www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Minister Kuipers van Volksgezondheid heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat hij per 1 september een wetswijziging in wil dienen waarmee er een permanente grondslag komt voor beperkende maatregelen door een wijziging van de Wet Publieke Gezondheid. Deze wetswijziging is ter vervanging van de tijdelijke coronawet. In de gewijzigde Wet Publieke Gezondheid worden de bevoegdheden van de minister van Volksgezondheid vastgelegd voor het nemen van collectieve maatregelen bij een pandemie. Het gaat daarbij om het sluiten van publieke ruimten, het houden van afstand en quarantainemaatregelen. De wet wordt in fases aangepast.

Er is een onderhandelaarsakkoord bereikt over een nieuwe politie-cao tussen de politiebonden, de minister van Justitie en Veiligheid en korpschef Henk van Essen. De nieuwe CAO zal lopen tot en met juni 2024 en in die tijd zullen de salarissen van het politiepersoneel met gemiddeld 9,5 procent omhoog gaan. Daarnaast ontvangen uitvoerende politiemedewerkers voor de jaren 2022, 2023 en 2024 een tijdelijke financiële tegemoetkoming vanwege verzwarende werkomstandigheden. Met het bereiken van het akkoord worden alle politieacties met ingang van vandaag opgeschort. De bonden leggen het akkoord vanaf 9 mei met een positief advies voor aan hun leden.

De Verenigde Naties hebben een overeenkomst getekend met het Wereld Economisch Forum (WEF) van Klaus Schwab om Agenda 2030 “gezamenlijk te versnellen”. Een woordvoerder van de VN bevestigde dat VN-secretaris-generaal  Antonio Guterres getuige was van de ondertekening van een memorandum van overeenstemming met Klaus Schwab over een strategisch partnerschap tussen de VN en het World Economic Forum. De main stream media zwegen in alle talen over de ondertekening. De Verenigde Naties en het Wereld Economisch Forum hebben beiden de drang om de programma’s van eugenetica en transhumanisme te versnellen. Het doel is alomvattende overheidscontrole van de economie en de samenleving.

Gisteren zijn in het Verenigd Koninkrijk lokale verkiezingen gehouden. Kiezers in Engeland, Wales en Schotland kozen parlementsleden voor lokaal bestuur. Inwoners van Noord-Ierland kozen hun regering. De verkiezingsuitslag kan het hele politieke landschap in het Verenigd Koninkrijk veranderen. Labour lag in de peilingen overal voor op de Conservatieven. De conservatieven en hun leider Boris Johnson hebben hun goodwill verspeeld door Partygate. Tweederde van het Britse publiek geeft aan een negatief beeld te hebben van de premier. Naar verwachting zal de Scottish National Party hoge ogen gaan gooien in de gemeenteraadsverkiezingen. Vorig jaar won de partij de verkiezingen voor het lokale Schotse parlement. Het hoofddoel van de partij is het houden van een tweede referendum over Schotse onafhankelijkheid. De situatie in Ierland is ook historisch te noemen. Voor het eerst in de geschiedenis zou de pro-Verenigd Ierse partij van Sinn Fein een meerderheid kunnen behalen en een regering kunnen gaan vormen. Politieke wetenschappers verwachten dat als de partij wint het op termijn koers zet naar  de eenwording van Ierland. De komende dagen wordt de definitieve uitslag verwacht.

Op de website Real Raw News is te lezen dat de Amerikaanse Special Forces een inval gedaan hebben in een door Moderna gehuurd pakhuis in de buitenwijken van Kansas City. Daarbij zijn ongeveer 250.000 flesjes van de Covid-19 vaccins van de farmaceut vernietigd. Het leger kwam te weten dat Moderna de faciliteit van meer dan 20.000 vierkante meter sinds februari van dit jaar huurde en gebruikte om een voorraad vaccins aan te leggen bestemd voor baby’s en jonge kinderen. Op 28 april heeft Moderna de Food and Drug Administration gevraagd om het Covid19-vaccin voor kinderen jonger dan vijf jaar toe te laten op de markt. Deze voorraad ampullen is totaal vernietigd.

