www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

In The Times staat te lezen dat de Britse premier Rishi Sunak werkgevers het recht wil geven om stakende werknemers te ontslaan en vakbonden aan te klagen. Werknemers in de bedrijfstakken  gezondheidszorg, spoorwegen, onderwijs, brandweer en grensbewaking kunnen worden ontslagen als hun stakingen (wegens lage lonen of zware arbeidsomstandigheden) een tekort aan openbare diensten veroorzaken. De nieuwe wetten vereisen dat een deel van de vakbondsleden blijft werken om een “minimumniveau” van dienstverlening te behouden.

Rio Times online meldt dat na de installatie van president Lula da Silva er een nationale openbaar aanklager aangesteld is door de procureur-generaal (AGU) van Brazilië voor de verdediging van de democratie in het land. De aankondiging werd gedaan door de nieuwe minister van de portefeuille, Jorge Messias. Volgens hem zal het openbaar ministerie maatregelen nemen tegen alles wat het als desinformatie beschouwt. In de praktijk kan de uitvoerende macht deelnemen aan iets dat vergelijkbaar is met het Federale Hooggerechtshof (STF) en het Hoge Kiesgerechtshof (TSE): een soort rechtbank over wat in Brazilië wel of niet gezegd mag worden.

Volgens een door het World Economic Forum gepresenteerd onderzoek vertegenwoordigt het pedofielenfenomeen een poging van de natuur om de aarde te reinigen en de “mensheid” van zichzelf te redden. Mensen die zich tot minderjarigen aangetrokken voelen hebben volgens academische gegevens veel minder kans om grote aantallen nakomelingen te produceren en de minderjarigen waarmee zij relaties hebben, hebben statistisch gezien minder kans om zelf hoofd te worden van grote gezinnen. Het World Economic Forum roept nu op tot de decriminalisering van seks met kinderen, met het argument dat wetten tegen “leeftijdsgebonden liefde”, beter bekend als pedofilie, “de mensenrechten schenden”.

Het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties heeft bekend gemaakt dat Rusland dit jaar 2,8 miljoen Oekraïense vluchtelingen geaccepteerd heeft. Het aantal Oekraïense vluchtelingen dat in Europa is aangekomen, bedraagt meer dan 7,9 miljoen mensen.

Het Kroatische parlementslid van de Europese Unie, Mislav Kolakusic heeft in Straatsburg gezegd dat hij er van overtuigd is dat corruptie aan de basis ligt van talloze besluiten van het Europees Parlement. Hij noemde met name Covid-19, energie en oorlogen.

Voormalig FBI-chef Chris Swecker heeft in een interview aan Just the News toegegeven dat het inlichtingenbureau is geïnfiltreerd door mensen die werken voor het World Economic Forum (WEF) en tot doel hebben om Amerika te vernietigen. Hij is voorstander van de oprichting van een onafhankelijke commissie naar het model van de U.S. Senate’s 1970s Church Committee. Dit om de infiltratie van de FBI door het World Economic Forum te onderzoeken en hervormingen op te leggen aan de inlichtingendienst. Swecker zegt dat hij ziet dat het in feite een grootschalige overname is door het ministerie van Justitie. Er is sprake van politieke benoemingen in elke topfunctie. De voormalig chef zei dat de rol van de FBI in het onder druk zetten van Twitter en andere sociale media en zoeksites om Amerikanen te censureren “de eerste lijn van onderzoek moet zijn” in een nieuw Congres.

Economie

Internationaal Monetair Fonds (IMF) toont aan dat Rusland in 2022 tot de top 10 van wereldeconomieën is toegetreden namelijk op de 9e plaats. De helft van alle economische activiteit op de wereld komt voor rekening van een handvol landen: China, de Verenigde Staten, Japan, Duitsland en India.

Zowel Amazon als softwareleverancier Salesforce hebben zo’n slecht jaar achter de rug dat beide bedrijven grote ontslagrondes hebben aangekondigd. Amazon wil 18.000 banen schrappen en Salesforce wil 8.000 medewerkers ontslaan. De bedrijven gaan dit jaar fors bezuinigen en er gaan geruchten dat de oorspronkelijke Amazon-oprichter en CEO Jeff Bezos overweegt terug te keren nadat de aandelen van zijn bedrijf het afgelopen jaar met meer dan de helft in waarde zijn gedaald.

Gezondheid

Angus Dalgleish, een Londense hoogleraar oncologie roept dringend op tot de  stopzetting van coronaboosters. Hij ziet als oncoloog mensen met stabiele kankers snel terugvallen na een booster. Dalgleish is verbonden aan het St. Georges Hospital Medical School in Londen.

Het weer

En dan het weer. Vandaag zal het met name in de ochtend regenen. Nadat de buienzone het land verlaten heeft, verloopt de middag nagenoeg droog. De middagtemperatuur komt uit tussen de tien en twaalf graden. Kijken we naar het weekend dan zien we dat de zaterdag droog verloopt met een afwisseling van wolken en zon. In de namiddag en avond is er kans op regen. Ook op zondag zullen er enkele buien vallen.