuren, een wapenstilstand en humanitaire corridors voor de evacuatie van burgers uit verwoeste of voortdurend beschoten dorpen en steden.

Het lijkt er op dat Rusland terugkeert naar de goudstandaard. De Russische regering, dient vandaag een wetsvoorstel in de Doema in om de btw op ongemunt goud af te schaffen. Wanneer goudstaven of andere edele metalen in de toekomst bij een bank worden gekocht, zal de huidige 20% belasting op de waarde van het goud niet langer van toepassing zijn. Dit moet ervoor zorgen dat mensen veilig kunnen investeren in iets anders dan de Amerikaanse dollar.

Volgens een persbericht van Europol zijn honderden mensen over de hele wereld gearresteerd als onderdeel van een twee jaar durend onderzoek naar internationale kinderpornonetwerken. Rechtshandhavingsinstanties ontdekten bestanden met onder meer “beelden die sadistische daden van seksueel misbruik van zuigelingen en kinderen uitbeelden. De bestanden werden gevonden, nadat een online dienstverlener in 2019 had gemeld dat hun diensten werden gebruikt om beelden van seksueel misbruik van kinderen te delen. Het onderzoek heeft tot dusver geleid tot de opening van 836 zaken en de internationale bescherming van 146 kinderen.

ING Bank zal geen nieuwe zaken doen met Rusland als gevolg van de situatie in de Oekraïne. Naast het stopzetten van zaken met Russische bedrijven, zal ING nu ook afzien van retailtransactiekosten aan klanten uit de Oekraïne. SWIFT bevestigt dat het Russische banken die onder EU-sancties vallen op 12 maart zal loskoppelen van het internationale betalingssysteem.

Na Oekraïne en Georgië heeft nu ook Moldavië een aanvraag voor kandidaat-lidmaatschap van de Europese Unie getekend.

In een interview met Maria Bartiromo heeft de CEO van Moderna Stephane Bancel toegegeven dat het mogelijk is dat het gepatenteerde DNA van de vaccinmaker drie jaar voor de pandemie overeenkomt met het genetisch materiaal in het COVID-19 virus. Daarnaast vertelde hij dat het waarschijnlijk is dat een lab in China werkte aan het virus. Inmiddels is er bewijsmateriaal opgedoken dat met officiële biochemische en statistische gegevens bevestigd dat Moderna volledig betrokken is geweest bij de creatie van Covid-19.

Van farmaceut Pfizer zijn gegevens van de veiligheidsstudie openbaar geworden. De farmaceut had zich daar hevig tegen verzet, maar moest naar een uitspraak van de rechter de documentatie toch vrijgeven. Uit de veiligheidsstudie blijkt dat er 1223 mensen overleden binnen negentig dagen na vaccinatie. Ook zijn er negen pagina’s die volledig volgeschreven staan met bijwerkingen. In het document is ook te lezen dat het COVID-19-vaccin van Pfizer de levercellen binnengaat en het DNA omzet. Een Zweeds onderzoek heeft aangetoond dat het Pfizer-vaccin het DNA binnen zes uur verandert.

Het Regelgevend Bureau voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (de MHRA) in het Verenigd Koninkrijk was hier volledig van op de hoogte en heeft toch het Pfizer-vaccin toegelaten met de volgende verklaring: De meest voorkomende bijwerkingen met BNT162b2, die meer dan 1 op de 10 mensen kunnen treffen waren pijn op de injectieplaats, vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn, rillingen, gewrichtspijn en koorts. De bijwerkingen waren meestal mild of matig van intensiteit en verdwenen binnen een paar dagen na vaccinatie.

De CDC in de Verenigde Staten heeft deze week zijn covid risico formule herzien. Met deze enkele wijziging nam de pandemie abrupt af van 90% van de Verenigde Staten in hoog-risico rood tot minder dan 30%.

Duitse autoriteiten hebben het megajacht van Russische miljardair Alisher Usmanov in beslag genomen. Het schip van de gesanctioneerde tycoon is in Hamburg geconfisqueerd. Het jacht is naar schatting 800 miljoen dollar waard. Usmanov heeft zakelijke belangen in telecommunicatie, mijnbouw en media in Rusland en daarbuiten.  Volgens de website Marine Traffic, die schepen traceert, koersen veel Russische miljardairs met hun jachten af op de eilandengroep Malediven. De eilanden liggen ten zuidwesten van India en hebben geen uitleveringsverdrag met de Verenigde Staten. De oligarch Mikhail Fridman die in 2017 Holland & Barrett kocht via zijn private-equitybedrijf LetterOne voor 1,8 miljard pond, is gedwongen af te treden uit de raad van bestuur van Holland & Barrett. Oliemagnaat Mikhail Watford uit de Oekraïne is dood aangetroffen in zijn landhuis in Surrey. De politie stelt een onderzoek in naar zijn onverklaarbare dood.

En dan het weer. Door een hogedrukgebied kunnen we genieten van zonnig weer. Vandaag en morgen komt de temperatuur veel al uit in de dubbele cijfers. Door de heldere nachten beginnen de ochtenden vrij koud en meestal onder het vriespunt. Zondag verandert het weer, dan trekt er een gebied met bewolking van noord naar zuid over ons land. Het zal hier en daar gaan regenen en de temperatuur wordt rond de tien graden.