www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Vandaag gaat land- en tuinbouworganisatie LTO in gesprek met stikstofbemiddelaar Johan Remkes. Na een gezamenlijk overleg afgelopen woensdag hebben de boerenorganisaties besloten dat LTO Nederland vandaag namens de grote boerenorganisaties de boodschap van de boeren gaat overbrengen aan Remkes en de aanwezige kabinetsdelegatie. Uit een verklaring blijkt dat de boerenorganisaties LTO Nederland, Farmers Defence Force en Agractie qua inhoud op één lijn zitten, maar hebben de boeren nog steeds geen vertrouwen in het door de regering geregisseerde overleg. Afgesproken is dat LTO de uitkomst van het overleg terugkoppelt aan FDF en Agractie waarna verdere stappen met elkaar worden afgestemd.

Gisteren om 16 uur is op de site onlineveiligmeester.nl een veiling van 1.141.140 covid sneltesten van start gegaan. De sneltesten worden online geveild in opdracht van Domeinen Roerende Zaken, dat een directie is van het Ministerie van Financiën. Domeinen Roerende Zaken is de wettelijke bewaarder van in beslag genomen goederen en verwerker van overtollige Rijksgoederen. De kavels bevinden zich in Eindhoven, maar worden thuisbezorgd bij de hoogste bieder. De gewonnen kavels worden in volgorde van houdbaarheid verzonden naar de kopers. Wie belangstelling heeft kan nog tot woensdag 17 augustus ’s avonds half negen meebieden.

In de Andere Krant staat te lezen dat het KNMI beweert dat de heetste dagen in Nederland nu vier graden warmer zijn dan een eeuw geleden. Maar volgens onafhankelijk onderzoeker Rob de Vos is dit gebaseerd op aantoonbaar verkeerde data. Het KNMI is hiervan op de hoogte maar corrigeert de gemaakte fouten vooralsnog niet. Rob de Vos stelt dat het getal is gebaseerd op een eerdere, dubieuze, temperatuurcorrectie voor het meetstation in De Bilt (die het KNMI in 2016 uitvoerde). De Vos ontkent niet dat de hoogste temperaturen stijgen, maar komt zelf op een waarde van 1,2 graden in de laatste eeuw.

De door China aangekondigde militaire oefeningen op zee en in de lucht rondom Taiwan zijn gisteren daadwerkelijk begonnen. EU-buitenlandchef Joseph Borrell had de militaire oefeningen kort daarvoor veroordeeld. Volgens China is het de grootste militaire oefening die het ooit rond Taiwan uitvoerde. Er wordt zowel in de lucht als op het water met scherp geschoten.

Amnesty International beschuldigt Oekraïne van het stationeren van troepen in civiele voorzieningen. Oekraïense troepen brengen burgers in gevaar door bases te vestigen en wapensystemen te gebruiken in dichtbevolkte woongebieden, waaronder scholen en ziekenhuizen.

De Amerikaanse Senaat heeft voor uitbreiding van de NAVO met Zweden en Finland gestemd. De uitslag was 95-1. Senator Josh Hawley was de enige die tegenstemde. Na Frankrijk en Italië zijn de VS de 23e van de 30 NAVO-lidstaten die het lidmaatschap van Finland en Zweden formeel bekrachtigen. Alle 30 NAVO-leden moeten instemmen met de toelating van de Noordse landen, maar tot nu toe heeft alleen Turkije een uitdaging opgeworpen door in ruil voor steun de uitlevering te eisen van tegenstanders van de regering die het als “terroristen” bestempelt.

Het Noorse Koningshuis heeft bekend gemaakt dat koning Harald gisteren opgenomen is in het Rikshospitalet, het academische ziekenhuis in Oslo. De 85-jarige vorst zou koorts hebben, zijn toestand is stabiel.

De Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune heeft in een televisie-interview laten doorschemeren dat zijn land als grootste exporteur van aardgas van Afrika zou kunnen toetreden tot de economische groep van de BRICS-landen als alternatief voor de traditionele machtscentra omdat de BRICS-landen ook een economische en politieke kracht vertegenwoordigen. De opmerking kwam nadat de Russische president Vladimir Poetin de BRICS-leiders opgeroepen had te werken aan de “vorming van een waarlijk multipolair stelsel van interstatelijke betrekkingen”. De BRICS-groep omvat ook de grote opkomende economieën Brazilië, India en Zuid-Afrika. Algerije onthield zich net als China, India en Zuid-Afrika van stemming toen de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in maart met een overweldigende meerderheid een resolutie aannam waarin Rusland werd opgeroepen zich onmiddellijk uit Oekraïne terug te trekken.

Slachtoffers van Jeffrey Epstein die een schadevergoeding willen uit het Epstein Victim’s Compensation Program, dat betaald wordt van zijn nalatenschap, moeten hun recht om tegen Ghislaine Maxwell te getuigen, opgeven. De nalatenschap van Epstein heeft (tot nu toe) 125 miljoen dollar uitgekeerd aan ongeveer 150 personen via dit door de rechtbank goedgekeurde “vrijwillige compensatieprogramma”. Voor iets minder dan een miljoen dollar per slachtoffer wordt deze getuigen het zwijgen opgelegd. Zij hadden anders kunnen getuigen tegen Ghislaine Maxwell of in een van de andere zeven rechtszaken die nog lopen tegen Epstein.

Afgevaardigden van de Letse parlementaire factie “Consent” hebben een verklaring uitgegeven waarin zij benadrukken dat zij de Russische invasie in Oekraïne veroordelen, maar waarin zij ook aankondigen dat zij niet zullen deelnemen aan de stemming over de erkenning van Rusland als een terroristische staat.  “Wij zijn van mening dat de militaire omstandigheden een speciale verantwoordelijkheid vereisen om elke politieke stap te evalueren, met inbegrip van de verklaring, die volgens plan tijdens een vergadering van de Seimas zal worden aangenomen.  De afgevaardigden van het akkoord zijn van mening dat alleen al het stellen van de vraag – om Rusland als terroristische staat te erkennen – provocerend is.

Canadese boeren krijgen op dit moment met dezelfde problematiek te maken als de Nederlandse boeren, nu premier Justin Trudeau dezelfde emissiedoelstellingen in Canada implementeert. De boeren in Canada hadden al te maken met belasting op CO2-emissies, hoge inflatie en problemen met de toeleveringsketen. Daarnaast lieten enkele Canadese boeren via social media weten dat ze beboet waren op het moment dat ze voedsel rechtstreeks aan de consument verkochten.

De Russische zender RT meldt dat Finse kruidenierswinkels komende winter bij toerbeurt urenlang kunnen sluiten om hun energieverbruik te verminderen, zo heeft de Finse netbeheerder meegedeeld. Door de verwachte brandstoftekorten zullen ook de Finse huishoudens hun verbruik moeten beperken. Volgens de netbeheerder moeten de ongeveer 2800 levensmiddelenwinkels in Finland onderling afspraken maken over wie dicht gaat en wie open blijft als de stroom in een bepaald gebied wordt gerantsoeneerd. Dit soort afspraken is vooral belangrijk in landelijke gebieden om te voorkomen dat alle winkels in een stad of dorp op hetzelfde moment dichtgaan.

The Guardian publiceerde een opiniestuk met die titel, geschreven door schrijver en BBC-omroeper Simon Jenkins. Volgens Jenkins vormen de acties van de westerse landen, in de eerste plaats de Verenigde Staten, een “strategische dubbelzinnigheid”: aan de ene kant verklaart Washington zich bereid om Taiwan militaire bijstand te verlenen, maar aan de andere kant blijft het het “één China”-beginsel steunen. Een soortgelijke onzekerheid in het optreden van het Westen zien we volgens Jenkins in verband met de situatie in Oekraïne: de VS en Groot-Brittannië hebben het over de noodzaak om de Russische Federatie te verslaan, maar beseffen niet dat de groeiende steun van de Kyiv-autoriteiten tot een nog hardere reactie van Moskou leidt. Kan men er werkelijk op rekenen dat Rusland nog meer vernietiging van zijn troepen zal dulden zonder escalatie? Het Westen lijkt vastbesloten Oekraïne aan zich te binden, in de hoop een afschuwelijke strafschoppenserie uit te stellen.