Een woordvoerder van de Keulse openbare aanklager heeft bevestigd dat er een inval is gedaan in de kantoren van Morgan Stanley in Frankfurt. De inval was een onderdeel van een breder onderzoek naar het controversiële Cum-Ex schandaal dat belastingbetalers van miljarden euro’s beroofde. De autoriteiten doorzochten een bank en de woningen van twee verdachten. Er namen meer dan 75 agenten deel aan de actie.

Het Hooggerechtshof van India heeft geoordeeld dat niemand kan worden gedwongen om zich te laten vaccineren tegen COVID-19. Daarnaast hebben de rechters de centrale regering opgedragen om de nadelige gevolgen van vaccinatie openbaar te maken. De rechters L Nageswara Rao en BR Gavai zeiden dat de lichamelijke autonomie en integriteit in India worden beschermd door artikel 21 van de Grondwet. Verder gaven de rechters aan dat er geen beperkingen meer mogen worden opgelegd aan niet-gevaccineerde personen wat betreft de toegang tot openbare ruimten.

In de Bild is te lezen dat crematoriumverenigingen de noodklok luiden. Als gas en elektriciteit uitvallen, komt een waardige begrafenis in gevaar. De koelcellen zijn overvol. De doodskisten stapelen zich op. Kunzler waarschuwt voor een dreigende ineenstorting van de Duitse crematie-industrie als de gastoevoer wordt afgesloten als gevolg van de energiecrisis die wordt veroorzaakt door anti-Russische sancties. De Duitse crematoria hebben jaarlijks zo’n 20 miljoen kubieke meter gas nodig. Ook de hygiëne komt in gevaar als koelcellen niet meer kunnen worden bediend en de overledene volgens de voorschriften niet in de koelcel kan worden bewaard.

In the Independant is te lezen dat familieleden van dierbaren die zijn overleden of ernstige bijwerkingen hebben na de Covid-prik “genegeerd” worden en geen enkele schadevergoeding krijgen uitgekeerd. De Britse regering heeft een Vaccines Damages Payment Scheme (VDPS) in het leven geroepen, waar mensen een claim kunnen indienen tot 120.000 pond als er een oorzakelijk verband tussen de vaccinatie en ernstige bijwerkingen of het overlijden kan worden aangetoond. Er zijn meer dan 1200 claims ingediend, tot op heden heeft de regering geen enkele vorm van compensatie uitbetaald aan de getroffen personen. De Britse regering zegt dat de gemiddelde aanvraag bij de VDPS ongeveer zes maanden zou moeten duren om te onderzoeken en te verwerken. Advocate Sarah Moore vertegenwoordigt op dit moment 95 families die claims willen indienen. Zij geeft aan dat haar cliënten tot zwijgen gebracht en genegeerd worden.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken heeft ook positief getest op Covid en heeft milde symptomen. Dat is code taal voor dat hij gearresteerd is en verhoord wordt. Variety heeft vernomen dat de General Counsel John Rogovin van Warner Bros zijn functie neerlegt na 12 jaar bij de studio.

2000 Mules zal online beschikbaar zijn voor een wereldwijd publiek via de digitale release van 7 mei. In deze documentaire wordt de verkiezingsfraude van de Amerikaanse verkiezingen in 2020 aangetoond met beelden van 2000 Mules (koeriers).

En dan het weer. De dag begon vandaag regionaal met mist en lage bewolking. In het westen van het land kan lokaal een spat regen vallen. In de ochtend breekt de zon op de meeste plaatsen door, de meeste zon zien we in het oosten van het land. De middagtemperatuur komt uit tussen de 17 en 22 graden. Kijken we naar het weekend dan zien we dat het westen ook zaterdagochtend kans heeft op een enkele bui. In het noorden en oosten van het land blijft het overwegend droog. De wind draait naar het westen tot zuidwesten en is matig. Zondag blijft het overal droog en wordt het ’s middags tussen de 15 en 17 graden.