Overal ter wereld lopen busmaatschappijen er tegen aan. Elektrische bussen waarvan de batterij op een onverwacht moment vlam vat. Afgelopen week was het ook weer raak. Een batterijbrand zorgde er voor dat een elektrische bus in Hamden, Connecticut, in vlammen is opgegaan. Twee werknemers en twee brandlieden moesten in het ziekenhuis worden opgenomen als gevolg van de brand. De bus vatte vlam terwijl het geparkeerd stond op een busstation. Lithium-ion batterijbranden zijn moeilijk te blussen vanwege het thermisch chemische proces. Dat produceert een grote hitte en zorgt er voor dat alles voortdurend opnieuw ontbrandt. De bus was besteld en geleverd in 2021.

In het Duitse tijdschrift Welt staat een artikel waaruit blijkt dat elektrische bussen drie keer vaker verantwoordelijk waren voor het ontstaan van grote branden in de depots van Stuttgart, Düsseldorf en München terwijl ze ’s nachts werden opgeladen. Deze branden vernietigden enorme wagenparken. In de stad München zijn ze nu zelfs verboden. Welt schrijft dat er binnenkort een verbod komt op het parkeren van elektrische auto’s in openbare parkeergarages, net als in het verleden met auto’s op gas.

Kort nieuws

Het reisplan van de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, in Korea is bekend gemaakt. Ze gaat de gedemilitariseerde zone tussen de twee Korea’s bezoeken tijdens haar reis naar Zuid-Korea. Aan beide zijden van de zone staan strijdkrachten van Noord- en Zuid-Korea oog in oog met elkaar.

Ook in Madagaskar neemt de woede van de bevolking met de dag toe vanwege stijgende kosten voor levensonderhoud en brandstof. 81% leeft er onder de armoedegrens.

BlackRock heeft wereldwijd 84 voormalige regeringsfunctionarissen, toezichthouders en centrale bankiers in dienst genomen. Met $6,3 biljoen aan activa en $18 biljoen onder BlackRock’s Aladdin risicobeheersoftwaresysteem controleert BlackRock de hele financiële wereld.

Rusland heeft net als Mike Pompeo en senator Grassley een verklaring uitgebracht waarin het land aangeeft dat het alleen de Volksrepubliek China erkent en niet de Chinese Communistische Partij. Met die mededelingen probeert men het publiek duidelijk te maken dat er een onderscheid is tussen China als geheel en de CCP. Dat wordt gezien als de Deep State.

Economie

Reuters meldt dat de Indiase minister van Handel, B.V.R. Subrahmanyam, verwacht dat zijn land de komende twee maanden zo’n 8 tot 9 miljard dollar aan handel ziet met Rusland en Sri Lanka, sinds het land internationale handel in roepies heeft toegestaan. De Reserve Bank van India stond vorige maand toe dat importeurs en exporteurs in de gedeeltelijk converteerbare roepie betaalden. Een maatregel die algemeen wordt gezien als het vergemakkelijken van de handel met Rusland en de Zuid-Aziatische buurlanden in plaats van te vertrouwen op dollars. Subrahmanyam zei dat de regering werkt aan nieuwe handelsovereenkomsten met landen als het Verenigd Koninkrijk die de Indiase export zullen stimuleren en de zwakke vraag op sommige markten zullen compenseren.

De invoer van India uit Rusland, voornamelijk ruwe olie, is tussen 24 februari en eind juli bijna vervijfvoudigd tot meer dan 15 miljard dollar in vergelijking met het jaar daarvoor. De export daalde van 1,34 miljard dollar in dezelfde periode tot 852,22 miljoen dollar door het ontbreken van een betalingsregeling met het door sancties geteisterde Rusland. De minister van Handel verwacht dat de Indiase goederenuitvoer in het huidige fiscale jaar, dat op 1 april van start ging, zal stijgen tot ongeveer 500 miljard dollar, tegen ongeveer 420 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar.

De DC Enquirer meldt dat Google door een federale rechter gesommeerd is om documenten te overhandigen die verband houden met mogelijke censuur door het bedrijf. Dit naar aanleiding van een rechtszaak door het video-sharing platform Rumble. Rumble beweert dat de megacorporatie gebruik maakt van “verschillende overeenkomsten met Android-gebaseerde fabrikanten en distributeurs van mobiele smart devices om haar monopolie op de videoplatformmarkt te verzekeren,” en “deze overeenkomsten ‘om te verzekeren dat haar volledige suite van zoek-gerelateerde producten (waaronder YouTube) premium plaatsing krijgt op Android GMS-apparaten.” U.S. District Judge Haywood Gilliam concludeerde dat Rumble voldoende heeft beargumenteerd dat Google Sectie 2 van de Sherman Act overtreedt, gezien het feit dat het bedrijf “monopoliemacht heeft in de online videoplatformmarkt, door te beweren dat YouTube 73% van de wereldwijde online video-activiteit controleert”. De rechter besloot ook dat Rumble met succes had aangevoerd dat Google “geen geldig zakelijk doel of voordeel voor gebruikers heeft, [door] haar zoekmachine-algoritmen zo te ontwerpen dat gebruikers YouTube-links te zien krijgen in plaats van links naar de sites van haar concurrenten”. Na de beslissing van de rechter om Google’s pogingen om de zaak te verwerpen te blokkeren, zal Rumble nu de mogelijkheid hebben om interne Google-documenten over algoritme-manipulatie te verkrijgen – wat nieuw inzicht zou bieden voor het publiek, in Google’s voorkeuren voor zoekmachines.

Gezondheid

Gouverneur Ron de Santis van Florida probeert mensen ook wakker te schudden door ze te wijzen op hoe onlogisch de coronamaatregelen soms waren. De volksgezondheidsdeskundigen schreven ten tijde van de George Floyd rellen een brief met duizenden handtekeningen waarin stond: ‘Wij geloven niet dat rellen en protesteren slecht is voor COVID’ … maar als je protesteert tegen het lockdown beleid of andere dingen, dan mag je dat niet doen. Want tijdens dat soort protesten zou er sprake zijn van overdracht van het coronavirus.

Sudden Adult Death Syndrome is geen echte aandoening, het is een “naam” die artsen en de overheden bedacht hebben om alle vaccinsterfgevallen te verdoezelen. Kenmerken zijn: onverwacht sterven, plotseling sterven, een hartstilstand of overleden in de slaap.

Hoewel het algemeen bekend is dat de meest voorkomende symptomen van Covid vermoeidheid, keelpijn en hoofdpijn zijn, is er nog een ander wijdverbreid symptoom dat wordt genoemd onder de patiënten. Volgens gegevens die zijn verzameld door de ZOE Health Study-app, is diarree een veelvoorkomend symptoom van Covid bij gevaccineerde Britten.

Britse regering bevestigt dat volledig gevaccineerde jonge volwassenen 92% meer kans hebben om te sterven dan niet-gevaccineerde jonge volwassenen. Dit betekent dat niet langer kan worden ontkend dat de Covid-19-vaccins dodelijk zijn, omdat zelfs de officiële door de regering gepubliceerde cijfers dit nu bevestigen.

Weer

En dan het weer. Vanaf vandaag komt de wind uit het noordwesten en dat betekent dat er koelere lucht wordt aangevoerd waardoor we tijdelijk ook iets minder warm weer gaan krijgen. Vandaag verloopt de dag grotendeels droog en zonnig al is een enkel buitje niet uitgesloten. De middagtemperatuur komt uit op 20 graden aan zee tot maximaal 24 graden in het zuidoosten van het land. De wind is matig tot krachtig en kan rond het IJsselmeer tot kracht 6 of 7 komen. Kijken we naar het weekend dan zien we zaterdag hetzelfde weerbeeld als op de vrijdag. Zondag wordt het weer wat warmer en dat zet de toon voor een nieuwe week met stijgende temperaturen. De komende dagen wordt er geen tot weinig neerslag verwacht.